Hyppää sisältöön

Tieto- ja viestintätekniikka

Klikkaa aineotsikoita nähdäksesi niiden sisältämät kurssitarjonnat! Tähän oppiaineeseen kuuluvat seuraavat aineotsikot:

Kansalaisopiston tietotekniikan suunnittelusta ja organisoinnista vastaa

Apulaisrehtori Kari Koivunen
puhelin: 044-778 4572
Sähköposti: kari.koivunen@salo.fi

Salon kansalaisopistolla tarjotaan lukukausittain moniulotteinen paketti salolaisille kohdistettuja ATK-kursseja. Tehtävänämme on tarjota tietokoneenkäytön alkeis- ja jatkokursseja, ohjelmistohallintaa ja Internetin, kameroiden sekä mobiililaitteiden hyötykäyttökursseja unohtamatta ohjelmointia ja ajankohtaisiin teemoihin liittyviä täsmäkursseja.

Verkkopankit, verkkoon viedyt kansalaispalvelut sekä sosiaalisen median ja pikaviestimien tarjoama uudenlainen yhteydenpito ovat kaikki kannustamassa tietoteknisen osaamisen kartuttamiseen. Myös päivittyvät käyttöjärjestelmät sekä ohjelmistot aiheuttavat omat haasteensa. Laitepuolellakin ollaan murroksessa: älypuhelimet ja tablettitietokoneet ovat osittain valtaamassa suosiota perinteiseltä tietokoneelta, näiden kesyttämistä tarvitaan.

Tämän päivän keski-ikäinen tai seniori ei aikanaan voinut vielä saada oppitiellään kosketusta tietokoneiseen, sen ohjelmistoihin ja hyötykäyttöön. Tieto- ja viestintätekniikan tulo arkeemme on kuitenkin pakottanut innokkaita joko itsekseen opiskelemaan tai etsimään omia tietoteknisiä taitoja kartuttavaa koulutusta. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ovat kansalais- ja työväenopistot usein ainoat tahot, jotka tarjoavat ikääntyneille kuntalaisille tietotekniikkaan liittyvää koulutusta.