Hyppää sisältöön

Syventävä taso - lisäsisältöjä Nappulaan

Syventävän tason sisällöt ovat valinnaisia sisältöjä, joita koulut sekä päiväkodit voivat varata oman aikataulunsa ja resurssiensa mukaan. Palvelun tuottajia voivat olla Salon kaupungin yksiköt tai ulkopuoliset tahot. Syventävät sisällöt voivat olla maksullisia.

Tässä osiossa kerrotaan lukuvuonna 2023-24 Nappulassa tarjolla olevista syventävän tason sisällöistä.

Teijon luontokoulu

Teijon luontokoulu tarjoaa Ympäristöministeriön hallinnonalan ympäristökasvatuksen ja -valituksen hankeavustuksen turvin sekä yhteistyössä Oppiva Salo -hankkeen kanssa lukuvuonna 2023-2024 Salon perusopetuksen oppilaille elämyksellistä opetusta Teijon kansallispuistossa. Opetus on opetussuunnitelman mukaista ja tapahtuu pääasiassa Teijon kylän lähimaastossa.

Teijon luontokoulu tarjoaa työpajapäiviä Salon alakouluille ja yläkouluille. Luontokoululla on mahdollisuus tukea alakoulujen kuljetuksia luontokoulupäivään. Työpajoissa järjestetään eväsruokailu nuotiolla.

Syksyllä 2023 työpajoja tulee auki syys-marraskuuhun ja varauskalenterin avaamisesta näihin maksuttomiin työpajoihin ilmoitetaan Wilma-viestillä 3.-6. luokkien opettajille sekä yläkoulun BG/MN-aineenopettajille. Tämän lisäksi Teijon luontokoululta voi pyytää tarjousta työpajoista esim. luokkaretkeen tai leirikouluun Teijolla.

Luontokoulutoiminnan tavoitteena on, että mahdollisimman moni salolainen lapsi ja nuori pääsisi tutustumaan omaan kansallispuistoonsa itse kokien ja oppien. Pyrkimyksenä on, että luontokoulukonseptit antaisivat opettajalle eväitä luonto-opetuksen toteutukseen myös oman yksikön ympäristössä.

Luontokoulutyöpajat on erikseen suunnattu 3.-4. luokkalaisille, 5.-6. luokkalaisille sekä 7. luokkalaisille.

Lue lisää Teijon luontokoulun sivustolta.

Sivun otsikkokuva “Paikulla Saloon” – Uskelan koulun ryhmä lähdössä luontokoulusta kotimatkalle toukokuussa 2022. Kuvaaja Marja-Sisko Ranta.

Salon elektroniikkamuseo

Salon elektroniikkamuseo on osa Salon historiallista museota ja siellä voi tutustua Salon merkittävään menneisyyteen elektroniikkateollisuuden, etenkin viestintälaitteiden saralla.

Elektroniikkamuseo sijaitsee Astrum-keskuksessa (Salorankatu 5-7, ovi 3). Museo ottaa mielellään vastaan ryhmiä niin päiväkodeista kuin kouluistakin. Sopivia vierailuaikoja voi tiedustella numerosta: 044 778 4885.

Opastus on ilmainen, kuljetukset ovat kouluille ja päiväkodeille omakustanteisia.

Lisätietoja Elektroniikkamuseosta museon sivuilla.