Hyppää sisältöön

Kulttuuritila Näkkäri

Näkkäri on elävä taiteen ja kulttuurin monitoimitila Salon kansalaisopistolla osoitteessa Ylhäistentie 2. Nimi viittaa naapuriin, jossa toimi maineikas Ylhäisten näkkileipätehdas vuosina 1927-1990. Mielestämme kulttuurin ja taiteen tulisikin olla osa arkea ja elämää kuten sukupolvesta toiseen ruokapöydissä pysynyt näkkileipä, laadusta tinkimättä!

Opetusta, esityksiä ja elävää kulttuuria

Näkkärissä toimii Salon kansalaisopiston teatterikoulu ja tilaa käytetään myös tanssin, musiikin ja sirkustaiteen opetukseen ja esityksiin. Lisäksi Näkkärissä järjestetään näytöksiä, konsertteja, esityksiä ja muita tapahtumia. Ohjelmistossa halutaan kiinnittää erityistä huomiota taiteen ja kulttuurin lähestyttävyyteen kaikenlaisille ihmisille ja monipuolisille yleisöille.

Tapahtumia Näkkäriin tuottavat kansalaisopiston lisäksi yleiset kulttuuripalvelut, kaupungin muut toimialat, salolaiset yhdistykset ja toimijat. Näkkäri on myös mahdollista varata ja vuokrata omaan käyttöön ja tapahtumiin.

Taiteen perusopetuksen Estradi on meidän! -opistofestivaalin julistekuva vuodelta 2018.

Tapahtumia Näkkärissä

Matalan kynnyksen kulttuuritila Näkkärissä tarjolla syksyllä 2021 sykähdyttäviä konsertteja, valloittavia sirkusnäytöksiä, lastenkulttuurin valopilkkuja, hersyvää huumoria ja koskettavia & kepeitä tarinoita kaikenikäisille. Astu peremmälle, elämykset odottavat!

Yleisöperjantai-illat kuun ensimmäisenä perjantaina klo 19:

3.9. Chevalier: Race Horse Companyn koko perheen sydäntä lämmittävä sirkusteos on kunnianosoitus sirkuksen upeille hevosille ja mykkäelokuvien aikakaudelle
1.10. Yli rajan: aikuisille suunnattu, Jonna Järnefeltin kirjoittama ja Jukka Nylundin säveltämä kamarimusiikillinen teatteriesitys sisältää henkilökohtaista ja suoraa tulkintaa muun muassa rajojen ylittämisestä, läheisriippuvuudesta ja luopumisesta.
5.11. Hajoaminen: nuorille ja aikuisille (+15) suunnattu, nukketeatteria, esitys- ja videotaidetta yhdistelevä näyttämöteos tarkastelee maailmaa hyönteisen perspektiivistä
7.12. Aarteenmetsästäjät: kaikille klassisesta musiikista kiinnostuneille ja muille uteliaille suunnattu elämäkerrallinen, juonnettu konsertti, jossa keskiössä ovat säveltäjä Aarre Merikannon (1893-1958) yksinlaulut.

Näkkärin Lasten lauantait, esitysaika klo 13.00:

11.9. Metkut. Koko perheen soiva, tanssiva ja jekutteleva lastenesitys. Ikäsuositus 1+
9.10. Toivomuspuu. Paikallisen Nurinpäin-kollektiivin monitaiteisen esityksen ensi-ilta ja siihen liittyvä työpaja. Esitys on suunnattu kouluikäisille.
13.11. Keisarin uudet vaatteet. Red Nose Companyn humoristinen ja pikkuisen anarkistinenkin tulkinta klassikkotarinasta. Esitys sopii koko perheelle.
11.12. Kai Kuutamo ja Merkkarit rokkaa ja sirkustelee Näkkärin joululomalle. Esitys sopii koko perheelle.

Liput:

  • Yleisöperjantait: peruslippu 15 euroa, alennuslippu 10 euroa (eläkeläiset, opiskelijat, alle 18-vuotiaat), avustajat maksutta
  • Lasten lauantaiden peruslippu 10 euroa, perhelippu (4 hlöä) 28 euroa, alle 3-vuotiaat maksutta.
  • Liput myynnissä elokuusta alkaen Salon kaupungin verkkokaupassa, https://verkkokauppa.salo.fi/

Tutustu Näkkäriin