Hyppää sisältöön

Kädentaidot

Klikkaa aineotsikoita nähdäksesi niiden sisältämät kurssitarjonnat! Kädentaitojen oppiaineeseen kuuluu seuraavat aineotsikot:

Kädentaitojen kurssien suunnittelu ja organisointi

Käsityön opettaja Liisi Huotari

Kansalaisopiston kädentaitojen kurssit

Kansalaisopiston kädentaitojen kurssitarjonta kattaa laajan kirjon erilaisia lyhyitä ja pitkiä kursseja monenlaisista aiheista ja tekniikoista lapsille, nuorille ja aikuisille eri puolilla Salon aluetta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki riippumatta siitä onko tehnyt aiemmin käsitöitä. Teknisten töiden kursseille on oma osionsa.

Kurssitarjonta sisältää esim. käsityökouluopetuksen lapsille ja nuorille (n. 7-19-vuotiaille). Käsityökoulun opetusryhmiä on Salon keskustassa ja Halikossa. Suuri osa kädentaitojen kurssitarjonnasta on suunnattu aikuisille ja kaikille aikuisten kursseille voivat osallistua myös 16 vuotta täyttäneet nuoret. Kurssitarjonnassa on myös lapsiperheille suunnattuja kursseja, joissa on erikseen mainittu minkä ikäiset lapset voivat aikuisten kanssa osallistua.

Vuosittain tarjonnassa on kudontaa, ompelua, neuleita, virkkausta, kirjontaa, nypläystä, nahkatöitä ja huovutusta sekä lisäksi useita lyhyitä ja pitkiä kursseja vaihtuvista teemoista. Opistolla on yhteensä seitsemän kutomoa Salon eri kylillä ja keskustassa Piritan talossa ja ne muodostavat merkittävän osan opiston kädentaitojen toiminnasta keskustan ulkopuolella. Kylillä on kutomoiden lisäksi erilaisia tekstiilikäsityön ryhmiä ja lyhytkursseja. Keskustassa merkittävä osa kurssitarjonnasta on osoitteessa Ylhäistentie 2 opiston omassa käsityöluokassa sekä Hermannin koulun käsityöluokassa. Lisäksi kursseja järjestetään koulujen tiloissa.

Otamme mielellään vastaan toiveita ja ehdotuksia tulevasta kurssitarjonnasta! Tervetuloa mukaan kaikki uudet ja vanhat oppilaat!