Hyppää sisältöön

MUSIIKKIA JA ROMANTIIKKAA

Kirja-arvostelu

Outi Moision Kun äänesi löysi minut on nuorille suunnattua urbaania fantasiaa, jossa romantiikka ja musiikki ovat selkeästi keskiössä. Päähenkilön Emilian tunteiden sisään päästään hyvin mukaan, kun hän lukion viimeisellä luokalla joutuu vaihtamaan koulua ja joutuu mukaan fantasian maailmaan tavatessaan upeasti laulavan ja mysteerisen Johanin.

Kirjan maailmaan kesti hetki päästä, mutta kun mukaan pääsi, ei sitä voinut enää laskea käsistään. Aluksi kirjan unohti olevan myös fantasiaa, sillä ollaan niin vahvasti normaalissa suomalaisessa lukiossa. Ihmissuhdesotkuihin ja fantasian maailmaan päästään kuitenkin hyvin sisälle, sekä on mukavaa, miten musiikki on niin vahvana osana kirjaa. Toki tarina sinänsä on hieman ennalta-arvattava sen muistuttaessa Stephenie Meyerin Twilight -kirjasarjaa, mutta jatko-osaa tulen kuitenkin odottamaan innolla.

Suosittelisin kirjaa nuorille, jotka fantasiasta, varsinkin urbaanista fantasiasta pitävät, sekä rakastavat romantiikkaa ja teinidraamaa sekä musiikkia.

Emmi Poso