Hyppää sisältöön

Kulttuuriharrastuksia lapsille ja nuorille

Salon musiikkiopisto

Salon musiikkiopisto tarjoaa varhaisiän musiikkikasvatusta sekä musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Varhaisiän musiikkikasvatusta annetaan musiikkileikkikoulussa sekä soitinvalmennuksessa. Musiikkikouluun ilmoittautuminen on avoinna 12.8. asti. Lisätietoa ja lukujärjestyksen löydät täältä: https://salo.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/musiikkiopisto/musiikkileikkikoulu/

Taiteen perusopetukseen kuuluvissa perus- ja syventävissä opinnoissa oppilas opiskelee musiikkiopiston opetussuunnitelman mukaisesti solistista instrumenttia (soitin tai laulu), musiikin perusteita (teoria- ja säveltapailuaineet) sekä yhteismusiikkia. Lisäksi oppilas osallistuu esiintymistoimintaan. Ilmoittautuminen näihin opintoihin pääsääntöisesti keväisin.

Lue lisää musiikkiopiston tarjonnasta opiston sivuilta.

Laulua, soittoa, teatteria, kädentaitoja ja montaa muuta

Lisäksi Salossa voi harrastaa kuorolaulua mm. Leticia-kuorossa, Halikon musiikkiyhdistyksessä sekä seurakunnan kuoroissa. Soittamista voi opiskella mm. kansalaisopiston musiikin kursseilla, Halikon musiikkiyhdistyksessä tai vaikkapa Salo Jazzin soitonopetuksessa. Salon Teatterissa toimii teatterin harrastajaryhmiä, Salon Taitokeskuksessa kaikenikäiset voivat oppia trendikkäitä käsityötekniikoita mm. lyhytkursseilla. Lisäksi kulttuuritoimintaa ja harrastustoimintaa perheille ja lapsille järjestävät mm. seurakunta, monet MLL:n paikallisyhdistykset ja 4H.

Mun juttu vie harrastukset kouluihin

Lisäksi Salon peruskouluissa pyörii keväästä Suomen harrastamisen mallin Salon hanke nimeltään Mun juttu, mikä kautta eri tahot järjestävät maksutonta harrastustoimintaa myös kulttturiharrastusten osalta kouluihin. Hanketta koordinoi Salon nuorisopalvelut.