Hyppää sisältöön

Vinkkejä järjestäjille

Taide- ja kulttuuritoiminta ja erilaiset tapahtumat elävöittävät kaupunkia ja tuovat vaihtelua ja virkistystä asukkaille ja matkailijoille. Ohessa muutamia vinkkejä tapahtumien järjestämiseen, sopivien tilojen löytämiseen sekä tiedotuskanavien käyttöön. Lisätietoja saat kulttuurituottajilta

Suvi Aarnio
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784982
Sini Lundgrén
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784983

Avoin ohjelmistohaku

Salon kaupungin kulttuuripalveluiden ohjelmisto rakentuu vuosittain lokakuussa järjestettävän avoimen haun kautta. Haku on suunnattu sekä salolaisille että vieraileville, eri alojen ammattitaiteilijoille, toimijoille ja työryhmille. Avoimen haun kautta etsimme ohjelmistoon esityksiä, näytöksiä, konsertteja, työpajoja ja muuta ohjelmaa eri kohderyhmille, osaksi kausiohjelmaa, teematapahtumia ja kiertueita.

Pyrimme myös lisäämään lähikulttuuripalveluita Salon maantieteellisesti laajalla alueella. Tapahtumapaikkoina ovat keskustassa sijaitsevan kulttuuritila Näkkärin lisäksi esimerkiksi kirjastot, kyläkeskukset, hoivakodit, päiväkodit ja koulut sekä puistot, rannat ja muu julkinen tila.

Valinnat tekevät kulttuuripalveluiden ja yhteistyökumppaneiden muodostamat työryhmät. Haun ulkopuolella voimme ottaa ehdotuksia vastaan, mutta käsittelemme ne pääsääntöisesti avoimen haun yhteydessä.

Yhteistyökutsut

Yleisten kulttuuripalveluiden vuosikelloon on vakiintunut useita tapahtumia ja kampanjoita, joiden toteuttamiseen kutsumme toimijoita mukaan.

Kampanjat ja teemakuukaudet

Lastenkulttuurin maaliskuu -teemakuukausi tuo Saloon monipuolisesti nähtävää sekä koettavaa lapsille ja lapsiperheille. Vuosittain järjestettävän lastenkulttuurikuukauden tarkoituksena on tuoda esille Salon laajaa ja monipuolista lastenkulttuuriosaamista sekä -toimijoita. Teemakuukauteen voi ilmoittaa ohjelmaa vuosittain tammikuussa.

Kulttuurihyvinvoinnin marraskuu -kampanja tarjoaa monipuolisia tilaisuuksia ihmetellä, tutkia ja tarkastella niin kulttuurin, taiteen kuin tieteen tulokulmia aiheeseen, sekä yhdessä tuumin että omin nokin. Kampanjaan voi ilmoittaa omaa sisältöä vuosittain syyskuussa.

Tapahtumayhteistyö

Valtakunnallisella Mental Health Art Week (MHAW) -tapahtumaviikolla toukokuussa toteutetaan matalan kynnyksen kulttuuri- ja taidetapahtumia, jota vahvistavat paikallista hyvinvointia ja lisäävät ymmärrystä kulttuuri- ja taide-elämysten vaikutuksista mielenterveyteen. Salon tapahtumaviikkoa koordinoivat Salon mielenterveys ry – Kriisikeskus Etappi ja Salon kulttuuripalvelut. Tule mukaan tekemään viikkoa kanssamme!

Sanojen Salo  runouden ja sanataiteen festivaalilla tutkitaan, tutustutaan, ihmetellään ja ihastellaan sanojen taikaa monitaiteisesti ja yllättävästi. Tapahtuma järjestetään vuosittain marraskuussa ja sitä koordinoivat Sanojen Salo -verkosto sekä Pro Rantakivet ry ja Salon kulttuuripalvelut. Mukaan tapahtumaa rakentamaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Yleisiä vinkkejä