Hyppää sisältöön

Vinkkejä järjestäjille

Taide- ja kulttuuritoiminta ja erilaiset tapahtumat elävöittävät kaupunkia ja tuovat vaihtelua ja virkistystä asukkaille ja matkailijoille. Ohessa muutamia vinkkejä tapahtumien järjestämiseen, sopivien tilojen löytämiseen sekä tiedotuskanavien käyttöön.

Tiloja toimintaan

Salolaiset asukkaat ja yhdistykset voivat varata tilapäisesti tai säännölliseen käyttöön Salon kaupungin omistuksessa olevia tiloja.

Kaupungintalon (Tehdaskatu 2, Salo) kokoustilojen tiedusteluja voi tehdä puhelimitse 02 778 2060 tai sähköpostilla info.​kaupungintalo​@​salo.​fi​. Kulttuuritila Näkkäri Salon kansalaisopistolla (Ylhäistentie 2, Salo) varataan opiston toimistolta, puhelimitse 02 778 4570.

Käytettäviä tiloja tarjoavat myös muun muassa liikuntapalvelut, nuorisopalvelut ja kirjasto sekä musiikkiopisto. Kokous-, juhla- ja kulttuuritiloja löydät lisäksi kootusti Visit Salo -sivuilta.

Tiedotuskanavat käyttöön

Salon kaupungin tapahtumakalenteri on tapahtumajärjestäjän ykköspaikka. Sieltä tiedot löytävät niin muut toimijat, kulttuurin kuluttajat kuin kaupungin viestinnästä vastaavat tahot. Mikäli tapahtumasi on kaikille avoin ja sen paikkana on Salo, lisää se myös tapahtumakalenteriin!

Salon kaupunki tarjoaa toimijoiden käyttöön ulkomainospaikkoja (banderollit, ulkomainokset), tekee markkinointiyhteistyötä positiivisen kaupunkikuvan edistämiseksi ja toteuttaa asukas- matkailumarkkinointia eri kanavien ja tapahtumien kautta.

Kaupunkitiedote kokoaa samoihin kansiin kaupungin omat ja yhdistyskentän tapahtumat. Tiedote jaetaan kaikkiin salolaistalouksiin ja kesä-heinä-elokuun kaupunkitiedote myös kaikille ei-salolaisille kesäasukkaille.

Lisäksi yleiset kulttuuripalvelut edistävät taiteen ja kulttuurin näkyvyyttä ulkomainonnan, teemakoosteiden (kausiesitteet, teemakuukaudet), KulttuuriSalo-sivuston ja sosiaalisen median kanavien kautta (Facebook Salon kulttuuripalvelut, Youtube KulttuuriSalo ja Instagram Salo vapaalla).

Vinkkejä kootusti

Visit Salon tapahtumajärjestäjille suunnatuista vinkeistä löydät paljon hyödyllisiä ohjeita esimerkiksi tapahtumiin liittyvistä luvista, tekijänoikeuksista, rahoituksesta, turvallisuusjärjestelyistä ja muista huomioitavista seikoista.