Hyppää sisältöön

Muumiomysteeri on jännä kirja lapsille

Muumiomysteeri

Kirjan on kirjoittanut Kristina Ohlsson. Kirjassa sivuja on 251 ja painovuosi on 2018. Kirjan on suomentanut Pekka Marjamäki. Kirjassa ei ole kuvia.

Mielestäni kirja oli kokonaisuudessaan kiva ja jännittävä.

Kirjan päähenkilö on Herbert. Hän on 10-vuotias poika. Hän on luonteeltaan kiltti ja rohkea. Hänellä on isoveli nimeltä Fabian, joka on aikuinen. Herbertillä on myös kaveri, Sally. Hän on 10-vuotias tyttö.

Kirjan tapahtumapaikkoja ovat Eldsala, Pariisi, maanvajoamat ja timanttikauppa. Eldsala on pieni kylä, jossa on paljon ihmisiä. Maanvajoamat ovat keskellä niittyä. Timanttikauppa on paikka, jossa on kultaa, hopeaa ja timanttia. Tapahtumapaikat olivat hyviä, koska kaikissa tapahtui jotain jännittävää.

Kirjan alussa Herbert herää yöllä. Seuraavana päivänä hän löytää maanvajoaman. Maanvajoamasta löytyy kankaan palasia. Herbert ja Sally lähtevät etsimään muumioita, koska ne hyökkäävät Eldsalaan. Mielestäni kirjan alku oli hyvä, koska se oli selkeästi ymmärrettävissä. Koko kirja on mielestäni selkeä.

Kirjan teemoja ovat seikkailu ja jännitys. Kirja kertoi ruotsalaisesta kylästä, jonne muumiot hyökkäävät. Kirja oli hyvä kokonaisteoksena. Suosittelen kirjaa 9–12-vuotiaille. Teksti on aika pientä.

Kirjoittanut Niilo Litz, Tupurin koulu 3C