Hyppää sisältöön

Tieto- ja viestintätekniikka

Klikkaa aineotsikoita nähdäksesi niiden sisältämät kurssitarjonnat! Tietotekniikan oppiaineeseen kuuluvat seuraavat aineotsikot:

Tieto- ja viestintätekniikan kurssien suunnittelu ja organisointi

Apulaisrehtori Kari Koivunen

Ota laitteet ja ohjelmat haltuusi!

Salon kansalaisopistolla tarjotaan lukukausittain moniulotteinen paketti salolaisille kohdistettuja ATK-kursseja. Tehtävänämme on tarjota tietokoneenkäytön alkeis- ja jatkokursseja, ohjelmistohallintaa ja Internetin, kameroiden sekä mobiililaitteiden hyötykäyttökursseja unohtamatta ohjelmointia ja ajankohtaisiin teemoihin liittyviä täsmäkursseja.

Verkkopankit, verkkoon viedyt kansalaispalvelut sekä sosiaalisen median ja pikaviestimien tarjoama uudenlainen yhteydenpito ovat kaikki kannustamassa tietoteknisen osaamisen kartuttamiseen. Myös päivittyvät käyttöjärjestelmät sekä ohjelmistot aiheuttavat omat haasteensa. Laitepuolellakin ollaan murroksessa: älypuhelimet ja tablettitietokoneet ovat osittain valtaamassa suosiota perinteiseltä tietokoneelta, näiden kesyttämistä tarvitaan.

Tämän päivän keski-ikäinen tai seniori ei aikanaan voinut vielä saada oppitiellään kosketusta tietokoneiseen, sen ohjelmistoihin ja hyötykäyttöön. Tieto- ja viestintätekniikan tulo arkeemme on kuitenkin pakottanut innokkaita joko itsekseen opiskelemaan tai etsimään omia tietoteknisiä taitoja kartuttavaa koulutusta. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ovat kansalais- ja työväenopistot usein ainoat tahot, jotka tarjoavat ikääntyneille kuntalaisille tietotekniikkaan liittyvää koulutusta.