Hyppää sisältöön
Varhaiskasvatus ja koulutus

Koulukuljetukset

Salon kaupunki myöntää koulu- ja esiopetuskuljetuksia niin maksuttomina, maksullisina kuin saattoavustuksina. Lisäksi tapaturman sattuessa oppilaalla on mahdollisuus anoa lyhytkestoista tapaturmakuljetusta.

Koulukuljetukset myönnetään lain ja vahvistettujen koulukuljetusperiaatteiden (809,94 Kt) mukaisesti. Koulumatkaoikeus on määritelty perusopetuslaissa. Lisäksi Salon kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunta on päättänyt opetuslautakuntaa kuultuaan tarkennetut kaupungin koulukuljetusperiaatteet. Sama laki ja periaatteet koskevat myös esikoululaisia. Heidän osaltaan koululla tarkoitetaan esiopetuksen järjestämispaikkaa.

Koulukuljetusperiaatteet (pdf) (809,94 Kt)

Noutoajat ja -paikat

Kuljetusyrittäjät tiedottavat koulukuljetusautoissa (ns. takseissa) olevien lasten huoltajia kyyditettävien noutoajoista ja -paikoista. Salon keskustan, Halikon, Kiskon, Suomusjärven ja Kiikalan osalta lisätietoa löytyy Halikon liikenteen Busteri-palvelusta. Muut koulukuljetusyrittäjät hoitavat tiedottamisen perinteisesti puhelimitse tai sähköpostitse.

Uusista kuljetusoppilaista ja kuljetusmuutoksista tulee olla ensisijaisesti yhteydessä koulukuljetuskoordinaattoriin.

Halikon liikenteen Busteri-palvelu

 Koulukuljetusyrittäjien yhteystiedot (pdf) (17,40 Kt)

Kuljetusoppilaat joukkoliikenteessä

Ensimmäisen koulupäivän aamuna ilmaiseen koulukuljetukseen oikeutetut uudet kuljetusoppilaat, joilla ei ennestään ole kaupungin myöntämää koululaiskorttia, voivat matkustaa kouluun ilman bussikorttia. Oppilaat saavat bussikortit koulusta ensimmäisenä koulupäivänä. Iltapäivän paluumatkalla matkakortti pitää leimata linja-auton lukijassa.

Uuden lukuvuoden matkustusoikeus päivitetään jo ennestään koululaiskortin omistavien kuljetusoppilaiden matkakorteille kesän aikana Salon kaupungin liikennepalveluiden toimesta. Ne kuljetusoppilaat, joilla on kaupungin myöntämä koululaiskortti, leimaavat matkakortin normaalisti bussissa ensimmäisen koulupäivän aamuna.

Lukuvuoden aikana tarvittavat uudet bussikortit hoidetaan koulujen kautta. Linja-autojen reitit, aikataulut sekä yleistä joukkoliikennetietoa löytyy Salon joukkoliikenne Paikun sivuilta.

Paikun sivuille pääset tästä

Yhteystiedot

Perus- ja esiopetuksen kuljetukset
Kuljetuskoordinaattori
02 778 4010
soittoaika klo 10-11 (ei soittoaikaa 17.6.-31.7.)
koulukuljetukset@salo.fi

Kaikki koulukuljetuksiin liittyvät kysymykset pyydetään lähettämään ensisijaisesti sähköpostitse.