Hyppää sisältöön

Saavutettava taideharrastus

Saavutettava taideharrastus -asennemerkki

Salon kansalaisopisto on sitoutunut Saavutettava taideharrastus -merkin tavoitteisiin. Kyseessä on asennemerkki, joka kertoo toimijan olevan halukas tukemaan kaikkia lapsia taideharrastuksissaan.

Merkin kautta haluamme viestittää, että kaikki lapset ovat tervetulleita toimintaamme. Jos lapsi osallistuakseen tarvitsee erityistä tukea, olemme avoimia keskustelemaan hänen tarpeistaan ja kokeilemaan inkluusiota sopivaan ryhmään.

Tavoitteemme on, että jokainen lapsi kokee onnistuvansa toiminnassamme.

Taiteen perusopetuksen kurssit toimivat esteettömissä tiloissa. Päätoimipaikat Ylhäistentiellä ja Piritassa ovat täysin esteettömiä. Toimintaamme pääsee mukaan ilman pääsykokeita. Avustaja, vanhempi tai läheinen aikuinen voi olla lapsen tukena mukana harrastuksessa. Lapsen avustaja pääsee aina maksutta mukaan.

Olemme ehdottomasti kiusaamista vastaan, ja taiteen perusopetuksessa laadimme lukuvuoden alussa ryhmän säännöt yhdessä lasten kanssa. Päivitämme myös opettajiemme valmiuksia kohdata ja toimia erilaisten oppijoiden kanssa.

Toivomme yhteistyötä lapsen huoltajan kanssa. Opistolla on taidealakohtaiset vastuuopettajat, joiden kanssa voi avoimesti ja luottamuksellisesti keskustella lapsen tuen tarpeesta. Voimme yhdessä pohtia, miten voisimme parhaiten tukea lapsen taideharrastusta ja kuinka muokata taideopetuksen käytäntöjä lapsen tarpeiden mukaan.

Taidealakohtaiset vastuuopettajat:

  • Kuvataidekoulu Jaana Saario jaana.saario@salo.fi
  • Käsityökoulu Liisi Huotari liisi.huotari@salo.fi
  • Teatterikoulu Sarika Lipasti sarika.lipasti@salo.fi
  • Sirkuskoulu Sarika Lipasti sarika.lipasti@salo.fi

Lisää tietoa Saavutettava taideharrastus -merkistä.

Videomuotoinen taideavustajakoulutus

Tukea tai avustaja lapselle (392,47 Kt)