Hyppää sisältöön

Kulttuuritila Näkkäri

Näkkäri on elävä taiteen ja kulttuurin monitoimitila Salon kansalaisopistolla osoitteessa Ylhäistentie 2. Nimi viittaa naapuriin, jossa toimi maineikas Ylhäisten näkkileipätehdas vuosina 1927-1990. Mielestämme kulttuurin ja taiteen tulisikin olla osa arkea ja elämää kuten sukupolvesta toiseen ruokapöydissä pysynyt näkkileipä, laadusta tinkimättä!

Opetusta, esityksiä ja elävää kulttuuria

Näkkärissä toimii Salon kansalaisopiston teatterikoulu ja tilaa käytetään myös tanssin, musiikin ja sirkustaiteen opetukseen ja esityksiin. Lisäksi Näkkärissä järjestetään näytöksiä, konsertteja, esityksiä ja muita tapahtumia. Ohjelmistossa halutaan kiinnittää erityistä huomiota taiteen ja kulttuurin lähestyttävyyteen kaikenlaisille ihmisille ja monipuolisille yleisöille.

Tapahtumia Näkkäriin tuottavat kansalaisopiston lisäksi yleiset kulttuuripalvelut, kaupungin muut toimialat, salolaiset yhdistykset ja toimijat. Näkkäri on myös mahdollista varata ja vuokrata omaan käyttöön ja tapahtumiin.

Näkkärissä tapahtuu – Yleisöperjantait, Lasten lauantait ja paljon muuta

Vuonna 2022 Näkkärissä on luvassa sykähdyttäviä konsertteja, valloittavia sirkusnäytöksiä, lastenkulttuurin valopilkkuja, hersyvää huumoria ja koskettavia & kepeitä tarinoita kaikenikäisille. Kaupungin kulttuuripalvelut tuottaa Näkkärin lavalle joka kuun ensimmäisenä perjantaina kaikenikäisille suunnattuja Yleisöperjantai-iltoja ja kuun toisena lauantaina koko perheen Lasten lauantait. Väliin mahtuu myös monenlaista muuta ohjelmaa elokuvista luentoihin ja konsertteihin. Astu siis peremmälle, elämykset odottavat!

Syksyn ohjelmisto:

Yleisöperjantai kuun ensimmäinen perjantai klo 19

 • 2.9. klo 19 Piazzolla – 100 vuotta intohimoa kamarimusiikkikonsertti
  Konsertissa kuullaan Astor Piazzollan teoksia soolosta kvartettiin, esiintyjänä Aurinko – musica de Latinoamerica ry:n yhtye Aurinko.
 • 7.10. klo 19 Merellä-konsertti
  Konsertissa mukana sekä klassisia kappaleita, musiikin meriaiheisia helmiä ja esiintyjien omaa tuotantoa. Laulu, Roope Pelo ja piano, Malla Pelo.
 • 4.11. klo 19 Marraskuu, Osterikeitto, Leipäjonojenkka ja Lelukaupan häät
  Kahden tarinankertojan musiikillinen iltama Miljoonasade-maustein, esiintyjinä Tuija Rantalainen & Heikki Salo. Tapahtuma on osa Varsinais-Suomen Runoviikon ohjelmistoa.

Lasten lauantai kuun toinen lauantai klo 13

 • 10.9. Säilättäret: Pyhän Päärynän Legenda
  Vinksahtaneita visuaalisia elementtejä ja absurdeja tapahtumia neljän naisen juhlapidoista Pyhän Päärynän yönä. Monipuolisesti sirkusta ja musiikkia yhdistävä teos sopii koko perheelle.
 • 8.10. Naattiorkesterin konsertti
  Luvassa hauska kattaus mukaansatempaavia ja yllätyksellisiäkin uusia lastenlauluja. Laaja soitinvalikoima, upeat lauluharmoniat sekä taidokkaat sovitukset saavat koko perheen viihtymään.
 • 12.11. Nurinpäin-kollektiivi: Hula hula
  Pinkki ja Karhu matkaavat olohuoneen matolta toisiin maailmoihin esineiden ja niiden tuottaman äänen ja musiikin avulla. Hula hula on kokeellisen elektronisen musiikin, esineteatterin ja performanssitaiteen inspiroima visuaalinen konsertti lapsille.
 • 10.12. Kuuma ankanpoikanen: Prinsessa Pikkiriikki
  Värikäs ja vauhdikas koko perheen nukketeatteriesitys pohjautuu Hannele Lampelan ja Ninka Reittun riemukkaaseen lastenkirjasarjaan ja se tarjoaa sekä lapsi- että aikuisyleisölle samaistuttavan, hersyvän ja kunnianhimoisen nukketeatterielämyksen.

Liput:

Salon kaupungin yleisten kulttuuripalveluiden järjestämiä tilaisuuksia ovat Yleisöperjantai ja Lasten lauantai. Muiden tapahtumajärjestäjien hinnoittelu voi poiketa oheisesta.

 • Yleisöperjantai peruslippu, 15 euroa, alennuslippu 10 euroa (eläkeläiset, opiskelijat, alle 18-vuotiaat)
 • Lasten lauantai, peruslippu 10 euroa, perhelippu (4 hlöä) 28 euroa
 • Liput myynnissä helmikuun puolivälistä lähtien Salon kaupungin verkkokaupassa, https://verkkokauppa.salo.fi/ sekä tapahtumien yhteydessä korttimaksulla ja ePassilla.
 • Avustajat ja alle 3-vuotiaat vapaa pääsy
 • Muista myös Salon pääkirjaston neuvontapisteeltä lainattava Näkkäri-kortti, jolla vapaa pääsy kahdelle henkilölle sekä Yleisöperjantai- että Lasten lauantai -tapahtumiin.

Tutustu Näkkäriin