Hyppää sisältöön

Syventävä taso - lisäsisältöjä Nappulaan

Syventävän tason sisällöt ovat valinnaisia sisältöjä, joita koulut sekä päiväkodit voivat varata oman aikataulunsa ja resurssiensa mukaan. Palvelun tuottajia voivat olla Salon kaupungin yksiköt tai ulkopuoliset tahot. Syventävät sisällöt voivat olla maksullisia.

Tässä osiossa kerrotaan keväällä 2024 Nappulassa tarjolla olevista syventävän tason sisällöistä.

Kuva: Satu Mäkipuro, kansalaisopiston kuvataidekoulu 2019

Taidenäyttely ja -pajoja huhtikuussa Piritan taidetalossa

Salon kansalaisopisto tarjoaa 22.- 24.4. klo 9.00-15.30 Piritan taidetalossa (Hämeentie 34) Nappula-vierailuja kansalaisopiston kevätnäyttelyyn ja taidepajaan. Vierailu voidaan järjestää päiväkoti-, alakoulu- ja yläkouluryhmälle ja sisältö räätälöidään ikäryhmän mukaan.

Kuvataidekoulun vastaava opettaja Jaana Saario ottaa ryhmän vastaan, opastaa näyttelyn ja kertoo eri töiden tekemisestä ja menetelmistä. Kunkin ryhmän kanssa keskitytään niihin töihin, joita ryhmän ikäluokan oppilaat kuvataidekoulussa ovat tehneet. Opastus kestää noin puoli tuntia ja sen päätteeksi on pieni taidepaja. Vierailun kokonaiskesto on noin tunti.

Piritassa on esillä kansalaisopiston oppilaiden kevätnäyttely la-ke 20.-24.4.2024. Esillä on sekä kuvataidekoululaisten että aikuisten taideharrastajien tekemiä töitä piirustuksen ja maalauksen, kuvanveiston, posliininmaalauksen, lasitaiteen, keramiikan, taidegrafiikan ja valokuvauksen menetelmillä. Viikonlopun ajan näyttely on avoinna yleisölle. Maanantaista keskiviikkoon järjestetään Nappula-vierailuja ja kansalaisopiston kuvataidekoulun ryhmille tutustumista näyttelyyn.

Ryhmäkoko

Taidetalon tilat on suunniteltu pienten ryhmien taideopetukseen ja talo on sokkeloinen. Siksi ryhmäkooksi on rajattu yksi koululuokka (mielellään alle 20 hlö) tai yksi päiväkotiryhmä (mielellään alle 15 hlö). Ryhmien omat opettajat, hoitajat ja ohjaajat tulee olla mukana vierailulla.

Kuvataidekoulussa, kuva Jaana Saario

Pieni taidepaja

Opastuksen päätteeksi ryhmälle tarjotava pieni taidepaja liittyy näyttelyssä nähtäviin menetelmiin ikäluokkatasoisesti. Taidepajan ohjaajana toimii Jaana Saario ja sen materiaalit tulevat opistolta.

Vierailuajat ja ajanvaraukset

Vierailu Piritan taidetalon tiloissa, näyttelyssä ja minipajassa kestää kokonaisuudessaan noin tunnin. Aikoja voi varata ma-ke 22.-24.4. klo 9-15.30 välillä oman ryhmän aikataulun mukaan. Ajanvaraukset tehdään sähköpostitse jaana.saario@salo.fi ja aikoja varataan siinä järjestyksessä ja sen mukaan, kun varausviestejä tulee. Kun varaat aikaa, kerro minkä ikäisiä ryhmässä on, mikä on ryhmän koko ja montako aikuista ryhmän mukana tulee ja mitkä ajat ovat teille mahdollisia.

Maksut ja kulkeminen

Vierailu Piritan taidetalossa ohjauksineen ja työpajamateriaaleineen on maksuton. Kulkemisen suhteen noudatetaan Nappulan kuljetusohjetta: Jos kohde ei ole kävelyetäisyydellä, niin kulkeminen ensisijaisesti Paikulla. Jos tarvitaan tilausajoa tulee se kilpailuttaa kaupungin hankintaohjeen mukaan. Kulkemiskustannukset maksetaan koulun/päiväkodin omasta budjetista.

 

 

Salon elektroniikkamuseo

Salon elektroniikkamuseo on osa Salon historiallista museota ja siellä voi tutustua Salon merkittävään menneisyyteen elektroniikkateollisuuden, etenkin viestintälaitteiden saralla. Museo on avattu remontin jälkeen jälleen yleisölle 4.4.2024!

Elektroniikkamuseo sijaitsee Astrum-keskuksessa (Salorankatu 5-7, ovi 3). Museo ottaa mielellään vastaan ryhmiä niin päiväkodeista kuin kouluistakin. Sopivia vierailuaikoja voi tiedustella numerosta: 044 778 4885. Opastus on ilmainen, kuljetukset ovat kouluille ja päiväkodeille omakustanteisia.

Salon elektroniikkateollisuuden käänteisiin voi tutustua ja vierailuun virittäytyä myös upean Salovisio-verkkonäyttelyn avulla!

Lisätietoja Elektroniikkamuseosta museon sivuilla.