Hyppää sisältöön

Hyvinvointia kulttuurista

Kulttuuri ja taide tekee hyvää mielelle ja keholle, hyvinvoinnille ja terveydelle. Kaiken ikää ja myös silloin, kun kynnys elämyksiin ja kokemuksiin on syystä tai toisesta korkealla. Kulttuuristen oikeuksien toteutumista ja kulttuurihyvinvointia edistävät kaupungin eri yksiköiden lisäksi yhteistyötahot taiteen ja kulttuurin kentältä.

Kulttuurissa kasvaneet

Kulttuurikasvatussuunnitelma on työkalu kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintökasvatuksen toteuttamiseen kaupungissa osana  varhaiskasvatusta ja opetusta. Suunnitelma laaditaan ja sitä toteutetaan kaupungin ja kulttuuri- ja taidealan toimijoiden yhteistyönä. Lue lisää Salon kulttuurikasvatussuunnitelmasta.

Taiteen perusopetus antaa väylän itseilmaisulle lapsille, nuorille ja aikuisille. Kuvataiteessa, käsityössä sekä teatteritaiteessa taiteen perusopetusta järjestää Salon kansalaisopisto, musiikissa Salon musiikkiopisto. Lue lisää taiteen perusopetuksesta Salossa.  

Yhteisiä kokemuksia

Taide tulee luo on Salon taiteilijaseuran koordinoima monivuotinen yhteistyöhanke, jossa taiteilijat ovat toimineet salolaisissa päiväkodeissa, kouluissa, nuorten ryhmissä, kehitysvammaisten asumispalveluyksiköissä ja hoivakodeissa. Hankkeessa on vuosien mittaan syntynyt lukuisia taiteilijoiden tekemiä ja yhteisöllisesti toteutettuja teoksia. Tutustu hankkeesta tehtyyn julkaisuun (Taide tulee luo I.pdf). (2,76 Mt)

Lähikulttuuria, kyllä kiitos!

Kulttuurista hyvinvointia ja palveluiden saatavuutta lisätään yhteistyön myötä. Yleiset kulttuuripalvelut solmivat yhteistyösopimuksia paikallisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa. Yhteistyössä toteutettavia palveluita ovat muun muassa kylien monitaidetapahtumat ja kulttuuriympäristöön suuntautuvat retket. Lue lisää yhteistyösopimuksista.

Salon kirjastopalveluilla on toimipisteitä eri puolilla kaupunkia. Pääkirjaston lisäksi voit asioida Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perniön, perttelin, Suomusjärven ja Särkisalon lähikirjastoissa sekä kahdessa kirjastoautossa. Lue lisää kirjastopalveluista. 

Kuvatiedot:

  • Märynummen taidepaja, kevät 2019. Kuva: Studio Luxi Tero Teränen
  • Studiossa kuvattavana hoivakodin asukkaita ja heidän läheisiään vuonna 2019. Kuva: Taide tulee luo / Andréa Vannucchi ja Tea Tikka