Hyppää sisältöön

Sairaalapalvelut

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Tyks-sairaalapalvelut sekä Yleislääketieteen ja kuntoutuksen osastopalvelut

1.1.2023 Varsinais-Suomen Hyvinvointialueen järjestettäväksi siirtyneet Salon sairaalapalvelut löytyvät seuraavien linkkien takaa:

 

Terveyskeskussairaala

Vierailut Salon terveyskeskussairaalassa koronavirusaikana

 • Sairaalassa tulee vierailla vain tarkan harkinnan perusteella. Vierailusta sovitaan hoitavan yksikön kanssa etukäteen
 • Noudata hoitavasta yksiköstä saamiasi ohjeita vierailun ajankohdan ja suojautumisen suhteen
 • Saavu vierailulle terveenä. Jos sinulla on hengitystieoireita, niin älä tule vierailulle, vaikka olisitkin saanut jo kaksi tai kolme koronavirusrokoteannosta
 • Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittaa vierailijoita tekemään koronakotitestin ennen vierailua, jotta oireettomatkaan eivät veisi koronavirusta sairaalaan tai palveluyksiköihin
 • Käytä sairaalan kaikissa tiloissa ja potilaan luona koko ajan kirurgista suu-nenäsuojainta eli maskia
 • Desinfioi kätesi käsihuuhteella sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa
 • Potilaan luona voi vierailla enintään kaksi henkilöä samanaikaisesti
 • Suosittelemme lyhyitä, enintään 15 minuutin vierailuja
 • Mikäli olet juuri palannut ulkomailta, pidättäydy vierailemasta sairaalassa 14 vuorokauden sisällä Suomeen saapumisesta, jos:
  • et ole saanut koko koronarokotussarjaa (toinen rokotus vähintään kaksi viikkoa ennen vierailua)
  • et ole sairastanut koronainfektiota alle 6 kuukautta sitten
  • sinulla ei ole osoittaa negatiivista koronatestitulosta, joka on otettu vähintään 72 tunnin kuluttua Suomeen saapumisesi jälkeen

Vakavasti sairaan tai saattohoidossa olevan potilaan luokse tapahtuvissa vierailuissa voidaan tehdä poikkeuksia, jotta vierailu voidaan toteuttaa mahdollisimman joustavasti. Sairaalaan saa myös tulla hakemaan potilasta.

Hoito terveyskeskussairaalassa

Salon terveyskeskussairaalassa toteutetaan laadukasta ja potilaslähtöistä hoitoa. Salon terveyskeskussairaalassa on viisi osastoa: osasto 1 AVH-osasto, 2 infektio-osasto, 6 TULES-osasto ja 7 palliatiivinen- ja saattohoito-osasto, jotka sijaitsevat Pääterveysaseman yhteydessä ja osasto 5  geriatrinen arviointiyksikkö TYKS Salon sairaalan 5.krs tiloissa. Terveyskeskussairaalassa on yhteensä 90 potilaspaikkaa.

Terveyskeskussairaalan osastoilla 1 – 2 sekä 6 – 7 hoidetaan ja tutkitaan sairauksia, annetaan kuntoutusta sairauksien ja leikkausten jälkeen sekä annetaan saattohoitoa parantumattomien sairauksien loppuvaiheessa. Geriatrisessa arviointiyksikössä akuutin sairauden hoidon lisäksi korostuu potilaan toimintakyvyn ja terveydentilan laaja-alaisen arvioinnin merkitys. Laaja-alainen geriatrinen arviointi sisältää vanhusten terveydentilan, toimintakyvyn, kuntoutustarpeen ja elinympäristön moniammatillisen kartoituksen ja hoidon sekä seurannan suunnittelun.

Potilaiden hoito on monien eri asiantuntijoiden moniammatillista tiimityötä, jonka hoidollinen tavoite on potilaan kotikuntoisuus. Hoidon alussa määritetään hoidon tavoitteet. Terveyskeskussairaalassa toteutetaan kuntouttavaa hoitotyötä. Kuntouttavassa hoitotyössä potilaan omat voimavarat ja liikuntakyky otetaan käyttöön. Potilaita ohjataan ja opastetaan ja heidän omia voimavarojaan tuetaan sekä kannustetaan tekemään omatoimisesti asioita, joista he toimintakykynsä puolesta selviytyvät. Terveyskeskussairaalan läheisimmät yhteistyökumppanit ovat vanhuspalveluiden eri toiminnot sekä erikoissairaanhoito.