Hyppää sisältöön

Musiikkilinja

Salon lukion musiikkilinjan tavoitteena on tarjota musiikin harrastamisessa pitkälle edenneille opiskelijoille mahdollisuus lisätä musiikillisia taitojaan ja tuoda niitä esille yhä laajemmin ja enemmän omista lähtökohdistaan. Opiskelijoiden on mahdollista jatkaa peruskoulun musiikkiluokkatoimintaa lukioon, mikä mahdollistaa koko kouluajan kattavan koulussa annettavan laaja-alaisen musiikillisen koulutuksen.

Lukioajan musiikin opinnoissa korostuvat ryhmässä työskentely (kuoro, orkesteri, bändit) sekä yksilöllisempi työskentely esimerkiksi laulu- ja soittotaitojen kehittämisen, omien sävellysten tekemisen, studiotyöskentelyn ja erilaisten musiikin erityistaitojen esille tuomisen muodossa.

Peruskoulussa musiikkiluokkaa käyneet oppilaat voivat suoraan siirtyä Salon lukion musiikkilinjalle täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.

Musiikkilinjalle voivat hakeutua pääsykokeen kautta kaikki musiikkia harrastaneet ja siinä edistyneet oppilaat. Musiikkilinjalle osallistuminen ei sulje pois tiedelinjan tai lajivalmennuksen opintoja.

Ohjeita Salon lukion musiikkilinjalle pyrkiville

Sähköinen hakulomake täytetään yhteishaun aikataulun mukaisesti. Musiikkilinjalle pyrkiville järjestetään kaksiosainen pääsykoe. Tarkemmat ohjeet videoiden palautuksesta ja haastattelusta lähetetään hakuajan päätyttyä sähköpostitse.

Siirry musiikkilinjan sähköiseen hakulomakkeeseen

1. Ennakkotehtävät (video)

  • Laulunäyte: Vapaavalintainen säestyksetön kappale. Videoi valitsemasi laulu, äänityksen kesto vähintään 1 minuutti. Näytteessä tulee kuulua kappaleen säkeistö ja kertosäe.
  • Soittonäyte: Videoi soittoasi, äänityksen kesto vähintään 1 minuutti. Voit myös yhdistää laulun ja säestyksen (esim. kitara ja laulu) tai soittaa taustanauhan kanssa. Soittonäytteen voit korvata kahdella erityylisellä laulunäytteellä.

Valmistaudu videointiin huolellisesti. Näytä musiikilliset taitosi näissä videoissa. Videoiden lisäksi lisätehtävät ovat vielä mahdollisia.

2. Haastattelu

Haastattelu kestää noin 10 min/ pyrkijä. Keskustelun ohessa saat tehdä melodia- ja rytmintoistotehtäviä. Haastattelu toteutetaan joko lukiolla tai Teams-yhteydellä.

Haun päätyttyä koululta otetaan sähköpostitse yhteyttä pääsykokeen aikatauluista ja suorittamisesta. Haastattelu järjestetään 3.4.2024. Todistukset musiikkiopinnoista ja suoritetuista tutkinnoista esitetään pyydettäessä.

Lisätietoja

Marko Heikura
050 5370092
marko.heikura(at)salo.fi