Hyppää sisältöön

Kesä yhdessä

Tervetuloa kyliin

Koko kesän kattava Kesä yhdessä -tapahtumasarja on mitä hurmaavin tapa sukeltaa salolaisiin kyliin, paikalliseen menoon ja meininkiin sekä ihmisiin ja kulttuuriin.

Kylissä ja kortteleissa tapahtuu kesällä 2023

Tanssit juhannussalon ympärillä, jamittelua kyläkaupan portailla? Kahvittelua kestikievarissa, kesäteatteriin tempautumista? Kaveritreffejä kotiseutupäivillä, kansallispukujen tuuletusta? Muutokset mahdollisia.

9.7.2023 Trömperipäivä, Trömperin kestikievari, Hajala. Toteuttaja Rikala-Seura ry

Muuta kulttuuriohjelmaa:

8.6. – 11.6. Lasten laulufestivaali
Lastenlaulun ja tanssin juhlaa Salon torilla, kauppakeskus Plazassa ja kulttuuritalo Kivassa.

27.-30.7. Circus I Love You: BeautiesSalo Circus Festival 2023

3.8. Yhdistysten lltatori
Salon kaupunki isännöi Iltatoria 3.8. osana Kesä yhdessä – Salossa –kiertuetta ja tarjoaa salolaisille yhdistyksille mahdollisuuden tulla torille esittelemään omaa toimintaansa veloituksetta. Yhdistysten käytössä ovat kävelysillan paikat, kävelysillan jatkeena oleva Vilhonkadun osa sekä Horninpuisto. Paikkoja voi varata 22.5.-29.6. välisenä aikana ottamalla yhteyttä viestinnän suunnittelija Eija Laitiseen eija.laitinen@salo.fi. Iltatori ry vastaa toripaikkojen jakamisesta eli yhdistysten tiedot toimitetaan Iltatori ry:lle, joka hoitaa järjestelyt siitä eteenpäin. Torilla tavataan!

31.8. Taiteiden Yä

2.7. klo 12-15 Kiikalapäivä. Toteuttaja Kiikala-Seura ry.

Muita kulttuurivinkkejä:

8.7. Kiskopäivä. Toteuttaja Kisko-Seura ry.

Muita kulttuurivinkkejä:

6.8. klo 15 Allsång rannalla -yhteislauluilta, Järvelän kylätalo, Kirkkojärventie 5

20.8 KuusjokipäiväNikkilän puisto ja Kuusjoen Viljamakasiini. Toteuttaja Kuusjoki-Seura ry.

Muita kulttuurivinkkejä:

28.5. alkaen elokuun loppuun asti Viljamakasiinin kesänäyttelyt ja tapahtumat. Kesätaiteilijoina kuvanveistäjä Marjukka Malkki ja graafikko Jarkko Nurmi. Kuusjoen koulun oppilaat ovat jälleen mukana näyttelyllä “Hyvä mieli”, sekä työpajalla “ILON MATTO”. Historianäyttelyissä tutustutaan juhlavuoden kunniaksi Kuusjoen kirkkoon ja kirkon kuulutuksiin.Viljamakasiini avoinna kesäsunnuntaisin klo 12-15 (paitsi juhannussunnuntaina).

Juhannusaattona klo 10-13 voit tulla tekemään itsellesi juhannusvihdan tai ostaa sen valmiina. Lisäksi olemme Kuusjoen kirppisrallissa lauantaina 8.7. klo 10-15.

8.7.-16.7.2023 Raatalan Humpparalli

Raatalan Humpparalli on viikon kestävä iskelmämusiikin suurtapahtuma jossa esiintyy yhteensä 21 tanssiorkesteria ja lisäksi ulkoalueella muita esiintyjiä. Tanssimusiikkia joka ilta 19.00- 01.00 sisältäen noin 30 minuutin humppaspurtin. Tilaisuutta on mahdollisuus seurata myös netin kautta.

30.7.2023 Kansallispukujen tuuletus

Kansallispukujen juhlapäivänä voi pukeutua kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun. Jos puku on jäänyt pieneksi, voit mainiosti yhdistää jonkin puvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Tai vedä yllesi kansallispukuasenne ja tule vaikka kukkamekossa! Nappaa piknikeväät mukaan ja lähde ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa, juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää. Toteuttaja Kuusjoen Karjalaiset ry.

Tutustu myös arkistoon!

Haluaisitko tulla arkistolle tutkimaan vanhoja kuvia, lehtiä, karttoja tai muuta materiaalia Kuusjoelta? Arkistolla on avoimet ovet joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 10-15 välisenä aikana. Huomaa uusi osoite: Ylipässintie 1, Kuusjoki. Vanhan Osuuspankin alakerta, sisäänkäynti puiston puolelta. Tarkemmat tiedot esim. suosituista yleisöluennoista löydät Kuusjoki-Seuran tapahtumakalenterista.

26.8.2023 Ruukkipäivä, Mathildedalin Ruukkitehtaat. Toteuttaja Mathildedalin kulttuuriyhdistys ry

Muita kulttuurivinkkejä:

30.6.-13.8. Pikkupojat -kesäteatteriesitys, Mathildedalin kesäteatteri. Toteuttaja Teatteriyhdistys Vinssi ry.


26.8.2023 klo 11-14 Muurlan Wanhanajan markkinat Muurlan opiston piha-alue. Toteuttaja Muurlan kotiseutuyhdistys ry.

