Hyppää sisältöön

Löytöeläimet

Mistä saat apua kun lemmikkisi on kadoksissa? Kohtasitko irrallaan juoksevan koiran tai kissan?

Kadotettuasi lemmikin tai löydettyäsi harhailevan lemmikkieläimen ilmoita siitä eläinsuojeluyhdistyksiin, joilla saattaa olla tietoa asiasta. Perniön Seudun Eläinsuojeluyhdistys ja Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry antavat löytöeläimiin ja eläinsuojeluun liittyvää neuvontaa.

Salon kaupunki on sopinut eläinhoitoloiden kanssa löytöeläinten tilapäisestä hoidosta. Talteen otettua löytöeläintä säilytetään hoitopaikoissa vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin. Mikäli eläimen omistaja tavoitetaan, peritään eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Jos kuljetat eläimen sopimushoitopaikkaan, voit hakea korvausta eläimen kuljettamisesta alla olevalla lomakkeella. Korvaushakemus toimitetaan osoitteeseen Salon kaupunki, Ympäristöterveydenhuolto PL 77 24101 Salo tai ymparistoterveydenhuolto​@​salo.​fi

Kilometrikorvaushakemus (word) (126,00 Kt)

Someron kaupungin alueelta kiinniotettujen löytöeläinten hoidon järjestämisestä vastaa Someron kaupunki. Lisätietoa  ja toimintaohjeita Someron kaupungin verkkosivuilta.