Hyppää sisältöön

Erilaisten eläinten eläinmaailma

Erilaisten eläinten eläinmaailma

Mat Haigin kirjoittama ja Emily Grevetin kuvittama teos Eevin eläinmaailma on julkaistu vuonna 2021 ja siinä on 244 sivua. Kirja oli mielestämme hyvä, koska siinä oli sopivasti jännitystä ja se koukutti kovasti. Kirjan kuvat ovat hienoja ja Grevet herättää kuvien eläimet eloon.

Kirjan päähenkilö on 11-vuotias Eevi, joka osaa keskustella eläinten kanssa. Koulussa hän on luokan paras ympäristöopissa. Muut pitävät Eeviä outona, ja siksi hän on yksinäinen koulussa, vaikka hän on ystävällinen kaikille.

Kirjan tärkeimmät sivuhenkilöt ovat Eevin Flora-mummi ja Eevin isä. Flora-mummi osaa myös puhua eläimille, ja hän tuo aina lakritsia Eeville. Flora-mummi on Eeville äidin korvike, koska Eevin oma äiti on kuollut. Äiti oli kuollut jännittävissä merkeissä, kun kirjan pahis Mortimer oli vallannut brasilialaisen vaeltajahämähäkin mielen. Eevin isä on puuseppä, joka tekee paljon töitä. Eevin on vaikea ymmärtää isää, ja hän “toivoi, että isää olisi yhtä helppo ymmärtää kuin koiria”.

Kirjan alussa Eevi pelastaa Kahlo-kanin koulun liian pienestä häkistä, ja Eevin isä suuttuu, koska Eevi ei olisi saanut käyttää voimiaan koulussa. Myöhemmin Eevi pelastaa myös pikku pojan nimeltä Sam, ja Sam antaa lausunnon medialle, että hän ja Eevi osaavat puhua eläimille. Mortimer saa tietää, missä Eevi perheineen majailee. Flora-mummin lemmikkiparta-agama Platon vihjaisee, että Eevin täytyy alkaa harjoittaa voimiaan, jotta he voivat taistella Mortimeria vastaan, ja siitä alkaa jännittävä ja vaarallinen seikkailu.

Kirjaa oli helppo lukea, koska tapahtumat eivät vain vyöryneet päälle. Kirjan sanoma on, että kaikki eläimet ovat pohjimmiltaan hyviä ja tappavat vain elääkseen. Kirja kertoo myös siitä, että erilaisuus voi olla vahvuus. “Eri eläimillä on erilainen mieli”, sanoo Flora-mummi.

Aaro Koski ja Ahti Ukura
3. lk.
Inkereen koulu