Hyppää sisältöön

Kaarle-kirjat ovat hulvattoman hauskoja

Meidän luokka on lukenut Kaarle-kirjoja. Niitä on yhteensä 10. Kaarle-kirjat on kirjoittanut ja kuvittanut Alex T. Smith. Kirjojen päähenkilö on Kaarle-koira. Se on valkoinen ja sillä on mustat lurppakorvat, jotka se nostaa pystyyn, kun se kuuntelee. Sillä on baskeri päässä. Joskus baskerin sisällä on yllätyksiä. Kaarlen kaveri on Lordi Nukkasukka. Se on raidallinen sukka.

Kun herra ja rouva Kiiltokenkänen lähtevät töihin, Kaarle ja Lordi Nukkasukka lähtevät seikkailemaan. ”Kaarlen kuonoa kihelmöi, hänen kulmakarvansa keikkuivat ja takapuolensa alkoi heiluttaa häntää. Ilmassa oli EHDOTTOMASTI seikkailun tuntua! Hän silotti nopeasti korvansa ja juoksi lasten perään, ja lordi Nukkasukka hypähteli mukana” Tästä alkaa Kaarle parrasvaloissa -kirjan seikkailu. Seikkailuilla tapahtuu monia hauskoja ja omituisia juttuja. Ne on myös kerrottu niin, että naurattaa, esimerkiksi: ”Olin SAIRAAN reipas sairaalassa.” ja ”Voihan lörpöttelevät luupatongit”. Kaarle tuo seikkailuilta aina jotain mukanaan. Kun herra ja rouva Kiiltokenkänen palaavat kotiin, he ihmettelevät, mistä tavarat ovat tulleet. Viimeisellä sivulla kirjassa on aina jokin kirjaan liittyvä tehtävä, esimerkiksi Kuinka olla pelle.

Kirjoissa on noin 95 sivua. Kirjat ovat helppolukuisia. Yhdellä sivulla on vain muutama rivi tekstiä. Kirjoissa on paljon hauskoja kuvia. Kirjat ovat humoristisia ja niitä on kiva lukea yhdessä kaverin kanssa. Suosittelemme kirjoja alle kouluikäisille ääneen luettavaksi ja 1.-2. luokkalaisille itse luettavaksi.

Inkereen koulun pienryhmän 2. luokkalaiset