Hyppää sisältöön

Kirjaston palvelut varhaiskasvatukselle

Kirjastopalveluja päiväkodeille ja perhepäivähoitajille tarjoavat Salossa pääkirjasto, yhdeksän lähikirjastoa ja kirjastoauto.

Satuhetket

Päiväkotiryhmät ja perhepäivähoitajat lapsineen voivat osallistua erilaisiin kirjastoissa järjestettäviin satuhetkiin ja tapahtumiin. Näistä tiedotetaan kirjastoissa ja kirjaston verkkosivuilla.
Ryhmät voivat myös varata oman pienen satuhetken kirjastossa. Sovi ajasta vähintään kaksi viikkoa ennen toivomaasi ajankohtaa.

Eskarikäynti

Eskarilaisten kirjastokäynnillä tutustutaan kirjastoon, kirjastokortin käyttöön ja kirjojen käsittelyyn. Sovi ajasta hyvissä ajoin.

Sekä satuhetket että eskarikäynti sisältyvät Kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulaan.

Kirjastokäyntien varaukset
pääkirjaston lastenosastolle
puhelimitse 02 778 4952
tai omasta lähikirjastostasi

 

Pääkirjastossa on kuvattu “Kirjastokierros Lukutoukan kanssa” -video, joka on tarkoitettu vaihtoehdoksi kirjastossa tapahtuvalle eskarikäynnille. Videolla Lukutoukka kertoo kirjaston käytöstä ja kirjojen kohtelusta, sekä esittelee pääkirjaston lastenosastoa. Videolinkin oman ryhmäsi käyttöön voit tilata pääkirjaston lastenosastolta. Ilmoita viestissä ryhmäsi nimi ja lasten lukumäärä. Video on tarkoitettu ainoastaan päiväkotiryhmien käyttöön.

Videolinkin tilaus sähköpostitse kirjasarjatilaus@salo.fi

Kirja- ja teemakassit

Kirjastosta voit tilata ryhmällesi kirjakassin haluamastasi teemasta. Kassi voi sisältää kirjojen lisäksi myös esimerkiksi musiikkia. Tilaathan kirjakassin hyvissä ajoin! Kirjakassin voit noutaa joko siitä kirjastosta, josta olet sen tilannut, tai pyytää toimitusta kirjastoauton mukana niihin päiväkoteihin ja perhepäivähoitajien pysäkeille, joissa kirjastoauto aikataulun mukaan käy.

Kirjakassien tilaus
pääkirjaston lastenosastolta
puhelimitse 02 778 4952 tai
sähköpostitse kirjasarjatilaus@salo.fi
tai omasta lähikirjastostasi