Hyppää sisältöön

Hinnasto, laskutus ja omistajanvaihto

Vesi- ja jätevesilaskutus

Arviolaskutus

Arviolasku lähetetään 3 kuukauden välein vuoden alusta lähtien. Vanhoilla liittyjillä vedenkulutuksen vuosiarvio perustuu aiempaan kulutukseen. Uusien liittyjien kulutus arvioidaan aluksi esimerkiksi asukasmäärän mukaan. Voit halutessasi ilmoittaa tasauslukeman Salon Veden asiakaspalveluun esimerkiksi silloin, kun kulutuksessa tapahtuu jokin muutos.

Tasauslaskutus

Liittyjille lähetetään kerran vuodessa vesimittarilukeman ilmoituskortit. Ilmoituskorttien postituksen seuraava ajankohta on helmikuu 2024.

Lukeman ilmoitat helpoiten Kulutus-Webin kautta (siirry vesilukemien syöttöön). Kirjautumiseen tarvitset kulutuspiste- ja mittarinumeron, jotka löytyvät laskusta tai lukemakortista. Voit myös palauttaa lukemakortin maksutta postitse. Mikäli liittyjä ei ilmoita lukemaa, käydään mittari lukemassa vesilaitoksen toimesta ja tällöin luennasta peritään hinnaston mukainen maksu.

Tasauslaskussa laskutetaan vedenkulutus ja jätevesimaksu edellisestä lukemasta uuteen lukemaan ottaen huomioon perityt arviot. Lisäksi laskutetaan arviona kulutus vuoden loppuun. Alle kymmenen euron maksu siirtyy seuraavaan laskuun ja hyvityslaskun ollessa kyseessä alle 200 euron. Yli 200 euron hyvityslaskuissa pyydämme ilmoittamaan tilinumeron ja summa suoritetaan tilille.

Omistajanvaihto

Kiinteistön omistajan vaihtumisesta voit ilmoittaa toimittamalla täytetyn omistajanvaihtolomakkeen Salon Veden asiakaspalveluun osoitteeseen vesihuolto@salo.fi

Omistajanvaihtolomake (pdf) (576,53 Kt)

PDF-lomakkeen täyttö onnistuu myös mobiililaitteilla. Tallenna lomake laitteellesi ja avaa tallennettu lomake esimerkiksi Google Drive -sovelluksessa tietojen täyttämistä varten.

Omistajan vaihtuessa tarvitaan sekä vanhan että uuden omistajan tietoja ja kaikki tiedot on hyvä toimittaa samassa yhteydessä. Mikäli vanha ja uusi omistaja täyttävät kumpikin omistajanvaihtolomakkeen, tulee kummankin lomakkeessa olla sama mittarilukeman päivämäärä ja mittarilukema. Vesimittarin lukemiseen saakka vesi- ja jätevesimaksuista vastaa kiinteistön vanha omistaja. Omistajanvaihtolomakkeen perusteella kiinteistön vanhalle omistajalle tehdään vesimittarilukemaan perustuva loppulasku ja liittymissopimus siirretään uudelle omistajalle. Uudelle omistajalle lähetetään liittymissopimuksen allekirjoituspyyntö sähköpostitse, jonka vuoksi on tärkeää ilmoittaa omistajanvaihtolomakkeella toimiva sähköpostiosoite. Liittymissopimukset lähetetään postitse allekirjoitettavaksi vain erikseen pyydettäessä.

Huomioithan, että ilmoitusta omistajanvaihdosta ei voi tehdä Kulutus-Webin kautta, sillä omistajan vaihtuessa tarvitsemme muutakin tietoa kuin pelkän lukeman.