Hyppää sisältöön

Omatoimikirjastot

Vaski-kirjastot ovat siirtyneet käyttämään Koha-kirjastojärjestelmää kesäkuussa 2021.

Huomioithan seuraavat asiat:
– lainaaminen on jatkossa mahdollista ainoastaan kirjastokortilla. Mikäli kirjastokorttisi on kadonnut, voit lunastaa uuden kortin palvelutiskiltä esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksesi. Uuden kirjastokortin hinta on 2 euroa.
– jos olet unohtanut lainausautomaateilla ja verkkokirjastoon kirjautumisessa tarvittavan tunnuslukusi, voit palauttaa sen verkkokirjastossa. Tämä edellyttää, että sähköpostiosoitteesi on tallennettu asiakastietoihisi.
– voit päättää itse oman varaustunnuksesi, jonka perusteella löydät varauksesi noutohyllystä.
– voit keskeyttää voimassa olevat varauksesi esim. loman ajaksi.
– voit saada varauksista saapumisilmoituksen joko tekstiviestillä tai sähköpostilla
– ennakkoilmoitus eräpäivästä tulee jatkossakin sähköpostina, mutta vain kerran. Eräpäivän jälkeen lähetettäviä myöhästymismuistutuksia ei voi enää saada tekstiviestillä, vaan ne tulevat sähköpostitse. Jos asiakastiedoissasi ei ole sähköpostiosoitetta, myöhästymismuistutukset tulevat kirjeenä.
– halutessasi saat myös lainaus- sekä palautuskuitit suoraan sähköpostiisi.
– jos kirjastokorttisi ei enää toimi, ota yhteyttä kirjastoon. Mikäli asiakastiedoissasi on ollut aiemmin monta korttia Vaski-kirjastoihin, vain yksi näistä on siirtynyt uuteen järjestelmään.

Salon yhdeksästä lähikirjastosta kuusi toimii myös omatoimikirjastoina. Voit asioida Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Suomusjärven ja Särkisalon kirjastoissa omatoimisesti vuoden jokaisena päivänä klo 7.00 – 20.00. Pääset sisään kirjastoon kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Henkilökunta on paikalla omatoimikirjastoissa 2 – 5 päivänä viikossa. Omatoimikirjastojen osoitteet, palveluajat ja yhteystiedot löydät niiden omilta verkkosivuilta:
Kiikalan kirjasto
Kiskon kirjasto
Kuusjoen kirjasto
Muurlan kirjasto
Suomusjärven kirjasto
Särkisalon kirjasto

Omatoimiaikana voit

  • lainata ja palauttaa aineistoa automaatilla
  • noutaa varauksia
  • käyttää asiakastietokoneita
  • lukea lehtiä
  • tutustua näyttelyihin (Kiskon ja Suomusjärven kirjastoissa)
  • viettää aikaa esimerkiksi opiskellen tai läksyjä tehden

Omatoimiaikana et voi

  • käyttää kaupungin palvelupisteen palveluita
  • maksaa myöhästymismaksuja
  • tutustua näyttelyihin (Kiikalan, Kuusjoen ja Muurlan kirjastoissa)

Omatoimikirjastojen toiminta perustuu luottamukseen. Asiakkaan velvollisuus on huolehtia siitä, että kaikkien on mukava tulla kirjastoon myös omatoimiaikana. Muista siis ottaa toiset asiakkaat huomioon ja jättää tilat siistiksi käyntisi jälkeen. Jokaisessa omatoimikirjastossa on viestivihko, johon voit jättää terveisesi kirjaston henkilökunnalle.

Omatoimikirjastoissa on tallentava kameravalvonta ja ulko-ovien kulunvalvontatiedot tallennetaan. Jokaisen asiakkaan pitää kirjautua sisään kirjastoon omalla kortillaan, poikkeuksena vanhempiensa kanssa kirjastoon tulevat lapset. Kannattaa huolehtia, että samalla ovenavauksella ei tule muita henkilöitä kirjastoon, sillä oven avannut on vastuussa myös heidän käyttäytymisestään. Vanhemmat ovat vastuussa alaikäisten lastensa kirjastonkäytöstä.

Jos sinulta puuttuu kirjastokortin tunnusluku, saat sen käymällä missä tahansa Vaski-kirjastossa. Alaikäisen lapsen tunnusluku annetaan vain lapsen huoltajalle. Omatoimikirjastojen henkilökunta opastaa tarvittaessa laitteiden käytössä ja antaa mielellään lisätietoa palveluista.

Tervetuloa omatoimikirjastoon!