Hyppää sisältöön

Yhteistyöprojektit

Teemme yhteistyötä eri taide- ja kulttuurialojen toimijoiden kanssa myös erilaisissa projekteissa ja teemakokonaisuuksissa.

Kesä yhdessä

Koko kesän kattava Kesä yhdessä -tapahtumasarja on mitä hurmaavin tapa sukeltaa salolaisiin kyliin, paikalliseen menoon ja meininkiin sekä ihmisiin ja kulttuuriin.

Sanojen Salo

Sanojen Salo kokoaa yhteen sanataiteesta, runoudesta ja kirjallisuudesta innostuneet. Yhteistyössä toteutuu muun muassa työpajoja, runokahviloita, open mic -iltoja sekä vuotuinen Salon Runoviikko.

Katutaidetta ja luvan kanssa!

SaloEnergia -työryhmän koordinoiman katu- ja kaupunkitaideprojektin myötä on kaikilla mahdollisuus tuoda iloa ja väriä kaupunkiin maalaamalla eri puolilla Saloa sijaitsevia sähkökaappeja.

 

Yhteistyökutsut

Yleisten kulttuuripalveluiden vuosikelloon on vakiintunut useita tapahtumia ja kampanjoita, joiden toteuttamiseen kutsumme toimijoita mukaan. Lisätietoja saat kulttuurituottajilta.

Kampanjat ja teemakuukaudet

Lastenkulttuurin maaliskuu -teemakuukausi tuo Saloon monipuolisesti nähtävää sekä koettavaa lapsille ja lapsiperheille. Vuosittain järjestettävän lastenkulttuurikuukauden tarkoituksena on tuoda esille Salon laajaa ja monipuolista lastenkulttuuriosaamista sekä -toimijoita. Teemakuukauteen voi ilmoittaa ohjelmaa vuosittain tammikuussa.

Kulttuurihyvinvoinnin marraskuu -kampanja tarjoaa monipuolisia tilaisuuksia ihmetellä, tutkia ja tarkastella niin kulttuurin, taiteen kuin tieteen tulokulmia aiheeseen, sekä yhdessä tuumin että omin nokin. Kampanjaan voi ilmoittaa omaa sisältöä vuosittain syyskuussa.

Tapahtumayhteistyö

Valtakunnallisella Mental Health Art Week (MHAW) -tapahtumaviikolla toukokuussa toteutetaan matalan kynnyksen kulttuuri- ja taidetapahtumia, jota vahvistavat paikallista hyvinvointia ja lisäävät ymmärrystä kulttuuri- ja taide-elämysten vaikutuksista mielenterveyteen. Salon tapahtumaviikkoa koordinoivat Salon mielenterveys ry – Kriisikeskus Etappi ja Salon kulttuuripalvelut. Tule mukaan tekemään viikkoa kanssamme!

Sanojen Salo -festivaalilla tutkitaan, tutustutaan, ihmetellään ja ihastellaan sanojen taikaa monitaiteisesti ja yllättävästi. Tapahtumaa koordinoivat Sanojen Salo -verkosto sekä Pro Rantakivet ry ja Salon kulttuuripalvelut. Mukaan tapahtumaa rakentamaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.