Hyppää sisältöön

Salon lukio

Salon lukio on kaupungin suurin lukio keskeisellä paikalla liikuntapuiston lähituntumassa. Lukiomme tarjoaa modernin ja alati kehittyvän oppimisympäristön sekä erittäin laajan kurssitarjonnan lukuisine opintopolkuineen. Keskeiset painopistealueemme ovat hyvinvointi, yrittävä asenne sekä kansainvälisyys.

Teemme yhteistyötä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. Meillä on Erasmus+ -akkreditointi voimassa vuoteen 2027 saakka. Tämän turvin voimme toteuttaa laajasti kansainvälisyyttä sekä opiskelijaliikkuvuutta Euroopassa. Kansainvälisesti olemme haluttu kumppani ja lukiolla vieraileekin säännöllisesti ulkomaisia opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita.

Salon lukiolla on viisi erikoislinjaa: musiikkilinja, tiedelinja, business-linja, urheilulinja sekä aikuislinja. Linjoille (pl. aikuislinja) pyritään yhteishaun yhteydessä ja niillä opiskellaan monipuolisen, painotetun opintosuunnitelman mukaan. Aktiiviurheilijoille tarjoamme mahdollisuuden yhdistää tavoitteellinen, valmennettu urheilu lukio-opintoihin liikunnan lajivalmennuksen kautta.

Lukiomme kielitarjonta on myös laaja. Lähiopetuksena tarjoamme englannin, ruotsin, saksan, ranskan, venäjän ja espanjan opintoja. Verkkokursseina voi opiskella lisäksi mm. kiinaa ja japania. Aikuislinjan opinnot on tarkoitettu pääsääntöisesti 18 vuotta täyttäneille, joilla opinnot toisella asteella eivät ole vielä alkaneet tai ovat päättyneet keskeneräisinä.

Salon lukion arki on monipuolista. Opiskelun ohella järjestämme teemapäiviä, bändikonsertteja, yhteisiä tapahtumia, retkiä, opintomatkoja ja paljon muuta. Opiskelijatyytyväisyys ja yhteishenki ovat meillä huippuluokkaa. Tervetuloa mukaan!

Salon lukion vuosikertomus 2023-2024 (6,25 Mt)