Hyppää sisältöön
Varhaiskasvatus ja koulutus

Halikon lukio

Halikon lukiossa opiskelet hyvässä opiskeluilmapiirissä sekä modernissa oppimisympäristössä innostuneen opettajakunnan johdolla. Meillä voit kokea vahvan Halu-hengen, jonka tuntomerkkeinä ovat välittäminen ja hyvä yhteishenki. Lukion monet yhteiset tapahtumat, esimerkiksi kruunajaiset, maastopäivä, puurojuhla, sählyturnaus, oopperamatka ja kevätpäivä, vahvistavat yhteisöllisyyttä.

Halikon lukio tarjoaa runsaasti valinnaisia opintoja mukavan kokoisissa opetusryhmissä. Lukion alussa voit vahvistaa englannin ja ruotsin kielen osaamistasi starttikursseilla. Kielissä, matematiikassa ja reaaliaineissa on tarjolla ylioppilaskokeisiin kertaavia opintoja. Matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja voit valita keskimäärin jopa kuusi opintopistettä (eli kolme kurssia) jokaisessa jaksossa koko lukion ajan.

Taito- ja taideaineista kiinnostuneet voivat suorittaa lukiodiplomeja kuvataiteessa, liikunnassa ja musiikissa. Voit opiskella myös lehden toimittamista, tietojenkäsittelytiedettä Turun yliopistossa sekä kuulua koulumme bändiin tai kuoroon. Halulehti ja lähes 100 opiskelijan Halukuoro tunnetaan koko kaupungissa ja sen ulkopuolellakin. Lisäksi moni opiskelija osallistuu vuosittain ulkomaille suuntautuville opintomatkoille.

Lukiomme erityisenä vahvuutena on opiskelijoista huolehtiminen. Jokainen opiskelija on meillä yksilö, jonka opiskelun tukemiseen osallistuvat opettajat, ryhmänohjaajat, opinto-ohjaaja, erityisopettaja, terveydenhoitaja, kuraattori ja psykologi. Lisäksi vireä opiskelijakunta- ja tutortoiminta tarjoavat mahdollisuuden osallistua tapahtumien järjestämiseen ja lukiomme kehittämiseen.

Halikon lukion opiskelijat ovat vuodesta toiseen saavuttaneet ylioppilaskirjoituksissa valtakunnallisesti vertailtuna erittäin hyviä tuloksia. Menestyminen lukio-opinnoissa antaa hyvät eväät jatko-opintoihin. Usein kuulee sanottavan, että ”Halikon lukio on Salon kaupungin ykköslukio”.

Halikon lukio – Tavallista parempi peruslukio

Yhteystiedot

Halikon lukio
Kuruntie 30
24800 Halikko

Rehtori
Ari Leino
02 778 6001

Kurssisihteeri
Soile Verhola
02 778 4031

Opinto-ohjaaja
Teija Rosenqvist
044 778 6006

Sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@salo.fi