Muita kulttuurivinkkejä:

Muurlan kotiseutumuseo Honkala, Muurlantie 134. “Nappaako” – kalastusaiheinen näyttely avoinna 2.7.-27.8. sunnuntaisin klo 13-15.  Toteuttaja Muurlan kotiseutuyhdistys ry.

Taidemaalari Viljo Hurmeen ateljeekoti, Muurlantie 309, avoinna 2.7.-27.8. klo 12-14, Turun taideakatemian opiskelijoiden näyttely Valon kaiku. Toteuttajat Taidemaalari Viljo Hurmeen säätiö ja Muurlan kotiseutuyhdistys ry.

Lisätietoja: www.muurla.fi.

27.8. Pertun päivät 
Inkereen koulun piha-alue, Tortosmäenkuja 1

Muita kulttuurivinkkejä:

Perttelin Pellonpään talonpoikaismuseo
Vähähiidentie 176, Pertteli
Avoinna sunnuntaisin 2.7.-20.8. klo 11-14

Entisestä talonpoikaiskulttuurista kertoo Pellonpään talonpoikaismuseo Vihmalolla. Museo sijaitsee vajaan kolmen kilometrin päässä Perttelin kirkosta Hiiden suuntaan.

Perttelin kotiseutumuseo Kivimakasiini
Mikolantie 11, Pertteli
Avoinna sunnuntaisin 2.7.-20.8. klo 11-14

Perttelin kotiseutumuseo toimii vanhassa kivisessä lainamakasiinissa. Makasiinin rakennusmateriaalina käytettiin Uskelan vanhan emäkirkon perustuskiviä ja se valmistui vuonna 1863. Näytteillä on mm. Perttelin kirkossa olleita puuveistoksia sekä runsas Perttelistä koottu esinekokoelma. Museo sijaitsee Kaivolassa.

10.6. Avoimet kylät -toritapahtuma, Perniön tori. Toteuttaja Perniön Kirkonkyläyhdistys ry.

Muita kulttuurivinkkejä:

5.8. Laurin Markkinat, Perniö. Toteuttaja Laurin Markkinat Yhdistys ry.

2.9. Pimeän Peitto, Euroopan kulttuuriympäristöpäivä, Perniö. Toteuttaja Perniön Kirkonkyläyhdistys ry.

9.7.2023 Suomusjärvipäivä. Toteuttaja Suomusjärvi-Seura ry.

Muita kulttuurivinkkejä:

8.7.-1.8. Kahden naisen putkiremppa -kesäteatteriesitys, Tyrynmäen kesäteatteri. Toteuttaja Näytelmäpiiri Suonäpit ry.

22.7.2023 Särkisalopäivä, Meripirtin kerhon piha-alue, Särkisalontie 590 Toteuttaja Meripirtin kerho ry.

Muita kulttuurivinkkejä:

23.6. Juhannussalon pystytys, Villa Tallbacka. Toteuttaja Meripirtin kerho ry.

26.8. Muinaistulien ilta, Meripirtin piha-alue. Toteuttaja Meripirtin kerho ry.

26.5. alkaen joka toinen perjantai Teijon Katujamit, Teijon kyläkaupan piha. Lue lisää Facebookista.

3.6., 1.7. ja 5.8.2023 klo 19 alkaen Kaiken kansan lavatanssit Vuohensaaressa, esiintyjänä tanssiyhtye The Fearless. Toteuttaja Salon kulttuuripalvelut ja Vuohensaari Camping.

8.7.-19.8. Ulvova mylläri -kesäteatteriesitys, Vuohensaaren kesäteatteri. Toteuttaja Salon Teatteri ry.

24.8 klo 18-19:15 Oodi kesälle – yhteislauluilta Salon Viihdelaulajien seurassa, Vuohensaaren kahvila. Toteuttaja Salon kulttuuripalvelut ja Vuohensaari Camping.

 

 

Perinne jo vuodesta 2009

Kesä yhdessä -kiertue on koonnut yhteen Salon kesätapahtumia jo vuodesta 2009 lähtien. Alusta saakka mukana ovat olleet tapahtumat kuten Salon kaupungin isännöimä iltatori, Kiskopäivä, Kiikalapäivä, Suomusjärvipäivä, Trömperipäivä, Särkisalopäivä, Perniön Laurin Markkinat, Kuusjokipäivä, Pertunpäivä ja Muurlan wanhan ajan markkinat. Vuonna 2023 kyläkiertue laajenee ja mukaan tulee uusia kaupunginosia, kortteleita ja kyliä!

Yhdessä enemmän

Teemme yhteistyötä laajasti paikallisten kotiseutu-, kulttuuri- ja taideyhdistysten kanssa ja tuemme tapahtumia taloudellisesti. Kiertueella on ollut mukana myös kaupungin osallistuvan budjetoinnin projekteja, kuten Poikkitaide yhdistyksen Sirkus kylässä ja Salon Taitokeskuksen Salon monet kasvot -työpajat.

Osa kiertuetta on myös yhteisötaiteellinen projekti, jonka taiteilija kutsutaan mukaan avoimen haun kautta. Vuonna 2021 kylissä kiersi kuvataiteilija Sara Ilveskorven kotiseutujuuria tutkiva Lapsilta lapsille, kylästä kylään -työpaja. Viime vuonna puolestaan sanataiteilijoiden Katihanna Heikkinen ja Satu Pasio kiertävä runostudio (kuvassa), jossa luotiin muun muassa runomuotokuvia tapahtumavieraista.

Kysy lisää

 

Suvi Aarnio
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784982
Sini Lundgrén
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784983