Hyppää sisältöön

Uimarannat ja vedenlaatu

Kun perustat yleisen uimarannan tai -paikan ota yhteyttä terveystarkastajaan, joka antaa lisäohjeistusta ilmoituksen toimittamiseksi.

Salon kaupungin alueella on useita uimarantoja ja -paikkoja, joiden vedenlaatua valvotaan säännöllisesti. Salon kaupungin ympäristöterveydenhuolto vastaa myös Someron kaupungin alueella olevien uimarantojen vedenlaadun valvonnasta.

Terveystarkastajat ottavat uimavesinäytteitä uimakauden 15.6.- 13.8. välisenä aikana yleisiltä uimarannoilta- ja paikoista kerran kuukaudessa. Näytteistä tutkitaan mikrobiologinen laatu ja näytteenoton yhteydessä vedenlaadusta tehdään aistinvaraisia havaintoja.

Uimarannoilta otettujen näytteiden tulokset on nähtävilläsi kunkin uimapaikan ilmoitustaululla ja Salon kaupungin verkkosivuilla.

Uimarantaluettelo 2024 (pdf) (121,21 Kt)

Yleisillä uimarannoilla tupakointi on kielletty toukokuun alusta syyskuun loppuun. Kiellolla halutaan suojata erityisesti pieniä lapsia passiivisen tupakoinnin haitoilta. Lisäksi halutaan vähentää tupakoinnista aiheutuvaa roskaantumista ja ympäristöhaittoja.

Salon kaupunki palvelujen järjestäjänä noudattaa tupakkalakia ja on kieltänyt tupakoinnin leikkikentillä/-puistoissa ja yleisillä uimarannoilla. Savullisten (esim. tupakka, sähkötupakka ja vesipiippu) ja savuttomien (esim. nuuska) tupakkatuotteiden käyttö on kielletty leikkikentillä ja -puistoissa sekä päiväkotien ja koulujen ulkoalueilla. Uimarannoilla on kielletty kaikkien savullisten/höyryllisten tuotteiden käyttö.

Terveystarkastajat valvovat tupakointikiellon noudattamista.

 

Uimavesien laatu

Tiedotteet
Uimarannoilla sinilevää (tilanne 17.7.2024)
18.7.2024
Terveystarkastaja on havainnut sinilevää 16.7.2024 Märynummen uimarannalla hieman ja Kokkilan uimarannalla runsaasti. PÄIVITYS: 18.7.2024 Kokkilan uimarannalla ei havaittu enää sinilevää. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti. Sinilevää on lisäksi havaittu17.7.2024 runsaasti  Förbyn uimapaikan hiekkarannalla. Syanobakteerien (sinilevien) määrä voi kuitenkin vaihdella nopeasti. Tarkkaile uimavettä aina ennen uimista. Syanobakteeripitoinen vesi voi aiheuttaa allergisia iho-oireita, vatsavaivoja, nuhaa, kuumetta tai […]