Hyppää sisältöön

Taidetta sähkökaappeihin

Keväästä 2021 alkaen on kaikilla mahdollisuus tuoda iloa ja väriä kaupunkiin maalaamalla eri puolilla Saloa sijaitsevia sähkökaappeja. Olemme laatineet ohjeet, joiden mukaan maalaustyöhön voi tarttua kuka vain. Alta löydät tiedot miten toimia sekä yhteystiedot.

Löysitkö sopivan kohteen? Toimi näin:

 1. Kun valitset maalattavaa kohdetta, huomioi että sen tulee olla hyväkuntoinen ja pinnoiltaan ehjä. Jos kaappi sijaitsee selkeästi jonkun tontilla tai kodin läheisyydessä, pyydä lupa tontin haltijalta/omistajalta tai asukkaalta. On myös hyvä idea kertoa maalausprojektista naapurustolle!
 2. Maalausluvan saamiseksi, toimi näin:
  • Ota kuva ja kirjaa ylös sähkökaapin sijainti (osoite, mahdollinen numerotunnus)
  • Tee luonnos maalauksesta. Muistathan, että teos ei saa olla Salon kaupungin, Lounean ja Carunan arvojen vastainen, mainos tai uskonnollisesti / poliittisesti kantaa ottava. Mikäli käytät valmista kuvamateriaalia, ota huomioon tekijänoikeudet.
  • Lähetä kuva ja maalauskohteen sijainnista sekä luonnos maalattavasta teoksesta kaupungin kulttuurituottajalle tai Salo Energia -työryhmälle, joka hyväksyttää luonnoksen Salon kaupungilla, Lounealla ja Carunalla.
 3. Maalauksen saa aloittaa vasta, kun lupa on myönnetty.

Kun valmista…

 1. Lähetä kuva valmiista teoksesta kaupungin kulttuurituottajalle tai Salo Energia -työryhmälle tekijätietojen kera.
 2. Teoskuvia julkaistaan yhteistyökumppanien verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla
 3. Kiitos, kun jätit kädenjälkesi kaupunkiin!

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Lataa tästä maalausohjeet julisteena! (87,14 Kt)

Yhteistyössä:

Salo UG ry

Noudata maalatessa seuraavia ohjeita:

 1. Maalaaja vastaa itse teoksen toteutukseen vaadittavista materiaaleista ja tarvikkeista.
 2. Kaappi tulee puhdistaa huolellisesti liasta ja epäpuhtauksista ennen maalaamisen aloittamista.
 3. Sähkökaappien mahdolliset varoituskyltit ja tunnukset tulee suojata maalauksen ajaksi ja niiden tulee erottua selvästi maalauksen jälkeen.
 4. Kohteiden lukot ja saranat tulee suojata maalauksen aikana ja suojat on poistettava välittömästi maalauksen jälkeen.
 5. Maaleina tulee käyttää ulkokäyttöön, maalattavalle pinnalle soveltuvia maalilajeja. Pohjamaalaus sekä valmiin teoksen pinnoittaminen lakalla on useimmissa tapauksissa suotavaa.
 6. Maalatessa tai teipatessa tulee käyttää asianmukaisia suojavarusteita, kuten käsineitä, suojanaamaria ja suojavaatteita. Mikäli haluat käyttää maalaustyössä projektiliiviä, joka kertoo ohikulkijoille toiminnan olevan luvallista, ole yhteydessä kaupungin kulttuurituottajaan.
 7. Salon kaupunki, Lounea eikä Caruna takaa teoksen kunnossapitoa tai pysyvyyttä. Salon kaupungilla, Lounealla ja Carunalla on myös oikeus poistaa tai korvata teos.