Hyppää sisältöön

Marraskuu – kulttuurihyvinvoinnin teemakuukausi

Marraskuu on mitä parhain kuukausi kiinnittää huomiota omaan ja läheisten hyvinvointiin sekä pitää yllä vireyttä ja virkeyttä kaikin mahdollisin konstein. Paketoimmekin vuosittain marraskuun kulttuuritarjonnan yhteen teemakuukaudeksi, joka tulvii tilaisuuksia ihmetellä ja nauraa, tutkia ja tarkastella, riemuita ja rauhoittua, oppia ja ymmärtää, yhdessä tuumin ja omin nokin.

Poimintoja vuoden 2021 ohjelmasta

Näyttelyitä ja työpajoja

Kaupunkiolohuone Ihme ja Kummassa ja Salon kaupungintalolla oli esillä Salon Taiteilijaseuran Taide tulee luo -näyttely, joka esitteli Salon seudun taiteilijoiden yhteisöllisen taidetyöskentelyn tuloksia. Taiteilijat ovat toimineet salolaisissa päiväkodeissa, kouluissa, hoivakodeissa sekä nuorten ja kehitysvammaisten ryhmissä.

Osana näyttelyä taiteilijat Andréa Vannucchi ja Riemer Kingma ohjasivat työpajoja, joiden osallistujat pääsivät tutustumaan taiteilijoiden työhön, eri taiteen tekniikoihin ja kokemaan taiteen tuomaa voimaa samaan tapaan, kuin osallistujat eri yhteisöissä ovat saaneet kokea.

Salon Seuraparlamentti ja Kulttuurikumppanit Taide tulee luo -työpajassa.

Esityksiä ja konsertteja

Matalan kynnyksen kulttuuritilassa tarkasteltiin maailmaa hyönteisten perspektiivistä nukketeatteria, esitys- ja videotaidetta yhdistävän  Hajoaminen -näyttämöteoksen (Kalteva Co ja Circus Maximus) äärellä ja naurettiin Keisarin uudet vaatteet -esityksen hersyvästä huumorista (Red Nose Company). Kuun päätteeksi kuultiin SaloJazzin tuottama, Turku Jazz Orchestra & Tero Lindbergin teos Cold War 3.0.

Hajoaminen -näyttämöteos (Kalteva Co ja Circus Maximus). Kuva: Suvi Aarnio

Mukana myös teemaviikoilla

Varsinais-Suomen Runoviikko ylsi myös Saloon, ohjelmassa Marjo Ventolan ja Sami Niemisen runoteatteriesitys Yöni ilman unta, jossa puhuja pohti yön tunteina elämän merkityksellisyyttä ja omia valintoja.

Mielenterveyden keskusliiton Mielenterveysviikon 22.-28.11.2021 teemana oli kohtaaminen. Teemaan  liittyen  sellisti, yhteisömuusikko Anna-Maaria Varonen kiersi kuun aikana kohtaamassa kaupungin hoivakotien asukkaita Musiikilla muistoihin -musiikkihetkien kanssa.  Kukonkallion hoivakodin pihalla oli esillä taiteilijoiden Andréa Vannucchi, Tea Tikka ja Keanne van de Kreeke toteuttama pimeän ajan  taidenäyttely nimeltä Kukonkallio välkehtii.

Kukonkallio välkehtii. Kuva: Andrea Vannucchi