Hyppää sisältöön

MHAW Hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikko

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n MHAW – Hyvää mieltä kulttuurista -tapahtumaviikko järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa! Tänä vuonna toukokuun viimeisellä viikolla 23.5.-29.5.2022 levitetään toivoa ja rohkeutta taiteen ja kulttuurin keinoin. Salon tapahtumien taustalla ovat Salon mielenterveys ry – Kriisikeskus Etappi, Salon kaupunki / kulttuuripalvelut ja kirjasto sekä Kirjan talo.

Mental Health Art Week 22 – Toivoa ja rohkeutta / Facebook-tapahtuma

Voit seurata koko viikon tapahtumia tai osallistua itse aihetunnisteilla #sydänmaasalo, #MHAW, #mielisalo, #mielenterveyskuuluukaikille ja #hyväämieltäkulttuurista

Sydänkarttoja, hyvän mielen metsäkävely, posetiivareiden konsertti – kulttuuri tekee hyvää!

MHAW tapahtumat madaltavat kynnystä keskustella mielenterveydestä ja sen merkityksestä niin yksilöille kuin yhteisölle. Viikon ohjelma pitää sisällään monenlaista yhdessä ja omatoimisesti koettavaa, kuultavaa, kokeiltavaa  – tervetuloa mukaan!

Maanantai 23.5.2022: Hyvän mielen metsäkävely

Hyvän mielen metsäkävely klo 13-15 Vuohensaaressa. Ilmoittautumiset Kriisikeskus Etappi p. 044 727 3700 tai etappi@ssmts.fi 19.5.2022 mennessä.

Tiistai 24.5.2022: Avoimet ovet Etapissa ja pop up -kuoroesitys torilavalla

Avoimet ovet Kriisikeskus Etapissa klo 10-15, Kirkkokatu 10 B. Tee oman sydämesi aarrekartta, istahda Huolituoliin ja kuule Etapin vapaaehtoistoiminnasta. Illemmalla klo 17:30 Salon Viihdelaulajat ry ilahduttaa kuorotempauksella Salon torin lavalla.

Keskiviikko 25.5.2022: Sanataidepaja

Sanataidepaja Toivo Salon kirjastossa, vetäjänä Kirjan talon ohjaaja Minka Salmirinne. Ilmoittautumiset Kriisikeskus Etappi p. 044 727 3700 tai etappi@ssmts.fi 24.5.2022 mennessä.

Torstai 26.5.2022: Pörriäispäivä

Koko perheen tapahtuma Pörriäispäivä Meritalon museolla klo 12-15. Ohjelmassa hyönteishotellien rakennusta, syanotypiatyöpaja sekä tietysti kesään heräävän puutarhan ja museon ihastelua.

Perjantai 27.5.2022: Aarrekarttapaja

Aarrekarttapaja Kriisikeskus Etapissa klo 12, kesto noin kolme tuntia. Ohjaajana Katihanna Heikkinen, ilmoittautumiset Kriisikeskus Etappi p. 044 727 3700 tai etappi@ssmts.fi.

Lauantai 28.5.2022: Suuren sydämen torikekkerit

Suuren sydämen torikekkerit Salon torilla klo 11-13. Ohjelmassa mm. vanhojen posetiivien konsertti, asiaa mielen hyvinvoinnista, katurunoutta ja vaikka mitä!

Sunnuntai 29.5.2022: Salo Love -konsertti

Viikon päätteeksi ilahduttaa Salon viihdelaulajien Salo LOVE -konsertti. Kulttuuritalo Kivassa klo 17 järjestettävä tapahtuma on täynnä salolaisia tarinoita ja merkityksellisiä musiikkikappaleita. Liput 20 € ennakkoon (Kulta ja Kello Plaza) sekä ovelta 25 €.

Ohjelmaa myös omatoimisesti ja sosiaalisessa mediassa

Koko viikon ja vielä 3.6. asti Salon pääkirjastolla on esillä Klubitalon taidepiirin kevätnäyttely Kevätunelmia.

Järjestäjien somekanavilla pyörii haastekampanja, jossa erilaiset ihmiset kertovat omin sanoin kulttuurin ja taiteen hyvää tekevistä vaikutuksista. Voit osallistua tekemällä oman videon tai seurata koko viikon tapahtumia aihetunnisteilla #sydänmaasalo, #MHAW, #mielisalo, #mielenterveyskuuluukaikille ja
#hyväämieltäkulttuurista

Lisäksi luvassa omatoimiohjelmaa, mm. erilaisiin ympäristöihin, läsnäoloon ja havainnointiin kannustava aistileikkireitti sekä tee-se-itse ohjeet toivon ja rohkeuden sydänkarttaan.

Ohjelma täydentyy vielä, muutokset mahdollisia.

Tee oman sydämesi aarrekartta

(128,91 Kt)

Ohjeet sydänkartan toteuttamiseen voit tulostaa tästä. (128,91 Kt)

Lähde aistileikkireitille!

Miten liikut eri paikoissa, minne huomiosi kiinnittyy? Miten käyttää eri aisteja, miten olla läsnä? Nappaa mukaan nämä oivallusvinkit ja anna niiden kuljettaa sinut erilaisista paikoista kumpuavien aistimusten, havaintojen ja kokemusten äärelle!

(1,35 Mt)

Lataa Aistileikkireitti-vinkit tästä. (1,35 Mt)