Hyppää sisältöön

Avoin varhaiskasvatus

Avoin varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa, joka tarjoaa monimuotoisia palveluja eri puolilla kaupunkia; avoimia päiväkoteja, leikkikoulu- ja leikkipuistotoimintaa.

Palvelujen tavoitteena on tarjota kotihoidossa oleville lapsille ja heidän vanhemmilleen sosiaalisia kontakteja, monipuolista toimintaa yhdessä muiden lasten ja vanhempien kanssa sekä kasvatuksellista tukea.

Toiminta sisältää muun muassa musiikkia, kädentaitoja, ympäristökasvatusta ja liikuntaa. Leikin osuus toiminnassa on keskeinen.

Salon kaupungin varhaiskasvatuksen avoimet päiväkodit

  • Tupurissa (Taimistokatu 1),
  • Halikossa (Vanikkatie 1, Märynummi),
  • Muurlassa (Uotilantie 2) ja
  • Perniössä (Lampolantie 7).

Löydät avoimet päiväkodit myös Facebookista hakemalla “avoin päiväkoti, Salo”.

Avoimen päiväkodin toiminta perustuu aktiiviseen yhdessäoloon, jossa vanhemmat huolehtivat lapsistaan. Toiminnan sisältö muotoutuu vanhempien ja lasten esittämien toiveiden pohjalta yhdessä toteuttaen. Vapaan yhdessäolon ja leikin lisäksi toiminta sisältää esim. taito- ja taideaineita, musiikkia, liikuntaa ja retkiä. Toiminta on avointa ja maksutonta lasten ja vanhempien yhteistä toimintaa.

Avoin päiväkoti tarjoaa vanhemmille myös varhaiskasvatuksen ammattilaisen tukea, keskustelua kasvatuksesta, lapsen kehityksestä ja lapsiperheen arjesta.

Avoimien päiväkotien yhteystiedot ja aukiolot näet alta (tarkemmat viikko-ohjelmat löytyvät Facebookista):