Hyppää sisältöön

Kulttuuritila Näkkäri

Näkkäri on elävä taiteen ja kulttuurin monitoimitila Salon kansalaisopistolla osoitteessa Ylhäistentie 2. Nimi viittaa naapuriin, jossa toimi maineikas Ylhäisten näkkileipätehdas vuosina 1927-1990. Mielestämme kulttuurin ja taiteen tulisikin olla osa arkea ja elämää kuten sukupolvesta toiseen ruokapöydissä pysynyt näkkileipä, laadusta tinkimättä!

Opetusta, esityksiä ja elävää kulttuuria

Näkkärissä toimii Salon kansalaisopiston teatterikoulu ja tilaa käytetään myös tanssin, musiikin ja sirkustaiteen opetukseen ja esityksiin. Lisäksi Näkkärissä järjestetään näytöksiä, konsertteja, esityksiä ja muita tapahtumia. Ohjelmistossa halutaan kiinnittää erityistä huomiota taiteen ja kulttuurin lähestyttävyyteen kaikenlaisille ihmisille ja monipuolisille yleisöille.

Tapahtumia Näkkäriin tuottavat kansalaisopiston lisäksi yleiset kulttuuripalvelut, kaupungin muut toimialat, salolaiset yhdistykset ja toimijat. Näkkäri on myös mahdollista varata ja vuokrata omaan käyttöön ja tapahtumiin.

Näkkärissä tapahtuu:

Keväällä jatketaan Lasten lauantaiden parissa ja myös aikuisille on luvassa kulttuuriantia monipuolisesti. Tapahtumatiedot päivittyvät tapahtumakalenteriin ja verkkokauppaan sekä näille sivuille tammikuussa 2023!

Näkkärin Lasten lauantait kevätkaudella 2023

11.2. klo 10 ja klo 13 Kulttuuriklubi: Tuhma Jussi

Musiikkiteatteriesityksessä Tuhma Jussi lähtee veljinsä kanssa kosiskelemaan kaunista prinsessaa. Matka on kommelluksia täynnä, mutta kuka lopultasaakaan prinsessan ja puoli valtakuntaa? Ikäsuositus 3+, kesto 30 min.

11.3. klo 13 Teatteri Mukamas: Hiirulainen ja suuri seikkailu

Koko perheen riemukas esitys yhdistelee sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Hiirulainen on ystäviensä kanssa retkellä, kun pyöränkumi puhkeaa ja matkan-
teko pysähtyy. Tästä alkaa Hiirulaisen suuri seikkailu. Onnistuvatko ystävykset paikkaamaan renkaan? Ja mitä sillä välin tapahtuu? Ikäsuositus 2+, kesto 35 min.

15.4. klo 13 Iida Vanttaja: Vuori, joka rakasti lintua

Alice McLerranin rakastettu satu yksinäisen vuoren ja muuttomatkallaan sen luokse eksyvän linnun ystävyydestä varjoteatteriesityksenä! Tunnelmaa luo Aino Lehtovaaran säveltämä musiikki. Esitys kertoo maailman tärkeimmästä aiheesta, rakkaudesta. Ikäsuositus 4+, kesto 35 min.

13.5. klo 13 SUPER Teatteri: Matkalaukkusatuja

Visuaalinen satuhetki, jossa nähdään ja kuullaan perinteisiä satuja kahden näyttelijän esittämänä. Mukana muun muassa tarina karhun kalanpyynnistä sekä jäniksen ja kilpikonnan kilpajuoksusta. Luvassa on mukava yhteinen satuhetki, jossa lasten omille oivalluksille ja eläytymiselle annetaan tilaa. Ikäsuositus 3+, kesto 30 min.

Uutuus! Vauvaperjantait Ylhäistentiellä

Keväällä 2023 aloitetaan Ylhäistentiellä myös vauvaperheille suunnatut kulttuuriesitykset, Vauvaperjantait. Esitykset järjestetään kansalaisopiston Teatteriluokassa, sisäänkäynti samasta ovesta kuin Näkkäriinkin. Tila on vauvaesityksille sopiva, vaunuille saavutettava ja esityksissä vauvat vanhempineen pääsevät lähelle esiintyjää. Vauvaperjantait järjestetään 31.3. ja 26.5. klo 10. Esityksiin mahtuu vain noin 30 osallistujaa, joten tärkeää on joko ostaa liput etukäteen verkkokaupasta tai varata ne osoitteesta kulttuuritapahtumat@salo.fi.

Kevään vauvaperjantait:

pe 31.3. klo 10 Suomen kiertueteatteri: Silkkipaperitaivas -vauvateatteriesitys

pe 26.5. klo 10 Mallan matkassa -yhtyeen vauvakonsertti

Tutustu Näkkäriin