Hyppää sisältöön

Asiakaskoneet

Kaikissa Salon kirjastoissa (lukuunottamatta kirjastoautoja) on asiakkaiden käytössä tietokoneita, joissa on internet-yhteydet ja perusohjelmat. Asiakaskoneiden käyttö kirjastoissa on maksutonta.

Pääkirjastossa asiakkaiden käytössä on kahdenlaisia koneita. Lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetut koneet sijaitsevat kirjastosalissa. Pidempiaikaiseen käyttöön pääkirjastossa on kannettavia tietokoneita, joiden lainaaminen onnistuu kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla. Näitä koneita on mahdollista käyttää kirjaston tiloissa kolme (3) tuntia kerrallaan. Asiakas on vastuussa kortillaan lainatusta tietokoneesta. Kadonnut/rikkoutunut laite on korvattava.

Huomioithan, että

  • tietokoneiden asetusten muuttaminen, ohjelmien asentaminen ja poistaminen on kielletty.
  • epäasiallisen, väkivaltaisen ja laittoman aineiston käyttö ja katselu on kielletty.

Tulostus, kopiointi ja skannaus

Kaikissa kirjastoissa on tulostus-, skannaus- ja kopiointimahdollisuus. Tulosteiden/kopioiden hinnat ovat:

  • 20 senttiä/sivu (mustavalkoinen A4)
  • 40 senttiä/sivu (värillinen A4, mustavalkoinen A3)
  • 80 senttiä/sivu (värillinen A3)
  • 40 senttiä (kaksipuoleinen mustavalkoinen A4)
  • 80 senttiä (kaksipuoleinen värillinen A4, kaksipuoleinen mustavalkoinen A3)
  • 1,60 euroa (kaksipuoleinen värillinen A3)

Pääkirjastossa sekä Perniön ja Suomusjärven kirjastoissa asiakkailla on käytettävissään Print In City -palvelu. Palvelu toimii osoitteessa www.printincity.fi. Palvelu on helppokäyttöinen ja kuka tahansa voi rekisteröityä sen käyttäjäksi, jos omistaa verkkopankin tunnukset tai luottokortin sekä sähköpostiosoitteen. Kirjautumisen jälkeen käyttäjä lataa tililleen saldoa ja voi aloittaa palvelun käytön.

Tulostus onnistuu lataamalla tulostustyö verkkopalveluun tai lähettämällä se sinne sähköpostitse. Palvelussa näkyvät eri töiden hinnat eri tulostuspisteissä, ja siellä voi muokata tulostustyön asetuksia. Työ tulostetaan ja noudetaan henkilökohtaista PIN-koodia käyttäen Print In City -tulostuspisteeltä. Tarkemmat ohjeet löytyvät palvelun verkkosivuilta.