Hyppää sisältöön

Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa, joka tarjoaa monimuotoisia palveluja eri puolilla kaupunkia; avoimia päiväkoteja, leikkikoulu- ja leikkipuistotoimintaa.

Palvelujen tavoitteena on tarjota kotihoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen sosiaalisia kontakteja, monipuolista toimintaa yhdessä muiden lasten ja vanhempien kanssa sekä kasvatuksellista tukea.

Toiminta sisältää muun muassa musiikkia, kädentaitoja, ympäristökasvatusta ja liikuntaa. Leikin osuus toiminnassa on keskeinen.

Nyt on aika ilmoittautua Salon kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen kerhoihin syksylle 2022 Muurlaan, Perniöön, Halikkoon ja keskustan Sahraan. Kerho on 2-4 -vuotiaille lapsille, kahdesti viikossa, kolme tuntia kerrallaan. Ilmoittaudu 31.5.2022 mennessä. Ilmoittautua voi, jos lapsi täyttää kaksi vuotta vuoden 2022 aikana. Lapsi voi aloittaa kerhossa sen kuukauden alusta, jolloin hän täyttää 2 vuotta.

Kerhohakemus / nykyiset asiakkaat

Kerhohakemus / uudet asiakkaat

Salon varhaiskasvatuksen kerhotoimintaa järjestetään Halikossa, Perniössä, Muurlassa ja keskustan Sahrassa. Toiminta on suunnattu 2-4 -vuotiaille lapsille, jotka eivät ole kunnallisessa päivähoidossa, eivätkä saa yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Kerhot kokoontuvat kahdesti viikossa 3 tuntia kerrallaan.

Huomioitavaa:
– Ilmoita, jos lapsesi on poissa kerhosta puhelimitse klo 8-9 tai muuna aikana tekstiviestillä.
– Pese lapsesi kädet kerhoon tultuanne.
– Ota lapsellesi mukaan nimikoitu pikkureppu, johon hyvä varata vaihtovaatekerta ja sisätossut.
– Pakkaa eväät nimikoituun, suljettavaan rasiaan lapsesi reppuun.

Salon kaupungin varhaiskasvatuksen avoimet päiväkodit

  • Tupurissa (Taimistokatu 1),
  • Halikossa (Vanikkatie 1, Märynummi),
  • Muurlassa (Uotilantie 2) ja
  • Perniössä (Lampolantie 7),
  • Palometsässä (Sahrankatu 3).

Löydät avoimet päiväkodit myös Facebookista hakemalla “avoin päiväkoti, Salo”.

Avoimen päiväkodin toiminta perustuu aktiiviseen yhdessäoloon, jossa vanhemmat huolehtivat lapsistaan. Toiminnan sisältö muotoutuu vanhempien ja lasten esittämien toiveiden pohjalta yhdessä toteuttaen. Vapaan yhdessäolon ja leikin lisäksi toiminta sisältää esim. taito- ja taideaineita, musiikkia, liikuntaa ja retkiä. Toiminta on avointa ja maksutonta lasten ja vanhempien yhteistä toimintaa.

Avoin päiväkoti tarjoaa vanhemmille myös varhaiskasvatuksen ammattilaisen tukea, keskustelua kasvatuksesta, lapsen kehityksestä ja lapsiperheen arjesta.

Avoimien päiväkotien yhteystiedot ja aukiolot näet alta (tarkemmat viikko-ohjelmat löytyvät Facebookista):