Hyppää sisältöön
Asuminen ja ympäristö

Viljelypalstat

Salon kaupungilla on neljä viljelypalsta-aluetta. Ne sijaitsevat Kyntömiehenpuistossa Palometsässä, Tiilitehtaanpuistossa Ollikkalassa ja Jaanunpuistossa Pahkavuoressa. Kaikki alueet on varustettu vesipisteellä.

Miten voit varata palstan itsellesi?

Valmiuslainsäädännön vuoksi viljelypalstojen vuokraaminen vuonna 2020 on mahdollista ainoastaan seuraavan ohjeistuksen mukaisesti:

Ensisijaisesti viljelypalsta tulee vuokrata varausjärjestelmän kautta. Tämä koskee niin vanhoja kuin uusiakin vuokralaisia. Mikäli varauspalvelun käyttö ei syystä tai toisesta ole mahdollista, varaus hoidetaan joko sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse. Aiempina vuosina varauksen on voinut tehdä myös Halikon virastotalolla, mutta tämä vaihtoehto ei ole nyt käytössä.

Palstojen jaossa etusijalla ovat edellisen vuoden viljelijät. Heillä on mahdollisuus vuokrata entinen palstansa 2.4.-15.4.2020 välisenä aikana. Tämän jälkeen jäljelle jääneet palstat ovat kaikkien halukkaiden saatavilla. Vapaita palstoja voi tiedustella 17.4.2020 alkaen.

Ensisijaisesti varaus tulee hoittaa varauspalvelun kautta. Varauspalvelun kautta asiakas pystyy myös maksamaan varauksensa.
Mikäli asiakas ei voi käyttää varauspalvelua, vaihtoehtoina ovat ensisijaisesti sähköposti osoitteeseen palvelupiste.halikko@salo.fi, tekstiviesti numeroon 044 778 5301, tai puhelimitse em. numeroon. Sähköpostilla tai puhelimitse varattujen palstojen vuokraa ei laskuteta, vaan näiden varausten tekijöiden tulee maksaa varaus Halikon virastotalolla sen jälkeen, kun valmiuslainsäädäntö mahdollistaa kaikkien ihmisten vapaan liikkumisen ja virastotalo avataan asiakkaille. Tästä tiedotetaan erikseen näillä sivuilla. Halikon virastotalolla ei ole mahdollista maksaa käteisellä, ainoastaan korttimaksu on käytösä.

Viljelypalstojen varauspalvelu

Ohjeet viljelypalstojen vuokraajille