Hyppää sisältöön

Rakennusvalvonta

Rakentamisen sähköinen lupakäsittely

Salon kaupunki käsittelee rakentamisen lupahakemukset Lupapiste -palvelun kautta. Asioit Lupapisteessä silloin, kun sinulle sopii – koko hankkeen ajan. Lupapiste.fi on sähköinen palvelu, jossa rakennushanketta käsitellään neuvontapyynnöstä rakennuksen valmistumiseen saakka yhteistyössä rakennuttajan, suunnittelijan sekä viranomaisen kanssa.

Rekisteröidy palveluun www.lupapiste.fi sivustolla. Palvelu ohjaa hakijaa eteenpäin tehtyjen valintojen pohjalta. Näistä muodostuu palveluun työtila, johon täydennetään hankkeen tietoja ja suunnitelmia yhdessä hakijan ja suunnittelijan kanssa. Rekisteröitymisen yhteydessä sinun tulee tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella palveluun. Jatkossa kirjautuminen Lupapiste.fi:n tapahtuu rekisteröitymisen yhteydessä antamallasi sähköpostiosoitteella sekä salasanalla. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sähköpostiosoitetta, ole yhteydessä Salon rakennusvalvontaan.

Jos hanke on perustettu Lupapiste.fi -palveluun viranomaisen toimesta, saat sähköpostiisi kutsun hankkeesta. Kirjaudu verkkopankkitunnuksilla palveluun sähköpostiisi tulleesta linkistä sekä hyväksy kutsu hankkeelle. Tämän jälkeen olet hankkeessa osapuolena ja pääset seuraamaan hankkeen etenemistä tai täydentämään tietoja hankkeesta.

Luvan haku alkaa ilmoittamalla rakennuskohteen kiinteistötunnus, osoite tai kiinteistö kartalta. Palvelu ohjaa hakijaa eteenpäin tehtyjen valintojen pohjalta. Näistä muodostuu palveluun työtila, johon täydennetään hankkeen tietoja ja suunnitelmia yhdessä hakijan ja suunnittelijan kanssa. “Keskustelu” -ikkunan kautta voi kysyä rakennusvalvonta viranomaiselta neuvoa hankkeen eri vaiheissa.

Kutsu hankkeeseen ensimmäiseksi mukaan pääsuunnittelija ja muut suunnittelijat “Osapuolet” -välilehdeltä. Anna pääsuunnittelijalle valtuutus täydentää hakemusta ja tarkastaa täyttämäsi tiedot.

Täyttäessäsi hankkeen tietoja on hakemus “Luonnos” -vaiheessa. Tällöin viranomainen ei näe hanketta. Mikäli kysyt jotakin asiaa “Keskustelu” -ikkunan kautta viranomaiselta, siirtyy hanke “Näkyy viranomaiselle” -vaiheeseen ja asiakirjat sekä hankkeen tiedot ovat viranomaisen nähtävillä.

“Keskustelu” -ikkunan kautta viranomainen ohjaa ja opastaa hankkeen etenemisessä keskustelupalstalla. Viranomaisen keskustelupalstalle jättämistä viesteistä tulee sähköposti-ilmoitus. Mikäli haluat poistaa sähköposti-ilmoitukset, voit tehdä sen “Osapuolet” -välilehdeltä.

Ohjeita Lupapisteen käytöstä

Pikaopas Lupapisteen käyttöön

Lupapiste.fi -ohje; Sähköisen asioinnin vaiheet (pdf) (129,49 Kt)
Lupapiste.fi -ohje; Suunnitelmien ja liitteiden lisääminen (pdf) (268,67 Kt)

Lisää ohjeita Lupapiste.fi -palvelusta ja palvelun käytöstä.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sähköistä lupapalvelua, hakemuksen voi tehdä myös paperisena. Tällöin hakemuksesi siirretään sähköiseen palveluun, joten kaikki luvat käsitellään 100 % sähköisesti.