Hyppää sisältöön

Yhdistelmätutkinnot

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskelijalla on tavoitteena suorittaa sekä ammatillinen perustutkinto että ylioppilastutkinto. Salon seudun ammattiopistossa voi suorittaa osan opinnoista lukio-opintoina ja osallistua ylioppilaskokeisiin. Ylioppilastutkinnon voi suorittaa missä tahansa koulutusohjelmassa, kun on suoritettuna puolentoista vuoden laajuiset ammatilliset opinnot. Ylioppilastutkinnon voi kuitenkin saada vasta, kun ammatillinen tutkinto (180 osp) on valmis.

Kahden tutkinnon opinnot suunnitellaan yksilölisesti. Tällöin huomioidaan opiskelijan koulutusohjelma. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jonka mukaan kahden tutkinnon suorittaminen on mahdollista kolmessa – neljässä vuodessa. Opiskelija suorittaa tutkinnosta riippuen noin 145 osaamispistettä ammatillisia aineita. Ammatilliseen perustutkintoon kuuluvat loput opinnot hän suorittaa valitsemassaan lukiossa lukiopakettina.

Lukiopaketti

Lukiopaketissa opiskelijan pääkoulu on ammattiopisto. Ammatillisten opintojen rinnalla opiskelija suorittaa lukio-opintoja, jotka lasketaan ammattitaitoa täydentävään tutkinnon osaan, ammatillisiin valinnaisiin ja vapaasti valittaviin opintoihin.

Ammattipaketti

Ammattipaketissa opiskelijan pääkoulu on lukio. Lukion rinnalla hän suorittaa ammatillisia opintoja, jotka lasketaan kuuluvaksi lukion soveltaviin kursseihin.