Hyppää sisältöön
Vapaa-aika ja matkailu

Uimarannat

Tervetuloa viihtymään Salon kaupungin hallinnoimilla uimarannoilla!

Kaikilta kulkuneuvoilla uimarannoille tulijoilta/lähtijöiltä toivotaan liikennesääntöjen noudattamista ja erityistä varovaisuutta, sillä rantateillä liikkuu paljon kävelijöitä ja pyöräilijöitä!

Lehmijärvellä on rantavalvonta aukioloaikoina.

Yleisten uimarantojen ja -paikkojen valvonta

Sekä uima-altaiden että yleisten uimarantojen vedenlaadun tulokset pidetään nähtävillä kunkin uimapaikan ilmoitustaululla. Lisätietoja yleisten uimarantojen ja -paikkojen valvonnasta sekä yleisten uimarantojen vedenlaadun tulokset löytyvät Ympäristöterveydenhuollon sivulta. Valvontakäynneillä tarkastetaan uimarannan pukukoppien, käymälöiden ja rannan siisteys sekä jätehuolto.

Kaupungin rannoilla ei ole mahdollista uittaa koiria.

Nummijärven uimaranta
Järvitie 91, Kanunki
Naarjärven uimaranta
Uimarannantie 245, Salo
Märynummen uimaranta
Hirvitie 92, Märynummi
Lehmijärven uimaranta
Lehmirannantie 121, Salo
Kokkilan uimaranta
Kokkilantie 880, Angelniemi
Härjanvatsan uimaranta
Silvantie 2, Salo

Uimapaikat, ei saunaa

Piiljärven uimapaikka
Laiturilla varustettu hiekkapohjainen uimapaikka. Rannalta löytyy pukukopit naisille ja miehille. Rannalla wc. Osoite: Piiljärventie 34, Muurla / Piiljärven uimarannalle ajetaan 1-tietä Muurlan tienhaarasta Helsingin suuntaan noin 2 kilometriä, jonka jälkeen käännytään oikealle. Tienhaarassa on opasviitta. Uimavesiprofiili Piiljärvi (pdf) (649,59 Kt)

Iso-Kiskon uimapaikka, Kisko
Laituri, pukukopit, ekovessa, grillikatos. Opastus Kajalanrantatie 334, Kisko / Kiskon kirkonkylästä Uudenmaantietä noin 6 km. Tienviitta vasemmalle Kajalanrantatie

Kirakan uimapaikka, Perniö
Viehättävä kallioranta, jossa on kuitenkin vain vähän pikkulapsille sopivaa
loivaa hiekkarantaa. Rannassa on laituri ja pukusuoja. Opastus: Kirakantie 239, Perniö. Ranta sijaitsee noin 10 km kirkonkylästä Kemiöntietä ensin Nurkkilaan, josta opastus Kirakantietä uimarannalle.

Mathildedalin meriuimapaikka, Meri-Teijo, Perniö
Loiva hiekkaranta. Uimarannalla on kaksi pukusuojaa ja käymälä. Opastus: Matildan puistotie, 25660 Perniö. Kivenheiton päässä on vierasvenesatama kahviopalveluineen.

Vähäjärven uimapaikka, Perniö
Hiekkaranta sopii pienillekin lapsille, isommille on laituri sukellussyvyydessä. Rannalla on kaksi pukusuojaa ja wc. Osoite: Sauruntie 393, Perniö. Uimarannalle johtava tie lähtee Teijon ja Saurun väliseltä maantieltä, noin 5 km Tammisaarentien ja Sauruntien risteyksestä. Matkaa Perniön keskustasta on 9 km.

Hossuksen uimapaikka, Pertteli
Uimaranta on noin 25 m hiekkapohjainen. Kaksi laituria, toisessa 3 m korkea hyppylaituri, erilliset pukutilat naisille ja miehille sekä wc. Uimarannalla ei ole valvojaa. Osoite: Hossuksentie 114, Pertteli.

Vuohensaaren uimapaikka, Salo
Tilapalvelukeskuksen Isännöintiryhmä hallinnoi p. 044 778 5507 Kimmo Laine.

Sipilän uimapaikka, Suomusjärvi
Enäjärven rannalla, hiekkaranta. Ei valvontaa, ei palveluja, puucee. Osoite Laidikkeentie 127.

Meripirtin uimapaikka, Särkisalo
Hiekkapohjainen aluksi matala lapsillekin sopiva uimaranta. Pukukopit sekä ulkokäymälä. Opastus: Pengersillan kupeessa mantereen puolella Särkisaloon saavuttaessa vasemmalla.

Yhteystiedot

Liikuntapaikkamestari
Sisäliikuntapaikat (ei jäähalli) ja uimarannat
Marko Mäkinen
markoj.​makinen​@​salo.​fi​
02 778 4702
Käyntiosoite
Salon Uimahalli, Anistenkatu 6

Postiosoite
PL 77, 24101 SALO