Hyppää sisältöön
Vapaa-aika ja matkailu

Omatoimikirjastot

Asiointi kirjastoissa 8.3. – 25.4.2021

Kirjastot ovat avoinna 8.3.-25.4.2021 rajoitetuin palveluin. Kirjastojen henkilökunta rajaa tarvittaessa tiloissa yhtäaikaisesti olevaa asiakasmäärää, suurin sallittu kävijämäärä on 10 asiakasta. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä. Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä.

Kirjastoissa on sallittu lyhytaikainen asiointi (alle 15 minuuttia).

Varausten nouto, palautus ja lainaus rajatusta kokoelmasta on mahdollista. Asiointi tapahtuu omatoimisesti automaateilla. Kokoelma- ja oleskelutilat on suljettu. WC-tilat ovat suljettuina.

Asiakastietokoneet, tulostimet ja kopiokoneet ovat käytössä pika-asiointia (alle 15 minuuttia) varten. Lähikontaktia vaativaa opastusta ei voida antaa. Kirjaston tiloissa järjestettävät tapahtumat ja ryhmäkäynnit sekä näyttelyt on peruttu.

Aineistoa voi palauttaa kirjastojen aukioloaikoina automaatteihin ja muina aikoina ulkona sijaitseviin palautusluukkuihin. Pääkirjaston palautusluukku avautuu kirjastokortilla.

Kirjastoautot liikennöivät normaalisti aikataulujen mukaan, mutta sisälle autoon pääsee vain yksi ihminen/perhe kerrallaan. Koulu- ja päiväkotipysäkeillä sisään pääsee vain yksi opettaja tai muu aikuinen kerrallaan.

Omatoimiset kirjastopalvelut Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Suomusjärven sekä Särkisalon kirjastoissa ovat asiakkaiden käytettävissä, suurin sallittu kävijämäärä tiloissa yhtäaikaisesti on 10 asiakasta, joiden tulee itse huolehtia rajoituksen noudattamisessa. Mikäli asioit kirjastossa mieluummin henkilökunnan ollessa paikalla, tarkista nämä ajat kirjaston omalta verkkosivulta.

Rajoitukset perustuvat Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän antamiin suosituksiin sekä Lounais-Suomen aluehallintoviraston (AVI) antamiin määräyksiin.

Salon yhdeksästä lähikirjastosta kuusi toimii myös omatoimikirjastoina. Voit asioida Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Suomusjärven ja Särkisalon kirjastoissa omatoimisesti vuoden jokaisena päivänä klo 7.00 – 20.00. Pääset sisään kirjastoon kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Henkilökunta on paikalla omatoimikirjastoissa 2 – 5 päivänä viikossa. Omatoimikirjastojen osoitteet, palveluajat ja yhteystiedot löydät niiden omilta verkkosivuilta:
Kiikalan kirjasto
Kiskon kirjasto
Kuusjoen kirjasto
Muurlan kirjasto
Suomusjärven kirjasto
Särkisalon kirjasto

Omatoimiaikana voit

  • lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla
  • noutaa varauksia
  • käyttää asiakastietokoneita
  • lukea lehtiä
  • tutustua näyttelyihin (Kiskon ja Suomusjärven kirjastoissa)
  • viettää aikaa esimerkiksi opiskellen tai läksyjä tehden

Omatoimiaikana et voi

  • käyttää kaupungin palvelupisteen palveluita
  • maksaa myöhästymismaksuja
  • tutustua näyttelyihin (Kiikalan, Kuusjoen ja Muurlan kirjastoissa)

Omatoimikirjastojen toiminta perustuu luottamukseen. Asiakkaan velvollisuus on huolehtia siitä, että kaikkien on mukava tulla kirjastoon myös omatoimiaikana. Muista siis ottaa toiset asiakkaat huomioon ja jättää tilat siistiksi käyntisi jälkeen. Jokaisessa omatoimikirjastossa on viestivihko, johon voit jättää terveisesi kirjaston henkilökunnalle.

Omatoimikirjastoissa on tallentava kameravalvonta ja ulko-ovien kulunvalvontatiedot tallennetaan. Jokaisen asiakkaan pitää kirjautua sisään kirjastoon omalla kortillaan, poikkeuksena vanhempiensa kanssa kirjastoon tulevat lapset. Kannattaa huolehtia, että samalla ovenavauksella ei tule muita henkilöitä kirjastoon, sillä oven avannut on vastuussa myös heidän käyttäytymisestään. Vanhemmat ovat vastuussa alaikäisten lastensa kirjastonkäytöstä.

Jos sinulta puuttuu kirjastokortin tunnusluku, saat sen käymällä missä tahansa Vaski-kirjastossa. Alaikäisen lapsen tunnusluku annetaan vain lapsen huoltajalle. Omatoimikirjastojen henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä ja antaa mielellään lisätietoa palveluista.

Tervetuloa omatoimikirjastoon!