Hyppää sisältöön

Kulttuuripalvelut

Kulttuuripalvelut

 

Salon kulttuuripalvelut pitävät sisällään yleiset kulttuuripalvelut, museopalvelut ja kirjastopalvelut. Teemme monipuolisesti työtä taide- ja kulttuuripalveluiden saatavuuden ja saavutettavuuden, kuntalaisten hyvinvoinnin ja kaupungin elinvoiman edistämiseksi.

Kuva: VisitSalo, Timo A. Aalto ja Lotta-Pia Kallio: Valoisa luutarha, 2023

Museopalvelut

Museopalveluihin kuuluvat Salon taidemuseo Veturitalli ja Salon historiallinen museo SAMU. Lisätietoja Salon museopalveluiden työstä ja toiminnasta sekä henkilökunnan yhteystiedot löydät museoiden omilta sivuilta.

Yleiset kulttuuripalvelut

Yleiset kulttuuripalvelut edistää toiminnallaan kulttuurin ja taiteen yhdenvertaista saatavuutta ja monipuolista käyttöä, luo edellytyksiä ammattimaiselle taiteelliselle työlle ja luovan talouden kasvulle, edistää kulttuurin ja taiteen harrastamista, tarjoaa mahdollisuuksia tavoitteelliselle taide- ja kulttuurikasvatukselle sekä edistää kulttuuriperinnön ylläpitämistä.

Lisäksi yksikkö edistää kulttuuria ja taidetta osana asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä paikallista ja alueellista elinvoimaa, kulttuurista vuorovaikutusta ja kansainvälistä toimintaa. Toimintaa ohjaa Salon kaupunkistrategian lisäksi laki kuntien kulttuuritoiminnasta (166/2019).

Salon kulttuuriohjelma

Salon kulttuuriohjelma on työn alla ja tulee valmistuttuaan linjaamaan sekä taiteen ja kulttuurin että yleisesti vapaa-aikapalveluiden toimintaa.

Tutustu ohjelmatyöhön!

​​​​​​​Kuva: Turbokameli & Repeprkl, “Pörriäinen”, 2021

Ole yhteydessä

Kysymyksiä vapaa-aikapalveluista yleisesti tai erityisesti esimerkiksi kulttuuriavustuksista, yhteistyöstä kaupungin kanssa, lasten- ja nuortenkulttuurista tai muusta taiteeseen ja kulttuurin liittyvästä? Ole meihin yhteydessä!

vapaa-aikajohtaja
Antti Mattila
p. 02 778 4700
antti.mattila@salo.fi

kulttuurituottaja
Suvi Aarnio
p. 02 778 4982
suvi.aarnio@salo.fi

kulttuurituottaja
Sini Lundgrén
p. 02 778 4983
sini.lundgren@salo.fi

Kulttuurin menovinkit

Tekemistä ja kokemista ympäri vuoden! Tutustu ajankohtaisiin konsertteihin, teatteriesityksiin, näyttelyihin ja muihin kulttuuririentoihin. Lisää tapahtumia löydät kaupungin tapahtumakalenterista.