Hyppää sisältöön

Kulttuurihyvinvoinnin teemakuukausi

Kulttuuri ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä – tänään, tässä kuussa ja tulevaisuudessa! Marraskuu on mitä parhain kuukausi kiinnittää huomiota omaan ja läheisten hyvinvointiin sekä pitää yllä vireyttä ja virkeyttä kaikin mahdollisin konstein. Paketoimmekin vuosittain marraskuun kulttuuritarjonnan teemakuukaudeksi, joka tulvii tilaisuuksia ihmetellä ja nauraa, tutkia ja tarkastella, riemuita ja rauhoittua, oppia ja ymmärtää, yhdessä tuumin ja omin nokin.

Menovinkit marrasharmaan taltuttamiseen!

Kuukauden menovinkeissä kulttuuria tarkastellaan lavealla siveltimellä. Sen alle mahtuvat niin ikivihreät iskelmätanssit kuin videotaideteokset, kuutamouinnit Vesa-Matti Loirin tahtiin ja tähtinäytökset, klassikkoteatteriesitykset ja sukututkimus, kädentaitokurssit ja keskustelutilaisuudet. Ohjelmistossa on tarjolla myös teemaa eri näkökulmista käsitteleviä sisältöjä. 

Valkokankaalla ja lavalla

Musiikin taikavoimaa

Kulttuuria koko keholle

Sanojen Salo

Salon ensimmäinen Runoviikko 4.-13.11.2022 tuo tullessaan monenlaisia tapoja tutkia, tutustua ja ihmetellä runouden, kirjallisuuden, kirjoitetun ja puhutun tekstin taikaa. Luvassa niin kahvilatunnelmaa, näytelmiä, tarinankerrontaa että runoiltoja. Astu peremmälle sanojen maailmaan!

Silmäniloa!

Yhdessä tuumin

Vuorovaikutusta, yhdessä olemista ja tekemistä, luottamusta ja yhteenkuuluvuutta, me-henkeä! Hyvinvointia, turvallisuutta, uskoa tulevaisuuteen ja omiin mahdollisuuksiin. Osallisuus ja yhteisöllisyys ovat paljon muutakin kuin vain sanahelinää. Tervetuloa mukaan yhteisen äärelle!

Ideoita ja inspiraatiota, tietoja ja taitoja

Omalla porukalla, perheen kesken

Mittareita ja tulevaisuudensuunnitelmia

Taide ja kulttuuri kytkeytyvät osaksi yhteiskuntaa ja ihmiselämää monin eri tavoin – yhtäältä ne ovat elintärkeä hyvinvoinnin lähde ja harrastus, toisille taas ammatti ja työ. Tietopankkiin on koottu kulttuurihyvinvointiin liittyviä ajankohtaisia uutisia sekä saavutettavuus- ja esteettömyystietoja salolaisista taide- ja kulttuurikohteista. 

Kulttuuriharrastamisen koetut vaikutukset - selvitys ja mittaristo

Kulttuuri mukaan kuntien hyvinvointityöhön 2023 alkaen

Kulttuurin aika on nyt ja aina - Kulttuurialan tulevaisuustyöryhmän ehdotukset seuraavalle hallituskaudelle

Kulttuurikohteiden esteettömyys Salossa

Kokoamme tietoja kaupungin omien sekä yhteistyökumppaneiden kulttuurikohteiden ja -tilojen esteettömyydestä ja saavutettavuudesta. Työ on vielä kesken ja mieluusti otamme vastaan lisätietoja ja vinkkejä! Ota yhteyttä kaupungin kulttuuripalveluihin sähköpostitse kulttuuritapahtumat@salo.fi, puhelimitse p. 0447784982 (kulttuurituottaja Suvi Aarnio) ja p. 0447784983 (kulttuurituottaja Sini Lundgrén) tai sovi tapaaminen kanssamme kulttuuritoimistoon osoitteessa Ylhäistentie 2, 24130 Salo.

Kulttuuritila Näkkäri

Salon Teatteri

Teatteri Provinssi

Vuohensaaren kesäteatteri

Elokuvateatteri Bio-Salo

Salon Taidemuseo

Salon historiallinen museo SAMU

Salon pääkirjasto

Vammaiskorttikohteet Salossa

Liikkumisesteettömät kohteet Salon keskusta-alueella