Hyppää sisältöön

Kulttuuriluotsitoiminta

Kulttuuriluotsit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka toimivat kulttuurikohteiden tarjontaan perehtyneinä vertaisohjaajina. Toiminta sai alkunsa vuonna 2006 Jyväskylästä, josta toiminta on levinnyt yli kahdellekymmenelle paikkakunnalle Suomessa.

Iloa, tukea ja rohkaisua kulttuurista ja vapaaehtoistyöstä

Luotsitoiminnan taustalla vaikuttaa ajatus siitä, että kulttuurin tulee olla kaikkien saatavilla.

Luotsit edistävät kulttuurin saavutettavuutta olemalla rohkaisijoina, oppaina, kavereina ja kanssakulkijoina erityistä kannustusta ja tukea tarvitseville, joiden ei muuten tulisi ehkä lähdettyä kulttuurikohteisiin. Toisinaan kulttuuriluotsi pyydetään mukaan, koska yksin ei tule lähdettyä kulttuurin pariin. Joskus taas vapaaehtoista tarvitaan erityisesti liikkumisen tukemisessa

Toiminnan myötä osallistumista voidaan mahdollistaa henkilöille, jotka ovat erilaisten esteiden vuoksi joutuneet jäämään kulttuuri- ja taidetapahtumien ulkopuolelle.

Kulttuuriluotsitoiminta Salossa

Kulttuuriluotsitoimintaa käynnistetään Salossa vuonna 2024. Näillä sivuilla voit seurata työskentelyn etenemistä ja löytää omia tapoja osallistua toimintaan.

Lisätietoja:

Kulttuurisuunnittelija Satu Pasio
satu.pasio@salo.fi, puh. 02 7784811

Tutustu kulttuuriluotseihin

Kulttuuriluotsin matkassa

Kulttuuriluotsin matkassa – blogissa keskustellaan erilaisista aiheista liittyen kulttuuriseen vapaaehtoistyöhön ja sen muotoihin. Lisäksi nostetaan esiin vapaaehtoisten tarinoita ja kokemuksia.

Lue lisää