Hyppää sisältöön
Vapaa-aika ja matkailu

Opiskelija-info

Kansalaisopiston toiminta-alueena on Salon kaupunki. Toiminta perustuu lakiin Vapaasta sivistystyöstä ja kuvataidekoulun, käsityökoulun ja teatterikoulun osalta Taiteen perusopetuksesta säädettyyn lakiin. Maahanmuuttajakoulutukset perustuvat perusopetuslakiin ja -asetukseen ja lakiin kotoutumisen edistämisestä.

Opiskeluoikeus

Kansalaisopiston opinnot on tarkoitettu kaikille asuinpaikasta ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opisto on aikuisoppilaitos, mutta jotkut opinnot on suunnattu myös alle 15-vuotiaille. Osa kursseista on tarkoitettu vain ikääntyville, työttömille, maahanmuuttajille, lapsille tai jollekin muulle tietylle kohderyhmälle. Jos mietit, voitko osallistua, niin soita ja kysy asiaa toimistostamme.

Kursseille ilmoittautuminen, kurssimaksut ja laskutus

Opiskelupaikka kurssille varataan ilmoittautumalla joko Internetin kautta tai puhelimitse. Ilmoittautuessasi sitoudut samalla maksamaan kurssimaksun. Kurssille voi osallistua ainoastaan siinä tapauksessa, että on ilmoittautunut ja saanut paikan.

Jokaiselle kurssille on määrätty ajankohta, josta lähtien sille voi ilmoittautua. Ilmoittautumisohjeet on annettu joko kurssitiedoissa tai yhdistetysti sen aineotsikon alapuolella, johon kurssi kuuluu.

Kurssitarjontamme on näkyvissä myös nettisivuillamme osoitteessa www.salo.fi/kansalaisopisto. Kurssille voi ilmoittautua netin kautta lukuun ottamatta yksilöopetuksia.  Nettisivullamme on jokaisen oppiaineen kohdalla lista sen aineotsikoista. Niitä klikkaamalla pääset ilmoittautumisjärjestelmän kurssilistaukseen, josta löydät kurssikohtaiset tiedot sekä ilmoittautumisohjeet. Kurssipaikkaa ei voi varata tulemalla toimistoon ilmoittautumisaikana. Ilmoittautumista ei myöskään voi tehdä sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelinvastaajaviestillä.

Kursseille voi ilmoittautua myös annetun ilmoittautumisajan jälkeen joko Internetin kautta tai puhelimitse toimiston aukioloaikoina puh. 02 778 4561 tai 02 778 4570. Tarkemmat netti-ilmoittautumisohjeet löytyvät opinto-oppaasta ja nettisivuiltamme. Internetin kautta ilmoittautuminen on nopeampaa kuin puhelimitse. Suosituimpien kurssien paikat täyttyvät hetkessä! Jos kurssi on jo käynnistynyt, voit toimistosta tiedustella, onko siihen mahdollista päästä vielä mukaan.

Alle 18-vuotiaan ilmoittautuessa tarvitsemme aina huoltajan tiedot laskutusta varten. Jos laskun maksaa joku muu kuin kurssilainen itse, on laskutustiedot mainittava ilmoittautumisen yhteydessä. Jos haluat käyttää maksamiseen ePassia, kurssille voi ilmoittautua vain netti-ilmoittautumisen kautta.

Ilmoittautuminen ei ole mahdollista, jos sinulla on erääntyneitä kurssimaksuja.

Tässä oppaassa ja kotisivuillamme mainitaan jokaisen kurssin kohdalla sen maksu. Hinta määräytyy vapaa-ajan lautakunnan hyväksymän hinnaston mukaisesti. Kurssikuvauksessa ilmoitetaan erikseen mahdollisesta materiaalimaksusta. Opiskelija hankkii itse oppikirjat ja muun opiskelussa tarvittavan materiaalin, ellei kurssitiedoissa toisin mainita. Jos tulet keväällä mukaan syksyllä alkaneelle kurssille, hinta määräytyy kevään tuntimäärän perusteella.

