Hyppää sisältöön

Liikuntaneuvonta sekä liikkumisen suositukset

Liikuntaneuvonta on maksuton ensisijaisesti yksilöön kohdistuvaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä niille, jotka eivät juurikaan liiku tai joiden liikkuminen on terveyden kannalta riittämätöntä. Neuvonnan tavoitteena on kannustaa liikkumaan ja auttaa löytämään itselle sopiva tapa liikkua joko itsenäisesti tai ryhmässä.

Liikuntaneuvontaan pääsee terveyspalveluista terveydenhoitajan, fysioterapeutin, lääkärin tai muun terveyspalvelujen henkilökunnan tekemällä liiku – lähetteellä. Liikuntaneuvontaa voidaan suositella asiakkaalle tai sitä voi itse pyytää. Lähetteen saapuessa liikuntapalveluihin, asiakkaaseen ollaan yhteydessä kahden viikon kuluessa pääsääntöisesti puhelimitse.

Liikuntaneuvontaprosessiin kuuluu aina seuranta. Jokaiseen asiakkaaseen ollaan yhteydessä ainakin kerran alkutapaamisen jälkeen. Liikuntaneuvonta toteutetaan yksilöllisesti kunkin asiakkaan kanssa yhdessä ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Ainoa asia, mitä asiakkaalta toivotaan löytyvän liikuntaneuvontaan tullessa, on oma motivaatio muutokseen.

Lasten, nuorten, perheiden neuvonta

Työikäisten ja ikääntyneiden neuvonta