Hyppää sisältöön

Avustukset

Yksityisteiden perusparannus- ja kunnossapitoavustuksia haetaan vuosittain erikseen ilmoitettavana aikana. Perusparannusavustusten hakuaika päättyy yleensä elokuun puolivälin tienoilla. Kunnossapitoavustusten haku päättyy helmikuun viimeisenä arkipäivänä (ma-pe) klo 12.

Kunnossapitoavustukset

Yksityisteiden kunnossapitoavustukset vuonna 2024

Yksityisteiden kunnossapitoavustusten hakuaika päättyi 29.2.2024 klo 12. Sähköinen haku avautui viikolla 4.

Avustusehtoja tarkennettiin 22.10.2019. Voimassa olevat avustusehdot löytyvät tämän nettisivun lopusta.

Kunnossapitoavustuksia haetaan sähköisen järjestelmän kautta. Hakemus voidaan tehdä myös paperisena, hakulomake löytyy sivun alaosasta ja on saatavana myös palvelupisteistä. Paperilomakkeen tulee olla Halikon virastotalolla hakuajan päättyessä.

Yksityisteiden kunnossapitoavustusten maksamisessa on käytössä järjestelmä, missä jokaiselle yksityistielle päätetään sen kunnossapitoluokka ja avustettava pituus. Tämän järjestelmän valmistelu aloitettiin lähettämällä tiekunnille tietojenkeräyslomake. Tiekuntien antamien tietojen, tiehallinnon tekemien kunnossapitoluokkapäätösten ja entisten kuntien tekemien luokitusten perusteella yksityisteille päätettiin kunnossapitoluokat. Avustettavaa pituutta määritellessä otetaan huomioon tien ulottuvuus (tien pituus ja mahdolliset haarat), vakituinen asutus sekä läpikulkuteissä sen jatkuminen yhtenäisenä valtion, kunnan tai toisen tiekunnan tiehen. Kaupunkikehityslautakunta päättää vuosittain kunnossapitoluokkien avustusmäärästä e/km, jolloin myönnettyjen avustussummien laskeminen yksinkertaistuu ja avustukset saadaan maksuun hyvissä ajoin keväällä.

Avustusta saavalla tiekunnalla pitää olla kirjallinen tilinpito, joka voidaan tarvittaessa pyytää nähtäväksi myös jälkikäteen. Jos tilinpitoa ei ole pidetty tai siitä ilmenee, ettei avustusta ole käytetty tienpitoon, myönnetty avustus tai osa siitä voidaan periä takaisin.

Jos tiekunta ei ole aiemmin saanut avustusta, tiekunnan tulee palauttaa tietojenkeräyslomake, jotta tielle voidaan määritellä kunnossapitoluokka ja avustettava pituus. Jos tiekunnan olosuhteet ovat muuttuneet (esim. tien varren vakinaisen asutuksen määrä muuttuu), tiekunnan tulee ilmoittaa muutokset tietojenkeräyslomakkeella. Tietojenkeräyslomakkeeseen täytetään tällöin etusivun lisäksi toiselle sivulle muuttuneet tiedot (muuttumattomia tietoja ei tarvitse täyttää). Uudet tiedot tarkastetaan ja tielle päätetään tarvittaessa uusi luokka tai avustettava pituus. Tietojenkeräyslomakkeen voi lähettää joko sähköpostilla hanna.heikkila@salo.fi tai postitse PL 77, 24101 Salo.

Perusparannusavustukset

Yksityisteiden perusparannusten haku vuodelle 2025

Perusparannusavustusten hakuaika päättyy jatkossa elokuun viimeisenä arkipäivänä (ma-pe) klo 12.00 mennessä, jolloin hakemusten tulee olla Halikon virastotalolla.

Avustusta haetaan kaavakkeella, jota on saatavissa palvelupisteistä sekä tältä www-sivuilta. Kaavakkeen liitteeksi vaaditaan suunnitelma tehtävästä työstä sekä kustannusarvio. Huomioitavaa on, että hakemus tulee olla Halikon virastotalolla, Hornintie 2-4, Halikko elokuun viimeisenä arkipäivänä (ma-pe) klo 12.00 mennessä. Mikäli hakemus jätetään muuhun Salon kaupungin toimipisteeseen, on hakijan varmistettava, että hakemus ehtii Halikon virastotaloon määräaikaan mennessä.

Lisätietoja kiinteistöinsinööri Hanna Heikkilä, hanna.heikkila@salo.fi, 02-7785401