Hyppää sisältöön

Tärkeintä on saada olla oma itsensä

Tärkeintä on saada olla oma itsensä

Voivatko pojat käyttää hameita? Kyllä, ainakin Poika ja hame -kirjan mukaan. Poika ja hame -kuvakirjan on kirjoittanut Jani Toivola. Kuvituksen on tehnyt Saara Obele. Kirjan painovuosi on 2021 ja kirjassa on 38 sivua. Kirja on värikäs ja helppolukuinen.

Kirjan päähenkilö on noin 7-vuotias Roni. Roni on tummaihoinen poika, jolla on kiharat hiukset. Roni on todella rohkea ja jos hän haluaa tietää jotain, hän ottaa asiasta selvää. Roni on mukavanoloinen ja innokas poika.

Kirjan sivuhenkilöitä ovat Ronin äiti ja mummi, naapurin Pinja sekä Ronin rinnakkaisluokkalainen Juuso. Mummo asuu samassa kerrostalossa kuin Roni. Mummo hoitaa Ronia, kun Ronin sairaanhoitajaäiti on iltavuorossa. Sivuhenkilöt ovat mukavia Ronille, paitsi Juuso, joka on ilkeä.

Kirjan tapahtumat alkavat Ronin kotoa, jossa Roni näkee televisiossa hienon hameen. Ronikin haluaisi hameen. Mummon mielestä hame on hyvä idea, mutta äiti kieltää sen. Roni ajattelee äidin mekkoja ja sitä, kuinka äiti oli suuttunut, kun Roni oli ottanut äidin mekon. Kirjan alkutilanne oli kiinnostava.

Yhtenä iltana Roni ottaa äitinsä punaisen hameen. Aamulla Roni sulloo hameen reppuun, ettei äiti näe hametta tullessaan paikalle. Hame joutuu repun mukana kouluun. Roni haluaisi laittaa koulussa hameen päälleen, mutta hän arvelee kaikkien nauravan. Mitä Roni sitten päättää tehdä? Se kannattaa lukea tästä kirjasta.

Kirjan sanoma oli, että kaikki saavat olla sellaisia kuin haluavat. Kirja opetti, ettei ole olemassa tyttöjen ja poikien juttuja. Mielestämme kirja oli hyvä ja kiinnostava. Suosittelemme kirjaa erityisesti 3-8-vuotiaille lapsille.

Elmeri Meriluoto ja Eemil Tito, Toijan koulun 3.luokalta

Salonjokiilaakso 3.6.2021