Hyppää sisältöön

Kulttuuriharrastuksia lapsille ja nuorille

Salon kansalaisopisto

Keväällä ja kesällä 2021 kansalaisopisto tarjoaa lapsille ja nuorille erilaisia workshoppeja ja kesäleirejä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (linkit aukeavat ilmoittautumisjärjestelmä Hellewiin).

Kevään kurssit erityislapsille

3. – 17.5. Teatterityöpaja erityislapsille, Salo

19.-26.5. Musiikkipaja erityislapsille pienryhmä, Salo

Kesän leirit ja työpajat lapsille ja nuorille:

7.-11.6. Kuvataidekoulun kesäleiri TPO, Salo, 9-12 -vuotiaille

7.-11.6. Tadaa! -Sirkuksen ja kuvataiteen kesäleiri, Salo, 8-10 -vuotiaille

14.-18.6. Tadaa! – Teatterin ja kädentaitojen kesäleiri, Salo, 8-10 -vuotiaille

8.6. Robot wars -työpaja nuorille, Teijo, 12-17 -vuotiaille

7. -11.6. Tanssin kesäleiri dancemix 10-12v., Salo

7. – 11.6. Tanssin kesäleiri dancemix +13v., Salo

Opiston perustarjonnassa taide- ja kulttuuriharrastuksia lapsille ja nuorille

Kansalaisopistossa voi opiskella taiteen perusopetuksen opintoja Kuvataidekoulussa, Käsityökoulussa, Sirkuskoulussa tai Teatterikoulussa. Lisäksi opisto tarjoaa monia tanssikursseja, kädentaitojen sekä kuvataiteen kursseja lapsille ja nuorille. Myös aikuinen-lapsi kursseja on valikoimassa. Lue lisää kansalaisopiston sivuilta.

 

Salon musiikkiopisto

Musiikkiopistossa tarjotaan varhaisiän musiikkikasvatusta sekä musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta.

Musiikkiopiston oppilasvalinta on käynnissä!

Salon musiikkiopiston uusien oppilaiden ilmoittautuminen lukuvuoden 2021-2022 oppilasvalintaan solististen opintojen osalta on käynnissä 19.4.-14.5.2021. Oppilasvalinta toteutetaan tänä keväänä pienen videotehtävän kautta. Katso lisätiedot täältä.

Musiikkileikkikoulun ilmoittautuminen aukeaa toukokuussa. Musiikkileikkikoulun perhe-, muskari- ja soittoryhmien aikataulut julkaistaan uusille oppilaille toukokuun alkuun mennessä ja niihin voi ilmoittautua 10.5.21 alkaen.

Varhaisiän musiikkikasvatusta, soiton- ja laulunopetusta

Salon musiikkiopisto tarjoaa varhaisiän musiikkikasvatusta sekä musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Varhaisiän musiikkikasvatusta annetaan musiikkileikkikoulussa sekä soitinvalmennuksessa. Taiteen perusopetukseen kuuluvissa perus- ja syventävissä opinnoissa oppilas opiskelee musiikkiopiston opetussuunnitelman mukaisesti solistista instrumenttia (soitin tai laulu), musiikin perusteita (teoria- ja säveltapailuaineet) sekä yhteismusiikkia. Lisäksi oppilas osallistuu esiintymistoimintaan.

Lue lisää musiikkiopiston tarjonnasta opiston sivuilta.

 

Laulua, soittoa, teatteria, kädentaitoja ja montaa muuta

Lisäksi Salossa voi harrastaa kuorolaulua mm. Leticia-kuorossa, Halikon musiikkiyhdistyksessä sekä seurakunnan kuoroissa. Soittamista voi opiskella mm. kansalaisopiston musiikin kursseilla, Halikon musiikkiyhdistyksessä tai vaikkapa Salo Jazzin soitonopetuksessa. Salon Teatterissa toimii teatterin harrastajaryhmiä, Salon Taitokeskuksessa kaikenikäiset voivat oppia trendikkäitä käsityötekniikoita mm. lyhytkursseilla. Lisäksi kulttuuritoimintaa ja harrastustoimintaa perheille ja lapsille järjestävät mm. seurakunta, monet MLL:n paikallisyhdistykset ja 4H.

Mun juttu vie harrastukset kouluihin

Lisäksi Salon peruskouluissa pyörii keväästä Suomen harrastamisen mallin Salon hanke nimeltään Mun juttu, mikä kautta eri tahot järjestävät maksutonta harrastustoimintaa myös kulttturiharrastusten osalta kouluihin. Hanketta koordinoi Salon nuorisopalvelut.