Hyppää sisältöön

Salon lukio

Salon lukio on kaupungin suurin lukio keskeisellä paikalla liikuntapuiston lähituntumassa. Lukiomme tarjoaa modernin ja alati kehittyvän oppimisympäristön sekä erittäin laajan kurssitarjonnan lukuisine opintopolkuineen. Keskeiset painopistealueemme ovat hyvinvointi, yrittävä asenne sekä kansainvälisyys.

Teemme yhteistyötä korkeakoulujen kanssa ja tarjoamme suoravalintaväylän Turun yliopiston muutamiin oppiaineisiin. Olemme aktiivisia myös alueen elinkeinoelämän suuntaan ja mahdollistamme opiskelijoille näkökulmia tulevaisuuden työelämään ja pyrimme myös varustamaan heidät tarvittavilla taidoilla. Kansainvälisesti olemme haluttu kumppani ja lukiolla vieraileekin säännöllisesti ulkomaisia opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita. Salon lukiolla on Kiinan Qingdaossa oma ystävyyskoulu, jonka kanssa toteutamme yhteisiä hankkeita ja vierailuja.

Salon lukiolla on viisi erikoislinjaa: musiikkilinja, tiedelinja, business-linja, urheilulinja sekä aikuislinja. Linjoille (pl. aikuislinja) pyritään yhteishaun yhteydessä ja niillä opiskellaan monipuolisen, painotetun opintosuunnitelman mukaan. Aktiiviurheilijoille tarjoamme mahdollisuuden yhdistää tavoitteellinen, valmennettu urheilu lukio-opintoihin liikunnan lajivalmennuksen kautta.

Lukiomme kielitarjonta on myös laaja. Lähiopetuksena tarjoamme englannin, ruotsin, saksan, ranskan, venäjän ja espanjan opintoja. Verkkokursseina voi opiskella lisäksi mm. kiinaa ja japania. Aikuislinjan opinnot on tarkoitettu pääsääntöisesti 18 vuotta täyttäneille, joilla opinnot toisella asteella eivät ole vielä alkaneet tai ovat päättyneet keskeneräisinä.

Salon lukion arki on monipuolista. Opiskelun ohella järjestämme teemapäiviä, bändikonsertteja, yhteisiä tapahtumia, retkiä, opintomatkoja ja paljon muuta. Opiskelijatyytyväisyys ja yhteishenki ovat meillä huippuluokkaa. Tervetuloa mukaan!

Salon lukion vuosikertomus 2022-2023 (4,35 Mt)