Hyppää sisältöön

Katutaidetta ja luvan kanssa!

Keväästä 2021 alkaen on kaikilla mahdollisuus tuoda iloa ja väriä kaupunkiin maalaamalla eri puolilla Saloa sijaitsevia sähkökaappeja. Olemme laatineet ohjeet, joiden mukaan maalaustyöhön voi tarttua kuka vain. Alta löydät tiedot miten toimia sekä yhteystiedot.

Löysitkö sopivan kohteen? Toimi näin:

 1. Kun valitset maalattavaa kohdetta, huomioi että sen tulee olla hyväkuntoinen ja pinnoiltaan ehjä. Jos kaappi sijaitsee selkeästi jonkun tontilla tai kodin läheisyydessä, pyydä lupa tontin haltijalta/omistajalta tai asukkaalta. On myös hyvä idea kertoa maalausprojektista naapurustolle!
 2. Maalausluvan saamiseksi, toimi näin:
  • Ota kuva ja kirjaa ylös sähkökaapin sijainti (osoite, mahdollinen numerotunnus)
  • Tee luonnos maalauksesta. Muistathan, että teos ei saa olla Salon kaupungin, Lounean ja Carunan arvojen vastainen, mainos tai uskonnollisesti / poliittisesti kantaa ottava. Mikäli käytät valmista kuvamateriaalia, ota huomioon tekijänoikeudet.
  • Lähetä kuva ja maalauskohteen sijainnista sekä luonnos maalattavasta teoksesta kaupungin kulttuurituottajalle tai Salo Energia -työryhmälle, joka hyväksyttää luonnoksen Salon kaupungilla, Lounealla ja Carunalla.
 3. Maalauksen saa aloittaa vasta, kun lupa on myönnetty.

Kun valmista…

 1. Lähetä kuva valmiista teoksesta kaupungin kulttuurituottajalle tai Salo Energia -työryhmälle tekijätietojen kera.
 2. Teoskuvia julkaistaan yhteistyökumppanien verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla
 3. Kiitos, kun jätit kädenjälkesi kaupunkiin!

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Lataa tästä maalausohjeet julisteena! (87,14 Kt)

 

Tutustu taidekaappeihin!

Eri tavoin maalattuja ja koristeltuja sähkökaappeja on ilmestynyt pitkin poikin ympäri Saloa. Kaikki taidekaapit on merkitty Google Maps -kartalle, jonne pääset tästä.

Kesällä 2021 valmistuneita taidekaappeja.

Yhteistyössä:

Salo UG ry