Hyppää sisältöön

Business-linja

Salon lukiossa yhtenä erikoistumislinjana on business-linja. Linjan opinnot koostuvat vähintään 16 opintopisteen suuruisesta opintopaketista. Opiskelija voi rakentaa opintokokonaisuutensa harrastuneisuutensa, kiinnostuksensa ja jatko-opintosuunnitelmiensa mukaisiksi. Pakollisia opintoja bisneslinjalla ei ole, vaan opiskelijan on valittava jokaisesta osiosta vähimmäismäärä opintoja.

Hakeutuminen business-linjalle

Salon lukion bisneslinjalle haetaan yhteishaun yhteydessä omalla lomakkeellaan, joka tule täyttää ja palauttaa lukion verkkosivuilla yhteishaun aikataulun mukaisesti. Bisneslinjan hakukriteereinä katsotaan yläkoulun äidinkielen, englannin ja yhteiskuntaopin arvosanoja. Myös harrastuneisuus voidaan lukea hakijan eduksi.

Siirry business-linjan sähköiseen hakulomakkeeseen

Business-linjan opinnot

Business-linja sisältää monialaisia opintoja. Osa business-linjan opinnoista on Turun kauppakorkeakoulun tarjoamia opintoja, jotka opiskelija voi myöhemmin sisällyttää osaksi Turun kauppakorkeakoulun opintojaan. Kansainvälisen liiketalouden opintojaksot on suunniteltu yhteistyössä Talous ja Nuoret (Taloudellinen tiedotustoimisto, TAT) kanssa ja ne tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuksia kesätöihin ja tutustumista moniin eri yrityksiin. TAT:in kansainvälisen liiketalouden opinnot luetaan hyväksi myös monissa yliopisto-opinnoissa. Business-linjan opintoihin on mahdollista sisällyttää myös vieraiden kielten opintoja sekä muita lukion opintoja.

Business-linjan opinnot jakautuvat kolmeen opintokokonaisuuteen. Ensimmäisestä opintokokonaisuudesta on suoritettava vähintään kahdeksan opintopistettä. Toisesta opintokokonaisuudesta on suoritettava vähintään neljä opintopistettä. Kolmannesta opintokokonaisuudesta on suoritettava vähintään neljä opintopistettä. Yhteensä business-linjan opintojaksoja pitää olla suoritettuna vähintään 16 opintopistettä.