Hyppää sisältöön

Halikon lukio

Halikon lukiossa opiskelet hyvässä opiskeluilmapiirissä sekä modernissa oppimisympäristössä innostuneen opettajakunnan johdolla. Meillä voit kokea vahvan Halu-hengen, jonka tuntomerkkeinä ovat välittäminen ja hyvä yhteishenki. Lukion monet yhteiset tapahtumat, esimerkiksi kruunajaiset, maastopäivä, puurojuhla, sählyturnaus, oopperamatka ja kevätpäivä, vahvistavat yhteisöllisyyttä.

Halikon lukio tarjoaa runsaasti valinnaisia opintoja mukavan kokoisissa opetusryhmissä. Lukion alussa voit vahvistaa englannin ja ruotsin kielen sekä matematiikan osaamistasi starttikursseilla. Lähes kaikissa oppiaineissa on tarjolla ylioppilaskokeisiin kertaavia opintoja. Matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja voit valita keskimäärin jopa kuusi opintopistettä jokaisessa jaksossa koko lukion ajan!

Taito- ja taideaineista kiinnostuneet voivat suorittaa lukiodiplomeja kuvataiteessa, liikunnassa ja musiikissa. Voit opiskella myös lehden toimittamista, tietojenkäsittelytiedettä Turun yliopistossa sekä kuulua koulumme bändiin tai kuoroon. Halulehti ja lähes 100 opiskelijan Halukuoro tunnetaan koko kaupungissa ja sen ulkopuolellakin. Taloutta voit opiskella yrittäjyysopinnoissa sekä sijoittajakoulussa.

Lukiomme erityisenä vahvuutena on opiskelijoista huolehtiminen. Vireä opiskelijakunta- ja tutortoiminta tarjoavat mahdollisuuden osallistua tapahtumien järjestämiseen ja lukiomme kehittämiseen. Jokainen opiskelija on meillä yksilö, jonka opiskelun tukemiseen osallistuvat opettajat, ryhmänohjaajat, opinto-ohjaaja, erityisopettaja sekä opiskelijahuollon henkilöstö.

Halikon lukion opiskelijat ovat vuodesta toiseen saavuttaneet ylioppilaskirjoituksissa valtakunnallisesti vertailtuna erittäin hyviä tuloksia. Menestyminen lukio-opinnoissa antaa hyvät eväät jatko-opintoihin. Usein kuulee sanottavan, että ”Halikon lukio on Salon kaupungin ykköslukio”.

Halikon lukio – Tavallista parempi peruslukio