Hyppää sisältöön

MIELENKIINTOINEN KIRJA KISSOISTA

Lukemamme kirjan nimi on Minä, kissa. Sen on kirjoittanut J.S. Meresmaa ja kuvittanut Julia Savtchenko. Kirja on painettu Tallinnassa vuonna 2020, sen on kustantanut Art House ja siinä on 41 sivua.

Kirja koostuu 19 tarinasta, jonka päähenkilönä on aina kissa. Ainakin jotkut kissoista ovat/olivat kuuluisien henkilöiden lemmikkejä. Tarinat kertovat kissojen omistajista ja siitä, mistä kissat ovat kuuluisia. Kissojen joukossa on mm. YouTube-tähti ja miljonääri.

Kirjan kuvitus on hienoa ja kauniisti sekä taidokkaasti tehty. Se sopii hyvin jokaiseen tarinaan.

Kirjan kieli on helposti luettavaa ja kuvailevaa. Tarinoissa on käytetty eri kirjallisuuden muotoja. Kirja on rakenteeltaan mielestämme kaunokirjallinen tietokirja, koska se koostuu tarinoista, joiden todenperäisyyttä ei aina voi todistaa.

Kirjassa on minäkertoja. Jokaisen tarinan kissa kertoo elämästään ja omasta erikoisuudestaan. Lähes kaikissa tarinoissa kissa jakaa jonkun opetuksen tai tärkeän historiallisen yksityiskohdan.

Kirja on mielestämme mielenkiintoinen ja hyvä. Sitä on kiinnostavaa lukea, koska siinä kerrotaan mukavasti kuuluisien kissojen elämästä ja niiden tarinoista. Suosittelisimme kirjaa esikoululaisille, alkuopetusikäisille sekä alakoululaisille ja myös muille, jotka pitävät kissoista.

Kirja alkoi vähän kyllästyttää loppua kohden, koska tarinat alkoivat toistaa itseään. Kirja kuitenkin opetti, että kaikki ovat erilaisia ja kaikilla on oma tarinansa.

Nella Kauhanen ja Ronja Laakso