Kansalaisopistossa on käytössä verkkomaksaminen. Täytä ensin ilmoittautumistiedot verkossa. Maksamiseen sinulla on käytössä vaihtoehtoisia tapoja. Suosittelemme tutustumista kahdessa ensimmäisessä vaihtoehdossa mainittuun verkkomaksamiseen.

  • Siirry maksamaan -painikkeella pääset maksamaan kurssin heti ilmoittautuessasi. Jos kurssi ei lähde käyntiin, kurssimaksu palautetaan ilmoittamallesi tilille.
  • Mikäli et maksa kurssia netti-ilmoittautumisen yhteydessä, tulet saamaan sähköpostiisi verkkomaksulinkin. Tällä linkillä on mahdollisuus maksaa kurssimaksu verkkopankissa linkin voimassaolon aikana.
  • Jos et ole maksanut kurssimaksua määräpäivään mennessä verkossa, sinulle lähetetään paperilasku lukukauden aikana.

Maksettu kurssimaksu palautetaan takaisin vain siinä tapauksessa, että kurssi peruuntuu.

Kurssipaikan peruminen

Kursseilla ei ole mahdollisuutta käydä tutustumassa maksutta.

Ellei kurssikuvauksessa toisin mainita, tulee kurssi perua viimeistään viikkoa ennen kurssin aloituspäivää. Voit peruuttaa kurssipaikkasi netissä ilmoittautumisen yhteydessä saamallasi tunnuksella tai sähköpostilla osoitteeseen birgitta.jalonen@salo.fi. Peruutusta ei voi tehdä opettajalle!

Kurssimaksu on maksettava aina, mikäli peruutusta ei ole ajoissa tehty edellä olevien ohjeiden mukaisesti. Kaikki maksamattomat laskut menevät Sarastia Kuntaperintä OY:lle perintään.

Kurssin aloituskoko ja peruuntuminen

Kurssi käynnistyy, jos sille on määräaikaan mennessä ilmoittautunut tarpeeksi osallistujia. Kurssin alkaminen tai peruuntuminen ratkaistaan viimeistään muutamaa päivää ennen alkamispäivää. Kurssin aloituskoko on Salon keskusta-alueella pääsääntöisesti 10 osallistujaa. Keskustan ulkopuolella se on pääsääntöisesti 8. Liikuntakurssien ja luentojen osalta aloitusryhmäkoko on tätä suurempi ja kielten jatkoryhmissä se voi tapauskohtaisesti olla tätä pienempi. Opisto ilmoittaa kurssin peruuntumisesta tekstiviestillä siihen numeroon, jonka olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä. Jos kurssi peruuntuu, niin siihen ei jälkikäteen pysty enää ilmoittautumaan.

Kurssin tapaamiskerran peruuntuminen

Opettajan sairastuessa pyritään tapaamiskerralle järjestämään toinen opettaja. Jos tämä ei onnistu, järjestetään korvaava tapaaminen oppaaseen merkityn viimeisen tapaamiskerran jälkeen vastaavaan aikaan. Opisto ilmoittaa kurssitapaamisen peruuntumisesta tekstiviestillä siihen numeroon, jonka olet antanut ilmoittautumisen yhteydessä.

Todistukset

Opiskelija voi pyytää toimistosta todistuksen opiskelustaan. Opiskelutodistuksesta peritään 10 euron maksu.

Opintoneuvonta

Opintoneuvontaa saa ilmoittautumisen yhteydessä oppiaineen vastuuhenkilöltä.

Vakuutusturva

Kaikki opiskelijat on vakuutettu opistossa sattuvan tapaturman varalta.

Tietosuoja

Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään henkilötietoja, joita ei luovuteta ulkopuolisille. Tietoja kerätään opiskelijoiden identifioimiseksi sekä kurssimaksujen laskutusta varten. Tiedot koulutustaustasta ja pääasiallisesta toiminnasta kysytään tilastokeskusta varten.

Kansalaisopiston tietosuojaseloste löytyy opiston nettisivuilta osoitteesta www.salo.fi/kansalaisopisto.

Salon kansalaisopisto pidättää oikeuden muutoksiin. Painetussa oppaassa saattaa ilmetä virheitä, ajantasainen ja korjattu tieto löytyy aina opiston nettisivuilta osoitteesta www.salo.fi/kansalaisopisto.