Hyppää sisältöön

MAHTAVA Rex Dexter

Kirja-arvostelu Rex Dexter

MAHTAVA Rex Dexter

Aaron Reynoldsin nuorten romaani Rex Dexter ja älyttömän kuolleet eläimet (Jalava 2020) on jännittävä ja huumorintajuinen nuortenkirja, ja sen kuvitus on kiva ja sopiva lapsille. Kirjan suomentaja on Kaisa Ranta ja kuvittaja Hugo Cuellar. Kirjassa on 214 sivua.

Rex Dexter on päähenkilönä kirjassa. Hänellä on monia haaveita, mutta pääosin hän haluaa ruskean labradorinnoutajan. Päähenkilö Rex Dexter on nuori poika, joka on seikkailunhaluinen parhaankaverinsa Darvishin kanssa. Rex on kiva luonteeltaan ja hauska.
Kirjan sivuhenkilöinä on Darvish, Pottupallero, Holly Creskin, Koipinnuija, vesipeto, Sammie Mulpepper, Mei Mei, Kou Kou, maapähkinä ja viikatemies. He ovat ystävyksiä, mutta Viikatemies on vihollinen. He ovat kaikki hyviä ihmisiä paitsi viikatemies sen sijaan tuo kirjaan jännitystä.

Kirjan tapahtumapaikat ovat koti, koulu, ostoskeskus ja eläintarha. Kirjassa tapahtumapaikoissa tapahtuu jotain ennen näkemätöntä. Rexin haaveena on kirjan alussa saada koira mutta tulee mutkia matkalle, viikatemiehen takia. Alkutilanne on yllättävä.

Kirjan motiiveina ovat kuolleet eläimet, jotka tulee selvittämään keskeneräisiä asioita Rexin avulla. Kirja sopii 9–14-vuotiaille, sillä juoni on mielenkiintoinen, hauska ja jännittävä, kirjan rakenne on erinomainen ja teksti selkeää.

Sofia-Kristiina Kolje ja Aisha Saidomar 8.lk.
Armfeltin koulu.