Hyppää sisältöön

Omatoimikirjastot

Salon yhdeksästä lähikirjastosta kahdeksan toimii myös omatoimikirjastoina. Voit asioida Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perttelin, Suomusjärven ja Särkisalon kirjastoissa omatoimisesti vuoden jokaisena päivänä klo 7.00–20.00. Pääset sisään kirjastoon kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Resurssipulasta johtuen henkilökunnan läsnäolo omatoimikirjastoissa vaihtelee. Mikäli tarvitset apua asioidessasi, varmista etukäteen henkilökunnan läsnäolon tilanne. Omatoimikirjastojen osoitteet, palveluajat ja yhteystiedot löydät niiden omilta verkkosivuilta:
Halikon kirjasto
Kiikalan kirjasto
Kiskon kirjasto
Kuusjoen kirjasto
Muurlan kirjasto
Perttelin kirjasto
Suomusjärven kirjasto
Särkisalon kirjasto

Omatoimiaikana voit

  • lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla
  • noutaa varauksia
  • käyttää asiakastietokoneita
  • lukea lehtiä
  • tutustua näyttelyihin (Kiskon ja Suomusjärven kirjastoissa)
  • viettää aikaa esimerkiksi opiskellen tai läksyjä tehden

Omatoimiaikana et voi

  • käyttää kaupungin palvelupisteen palveluita
  • maksaa myöhästymismaksuja
  • tutustua näyttelyihin (Kiikalan, Kuusjoen ja Muurlan kirjastoissa)

Omatoimikirjastojen toiminta perustuu luottamukseen. Asiakkaan velvollisuus on huolehtia siitä, että kaikkien on mukava tulla kirjastoon myös omatoimiaikana. Muista siis ottaa toiset asiakkaat huomioon ja jättää tilat siistiksi käyntisi jälkeen. Jokaisessa omatoimikirjastossa on viestivihko, johon voit jättää terveisesi kirjaston henkilökunnalle.

Omatoimikirjastoissa on tallentava kameravalvonta ja ulko-ovien kulunvalvontatiedot tallennetaan. Jokaisen asiakkaan pitää kirjautua sisään kirjastoon omalla kortillaan, poikkeuksena vanhempiensa kanssa kirjastoon tulevat lapset. Kannattaa huolehtia, että samalla ovenavauksella ei tule muita henkilöitä kirjastoon, sillä oven avannut on vastuussa myös heidän käyttäytymisestään. Vanhemmat ovat vastuussa alaikäisten lastensa kirjastonkäytöstä.

Jos sinulta puuttuu kirjastokortin tunnusluku, saat sen käymällä missä tahansa Vaski-kirjastossa. Alle 15-vuotiaan lapsen tunnusluku annetaan vain lapsen huoltajalle. Omatoimikirjastojen henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä ja antaa mielellään lisätietoa palveluista.

Tervetuloa omatoimikirjastoon!