Hyppää sisältöön

Jätehuolto

Ajankohtaista:

Kompostointi

Kompostoinnista ilmoittaminen tehdään sähköisesti jätehuoltoviranomaiselle eli Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnalle. Ilmoituslomakkeen löydät alla olevasta linkistä

Kompostoinnista ilmoittaminen

Salossa asukkaat tekevät polttokelpoiselle sekajätteelle kotitalouskohtaisen tyhjennyssopimuksen valitsemansa jätteenkuljettajan kanssa. Lisätietoa jätehuoltoon liittymisestä.

Jätehuoltomääräykset koskevat kaikkia kotitalouksia ja taloyhtiöitä. Määräyksissä on säännöt mm. jätteenkeräysastioiden tyhjennysväleistä. Yleisperiaatteena on, että jätteet on kerättävä, kuljetettava ja käsiteltävä niin, ettei niistä aiheudu roskaantumista, hajua eikä muuta haittaa ympäristölle, terveydelle tai viihtyisyydelle. Salon ympäristönsuojelu valvoo jätelakiin liittyvien säännösten ja määräysten noudattamista.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy auttaa asukkaita arjen jäteasioissa. Yhtiö järjestää vastaanottopaikat asumisen ja kuntien toiminnassa syntyville jätteille.
Siirry tästä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n verkkosivuille

Katso Salon jätekeskuksen ja lajitteluaseman aukioloajat ja ohjeet Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n verkkosivuilta:

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan tehtävänä on järjestää toimialueensa jätehuolto jätelain ohjaamana kaikkien alueen asukkaiden ja samalla ympäristön etua tavoitellen.