Hyppää sisältöön

Kulttuurikumppanit

 

Vuonna 2019 perustettu Kulttuurikumppanit on itsenäinen ja riippumaton salolaisten kulttuuriyhdistysten yhteistyöelin, joka toimii vuorovaikutuksessa Salon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Jäsenet valitaan yhdistysäänestyksellä vuosittain järjestettävässä Kulttuurifoorumissa.

Toiminnan tavoitteena on vahvistaa koko kaupungin kulttuuritoimintaa tukemalla kulttuuriyhdistysten ja eri taidemuotojen kehittymistä ja yhteistyötä, ylläpitää innostusta kulttuurin harrastamiseen sekä lisätä kuntalaisten hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin.

Ideoita, aloitteita ja konkreettisia toimenpiteitä

Kulttuurikumppanit tuovat kaupungin kulttuuripalveluiden ja päätöksenteon käyttöön kentän näkemyksiä, ideoita, aloitteita ja uusia toimintatapoja. Myös kulttuuripalvelut tuovat ajankohtaisia asioita Kulttuurikumppanien käsiteltäväksi. Tarkoituksena onkin yhdessä rakentaa entistä monipuolisempaa ja vahvempaa kulttuurikaupunkia.

Tiivistä yhteistyötä tehdään myös muiden salolaisten taide- ja kulttuuriyhdistysten sekä Salon Seuraparlamentin kanssa pitkin vuotta. Mahdollisuuksia osallistua on useita, mutta ohessa kootusti vuosikelloon jo vakiintuneet osallisuuden ja vaikuttamisen tavat!

Salon Seppä – tunnustus

Salon Seppä on vuonna 2020 ensimmäistä kertaa jaettu tunnustus salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksen voi saada yhdistys, ryhmä tai henkilö, joka on vaikuttanut paikalliseen taide- ja kulttuurielämään.

Kulttuuripalkinnot

Salon kaupunki palkitsee vuosittain kulttuurin saralla menestyneitä. Kulttuuripalkinnot ovat kulttuuripalkinto, kulttuuritekopalkinto, nuori salolainen kulttuuritekijä sekä kansainvälisesti merkittävä kulttuurisaavutus. Kulttuurikumppanit kuulee paikallisten yhdistysten ehdotuksia palkittavista ja tekee palkitsemisesitykset kaupungin kehittämispalveluihin vuosittain joulukuun loppuun mennessä.

Kiertävät kulttuurikahvit

Tule rohkeasti moikkaamaan – pistäydy Kulttuurikahveilla! Kahvipöytäkeskusteluita järjestetään vaihtuvissa paikoissa eri puolilla Saloa, paikalla päivystämässä Kukulaisia, tarjolla kahvia ja pientä naposteltavaa. Myös spontaanit pienimuotoiset esitykset, muutaman minuutin taidetuokiot tai vaikka yhteislaulut ovat tervetulleita.

Kulttuurifoorumi

Vuosittain marraskuussa järjestettävä salolaisten taide- ja kulttuuritoimijoiden Kulttuurifoorumi on oiva tilaisuus verkostoitua, välittää tietoa ja jakaa hyviä toimintamalleja. Kulttuurifoorumilla valitaan myös tulevan vuoden Kulttuurikumppani-jäsenyhdistykset. Valinta toteutetaan äänestyksellä, johon voivat osallistua paikalliset taide- ja kulttuuriyhdistykset.

KUKU -uutiskirje

Uutiskirje ilmestyy 3-5 kertaa vuodessa ja se on suunnattu erityisesti salolaisille taide- ja kulttuurikentän toimijoille. Kerromme kirjeessä ajankohtaisia uutisia niin kaupungin kuin yhdistyskentän näkökulmasta. 

Tilaa uutiskirje tästä

Tutustu toimintaan

Oheisten linkkien kautta pääset tutustumaan Kulttuurikumppanien toimintatapaan, sääntöihin ja kokousmuistioihin. Lisätietoja saat myös sähköpostitse osoitteella kulttuurikumppanit@salo.fi sekä ottamalla suoraan yhteyttä jäsenyhdistyksiin tai kulttuuripalveluihin.

Ajankohtaista