Hyppää sisältöön

Kulttuurikumppanit

Vuonna 2019 perustettu Kulttuurikumppanit on itsenäinen ja riippumaton salolaisten kulttuuriyhdistysten yhteistyöelin, joka toimii vuorovaikutuksessa Salon kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Toiminnan tavoitteena on vahvistaa koko kaupungin kulttuuritoimintaa tukemalla kulttuuriyhdistysten ja eri taidemuotojen kehittymistä ja yhteistyötä, ylläpitää innostusta kulttuurin harrastamiseen sekä lisätä kuntalaisten hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin.

Jäsenet valitaan yhdistysäänestyksellä vuosittain järjestettävässä Kulttuurifoorumissa.

Ideoita, aloitteita ja konkreettisia toimenpiteitä

Kulttuurikumppanit tuovat kaupungin kulttuuripalveluiden ja päätöksenteon käyttöön kentän näkemyksiä, ideoita, aloitteita ja uusia toimintatapoja. Myös kulttuuripalvelut tuovat ajankohtaisia asioita Kulttuurikumppanien käsiteltäväksi. Tarkoituksena onkin yhdessä rakentaa entistä monipuolisempaa ja vahvempaa kulttuurikaupunkia.

Tiivistä yhteistyötä tehdään myös muiden salolaisten taide- ja kulttuuriyhdistysten kanssa pitkin vuotta. Mahdollisuuksia osallistua on useita, mutta kootusti vuosikelloon jo vakiintuneet osallisuuden ja vaikuttamisen tavat!

Helmikuu: Salon Seppä – tunnustus kulttuurityöstä

Salon Seppä on vuonna 2020 ensimmäistä kertaa jaettu tunnustus salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksen voi saada yhdistys, ryhmä tai henkilö, joka on vaikuttanut paikalliseen taide- ja kulttuurielämään. Kulttuuriyhdistysten jättämistä ehdotuksista Kulttuurikumppanit valitsee viisi ehdokasta edelleen kulttuuriyhdistysten äänestettäväksi. Äänestyksen perusteella valitaan Salon Seppä -tunnustuksen saaja.

Pitkäjänteisen kulttuurityön tekijä Pertti Falkstedt sai ensimmäisen Salon Seppä -tunnustuksen vuonna 2020. Toisena Salon Seppänä palkittiin vuonna 2021 Salon iltatorien voimanainen Tarja Hiltunen.

Marraskuu: Kulttuurifoorumi

Vuosittain marraskuussa järjestettävä salolaisten taide- ja kulttuuritoimijoiden Kulttuurifoorumi on oiva tilaisuus verkostoitua, välittää tietoa ja jakaa hyviä toimintamalleja. Kulttuurifoorumilla valitaan myös tulevan vuoden Kulttuurikumppani-jäsenyhdistykset. Valinta toteutetaan äänestyksellä, johon voivat osallistua paikalliset taide- ja kulttuuriyhdistykset.

Joulukuu: kulttuurin palkitseminen

Salon kaupunki palkitsee vuosittain kulttuurin saralla menestyneitä. Kulttuuripalkinnot ovat kulttuuripalkinto, kulttuuritekopalkinto, nuori salolainen kulttuuritekijä sekä kansainvälisesti merkittävä kulttuurisaavutus. Kulttuurikumppanit kuulee paikallisten yhdistysten ehdotuksia palkittavista ja tekee palkitsemisesitykset kaupungin kehittämispalveluihin vuosittain joulukuun loppuun mennessä.

Tutustu toimintaan

Oheisten linkkien kautta pääset tutustumaan Kulttuurikumppanien toimintatapaan, sääntöihin ja kokousmuistioihin. Lisätietoja saat myös sähköpostitse osoitteella kulttuurikumppanit@salo.fi sekä ottamalla suoraan yhteyttä jäsenyhdistyksiin tai kulttuuripalveluihin.

Vuoden 2021 toiminta: