Hyppää sisältöön

Kulttuuriharrastuksia lapsille ja nuorille

Salon kansalaisopisto

Kevään Salo vapaalla -opas on valmistunut ja on katsottavissa täällä. Tässä erikseen koottuna tietoa lasten, nuorten ja perheiden kurssitarjonnasta. Salon kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetusta kuvataiteessa, kädentaidoissa sekä sirkus- ja teatteritaiteessa. Lukuvuosi alkaa syksyisin, mutta vapaita paikkoja voi tiedustella keväällekin kuvataiteen, kädentaitojen tai teatteritaiteen päätoimisilta opettajilta. Katso yhteystiedot täältä.

Taiteen perusopetuksen teemaopinnot on tarkoitettu kaikille n. 13-19 –vuotiaille ja ne antavat mahdollisuuden tutustua teatteritaiteessa elokuvaprojektiin, teatterityöhön tai esitysprojektiin. Kuvataiteen eri tekniikoihin pääsee syventymään teemaopinnoissa Halikossa ja Salossa . Käsityön teemaopinnot taas sisältävät monipuolisesti tekstiilikäsitöitä sekä erikoistekniikoita.

Kuvataideharrastuksen voi aloittaa jo 4-vuotiaana Mummit ja muksut -kurssilla yhdessä aikuisen kanssa tai 5-vuotiaana Eskarikuvis -ryhmässä.

Tanssia on tarjolla 2-vuotiaista lähtien nuoriin asti. Kurssivalikoimasta löytyy mm. taaperotanssi, lastentanssi, satubaletti ja Zumba kids. Nykytanssista on kursseja tasoilla alkeet (9-14 v.), keski- ja jatkotaso (10-14v.) sekä edistyneet (15+). Jazz-tanssia on tarjolla seuraavissa ryhmissä: Jazz alkeet 6-8 v., Jazz keskitaso 9-13 v., Jazz/discotanssi alkeet 9-13 v. sekä Jazz edistyneet 14-vuotiaasta ylöspäin. Lisäksi on alkeismix-kurssi (jazz, baletti ja nykytanssi) 8-11-vuotiaille sekä showtanssikurssi 7-9 -vuotiaille, showtanssia/hiphoppia 9-12 -vuotiaille sekä showtanssin jatkokurssi 13+ -vuotiaille. Uutuutena on nuorille sopiva Commercial, jossa tanssitaan musiikkivideoiden hengessä. Myös joogaa on jo 4-6 -vuotiaille Satujooga -kurssin merkeissä.

Musiikin yksilöopetuksessa alaikäraja on 7 vuotta (ukulele alaikäraja 9 vuotta). Musiikkikursseissa paljon myös mielenkiintoisia nuorille sopivia kursseja esim. pop- ja jazz-laulua yksilöopetuksena ja perkussiosoittimien perusteet workshoppina. Keväällä uusia oppilaita otetaan vapautuneille paikoille. Katso lisätiedot musiikkikursseista.

Tutustu jo nyt kevään ja kesän päiväleireihin! Pääsiäisloman teatteri- ja kuvataideleiri, sirkus- ja kädentaidot -kesäleiri sekä kuvataidekesäleiri.

Kansalaisopisto on lisännyt tarjontaansa perheille. Valikoimassa on koko perheen taidepajat Kiskossa ja Kuusjoella. Salossa tarjotaan Taidetta taaperoperheille, Perhesirkusta sekä Taaperotanssia. Lisäksi isovanhemmille ja lapsenlapsille järjestetään kaksi Halipysäkkiä Märynummen koululla. Lue lisää: Halipysäkki 1, Halipysäkki 2.

Myös erityislapsille suunnattuja kursseja on tarjolla monipuolisesti:
Musiikkikurssi erityislapsille, pienryhmä 1
Musiikkikurssi erityislapsille, pienryhmä 2
Musiikkikurssi erityisnuorille ja -aikuisille
Teatteriryhmä erityislapsille
Taidetta erityislapsille

Salon kansalaisopistossa on käytössä myös saavutettava taideharrastus -asennemerkki, joka kertoo siitä, että haluamme mahdollistaa taideharrastuksen kaikille lapsille ja olemme valmiita aina keskustelemaan vanhemman kanssa lapsen tuen tarpeesta.

Kurssitarjonnasta löytyy lisäksi monenmoista yhteistä puuhaa lapsille ja aikuisille sekä pelkästään lapsille suunnattuja kursseja. Opiston ”normaalikurssien” ikäraja on pääsääntöisesti 15 vuotta, mutta kiinnostavan aiheen löytyessä kannattaa ottaa yhteyttä opiston toimistoon ja kysellä kurssin soveltuvuutta nuoremmillekin!

Aikuinen-lapsi-kurssivinkkejä:
Keppari ja valjaat Salo (7-vuotiaat aikuisen kanssa, yli 10-vuotiaat voi tulla ilman aikuistakin)
Nukkekurssi Salo (yli 12-vuotiaat lapset aikuisen kanssa)
Neulahuovutetut eläimet Salo (yli 9-vuotiaat lapset aikuisen kanssa)
Nukkekodin kellarit ja ullakot Salo (yli 9-vuotiaat lapset aikuisen kanssa)
Nukkekodin lemmikit sekä leluja ja pelejä Salo (yli 9-vuotiaat lapset aikuisen kanssa)

Kurssivinkit nuorille:
Maker: Nuorten teknologiaharrastusryhmä Teijo (13-vuotiaasta ylöspäin)
Teatterimaskeeraus Salo (13-vuotiaasta ylöspäin)
Commercial -tanssiryhmä Salo (13-vuotiaasta ylöspäin)

 

Salon musiikkiopisto

Salon musiikkiopisto tarjoaa varhaisiän musiikkikasvatusta sekä musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Varhaisiän musiikkikasvatusta annetaan musiikkileikkikoulussa sekä soitinvalmennuksessa. Taiteen perusopetukseen kuuluvissa perus- ja syventävissä opinnoissa oppilas opiskelee musiikkiopiston opetussuunnitelman mukaisesti solistista instrumenttia (soitin tai laulu), musiikin perusteita (teoria- ja säveltapailuaineet) sekä yhteismusiikkia. Lisäksi oppilas osallistuu esiintymistoimintaan.

Lue lisää musiikkiopiston tarjonnasta opiston sivuilta.

Laulua, soittoa, teatteria, kädentaitoja ja montaa muuta

Lisäksi Salossa voi harrastaa kuorolaulua mm. Leticia-kuorossa, Halikon musiikkiyhdistyksessä sekä seurakunnan kuoroissa. Soittamista voi opiskella mm. kansalaisopiston musiikin kursseilla, Halikon musiikkiyhdistyksessä tai vaikkapa Salo Jazzin soitonopetuksessa. Salon Teatterissa toimii teatterin harrastajaryhmiä, Salon Taitokeskuksessa kaikenikäiset voivat oppia trendikkäitä käsityötekniikoita mm. lyhytkursseilla. Lisäksi kulttuuritoimintaa ja harrastustoimintaa perheille ja lapsille järjestävät mm. seurakunta, monet MLL:n paikallisyhdistykset ja 4H.

Mun juttu vie harrastukset kouluihin

Lisäksi Salon peruskouluissa pyörii keväästä Suomen harrastamisen mallin Salon hanke nimeltään Mun juttu, mikä kautta eri tahot järjestävät maksutonta harrastustoimintaa myös kulttturiharrastusten osalta kouluihin. Hanketta koordinoi Salon nuorisopalvelut.