Hyppää sisältöön

Kulttuuriharrastuksia lapsille ja nuorille

Salon kansalaisopisto

Syksyn 2021 Salo vapaalla -opas on valmistunut ja on katsottavissa täällä. Tässä erikseen koottuna tietoa lasten, nuorten ja perheiden kurssitarjonnasta.

Salon kansalaisopistolla on tarjolla monipuolinen kattaus erilaisia kursseja kaikenikäisille. Ensimmäiset kurssi-ilmoittautumiset alkavat jo 10.8., tarkista ilmoittautumisajat ja ohjeet oppiainekohtaisilta sivuilta! Kurssitarjonnasta löytyy monenmoista yhteistä puuhaa lapsille ja aikuisille sekä pelkästään lapsille suunnattuja kursseja. Opiston kurssien ikäraja on pääsääntöisesti 15 vuotta, kannattaa ottaa yhteyttä opiston toimistoon ja kysellä kurssin soveltuvuutta nuoremmillekin!

Myös erityislapset otetaan kansalaisopiston tarjonnassa entistä paremmin huomioon ja syksyllä on luvassa erityislapsille sekä teatteritaiteen että käsityön ja kuvataiteen  ryhmät.

Kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetusta kädentaidoissa, teatteri-ilmaisussa, sirkuksessa sekä kuvataiteessa. Kuvataideharrastuksen voi aloittaa jo 4-vuotiaana Mummit ja muksut -kurssilla yhdessä aikuisen kanssa tai 5-vuotiaana Eskarikuvis -ryhmässä. Muutoin Taiteen perusopetuksen voi aloittaa kouluikäisenä. Taiteen perusopetuksen kurssit ja teemaopinnot löytyvät Salo vapaalla -oppaasta:

  • Teatteri s. 44 alkaen
  • Sirkus s. 48
  • Kuvataide s. 49 alkaen
  • Kädentaidot s. 59 alkaen

Tanssia on tarjolla 3-vuotiaista aina 15-vuotiaisiin asti. On zumba kids -kurssia, lastentanssia, satubalettia, nykytanssia, jazz-tanssia, hiphoppia ja showtanssia. Tanssikurssit löydät sivulta 78 alkaen.

Musiikin yksilöopetuksessa alaikäraja on 7 vuotta. Tarjolla on mm. rumpujensoittoa ja pianonsoittoa. Katso lisätiedot sivulta 38 alkaen.

Kansalaisopisto lisää ja kehittää tarjontaansa lapsille ja lapsiperheille. Syksyllä uutuutena kurssitarjonnassa on 3–9 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen suunnattu Perhesirkus-kurssi Halikon liikuntahallilla.

AIKUINEN-LAPSI-KURSSIVINKKEJÄ:

Keiju villasta Salo
Yli 12 v. lapset aikuisen kanssa

Enkeli villasta Salo
Yli 12 v. lapset aikuisen kanssa

Neulahuovutetut hahmot
Yli 9 v. lapset aikuisen kanssa

Koko perheen taidepaja Kisko
5 v. lapset aikuisen kanssa, koululaiset voivat osallistua ilman aikuista

KURSSEJA NUORILLE

Kirjansidonta Halikko
14 v. aikuisen kanssa, yli 15 v. itsenäisesti

Halloween asu ja maskeeraus Salo
Yli 13 v. aikuisen seurassa,
yli 15 v. itsenäisesti

Lastenhoitokurssi
16-vuotta täyttäneet

Luonnossa liikkujan perustaidot
Yläkouluikäiset itsenäisesti, nuoremmat aikuisen kanssa

Liikuntakursseille 15-vuotiaat voivat osallistua itsenäisesti, lisäksi seuraaville aikuisten kursseille voivat osallistua 11–14-vuotiaat aikuisen kanssa:

Naisten kuntojumppa Suomusjärvi

Kunto-circuit Perniö

Zumba Särkisalo

Zumba Gold Perniö

Salon musiikkiopisto

Musiikkiopistossa tarjotaan varhaisiän musiikkikasvatusta sekä musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta.

Solististen instrumenttien oppilasvalinta lukuvuodelle 2021-2022 on tehty. Valinnoista on ilmoitettu hakijoille henkilökohtaisesti.

Musiikkileikkikouluun ilmoittautuminen on käynnissä Eepoksessa. Lukujärjestykseen pääset tutustumaan kotisivuillamme. Lue lisää tästä!

Lukuvuoden 2021-2022 opetus alkaa 16.8.2021. Oma opettaja on yhteydessä oppilaaseen tai huoltajaan soittotunnin ajankohdan sopimiseksi.

Varhaisiän musiikkikasvatusta, soiton- ja laulunopetusta

Salon musiikkiopisto tarjoaa varhaisiän musiikkikasvatusta sekä musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Varhaisiän musiikkikasvatusta annetaan musiikkileikkikoulussa sekä soitinvalmennuksessa. Taiteen perusopetukseen kuuluvissa perus- ja syventävissä opinnoissa oppilas opiskelee musiikkiopiston opetussuunnitelman mukaisesti solistista instrumenttia (soitin tai laulu), musiikin perusteita (teoria- ja säveltapailuaineet) sekä yhteismusiikkia. Lisäksi oppilas osallistuu esiintymistoimintaan.

Lue lisää musiikkiopiston tarjonnasta opiston sivuilta.

Laulua, soittoa, teatteria, kädentaitoja ja montaa muuta

Lisäksi Salossa voi harrastaa kuorolaulua mm. Leticia-kuorossa, Halikon musiikkiyhdistyksessä sekä seurakunnan kuoroissa. Soittamista voi opiskella mm. kansalaisopiston musiikin kursseilla, Halikon musiikkiyhdistyksessä tai vaikkapa Salo Jazzin soitonopetuksessa. Salon Teatterissa toimii teatterin harrastajaryhmiä, Salon Taitokeskuksessa kaikenikäiset voivat oppia trendikkäitä käsityötekniikoita mm. lyhytkursseilla. Lisäksi kulttuuritoimintaa ja harrastustoimintaa perheille ja lapsille järjestävät mm. seurakunta, monet MLL:n paikallisyhdistykset ja 4H.

Mun juttu vie harrastukset kouluihin

Lisäksi Salon peruskouluissa pyörii keväästä Suomen harrastamisen mallin Salon hanke nimeltään Mun juttu, mikä kautta eri tahot järjestävät maksutonta harrastustoimintaa myös kulttturiharrastusten osalta kouluihin. Hanketta koordinoi Salon nuorisopalvelut.