Hyppää sisältöön

Hinnasto, laskutus ja omistajanvaihto

Vesi- ja jätevesilaskutus

Arviolaskutus

Arviolasku lähetetään 3 kuukauden välein vuoden alusta lukien. Vanhoilla kuluttajilla arvio perustuu aina edelliseen kulutukseen. Uusien liittyjien kulutus arvioidaan aluksi esim. henkilöluvun mukaan. Asiakas voi halutessaan ilmoittaa tasauslukeman laitokselle esim. silloin, kun kulutuksessa tapahtuu jokin muutos.

Tasauslaskutus

Kuluttajalle lähetetään kerran vuodessa lukemailmoituskortti. Kortin voi palauttaa maksutta postitse tai lukeman voi ilmoittaa myös Kulutus-Webin kautta osoitteessa www.salo.fi/vesilukemat (tarvitset kulutuspiste- ja mittarinumeron, jotka löytyvät laskusta tai luentakortista). Mikäli kuluttaja ei ilmoita lukemaa, laitos voi käydä lukemassa mittarin ja perii siitä palveluhinnaston mukaisen maksun.

Tasauslaskussa laskutetaan veden kulutus ja jätevesimaksu edellisestä lukemasta uuteen lukemaan ottaen huomioon perityt arviot. Lisäksi laskutetaan arviona kulutus vuoden loppuun.
Alle kymmenen euron maksu siirtyy seuraavaan laskuun ja hyvityslaskun ollessa kyseessä alle sadan euron. Yli sadan euron hyvityslaskuissa pyydämme ilmoittamaan tilinumeron ja summa suoritetaan tilille.

Omistajan vaihto

Omistajan vaihtuessa tehdään lukemaan perustuva loppulasku. Vanhan omistajan on huolehdittava siitä, että mittarilukema ja uuden omistajan tiedot ilmoitetaan laitokselle. Liittymissopimus siirretään uudelle tämän jälkeen.

Vaihdosta voi ilmoittaa toimittamalla oheisen lomakkeen Salon Veden toimistoon tai soittamalla p. 02 778 5704 tai 02 778 5703.

Omistajanvaihdos (pdf) (43,73 Kt)