Hyppää sisältöön

Astu taidelainaamoon!

Astu taidelainaamoon!

Ympäri maailman levinneet taidelainaamot ovat paikkoja, joista hankkia tai lainata itselleen taidetta edullisesti kuukausimaksulla. Toiminta sai alkunsa 1920-luvulla Yhdysvalloissa, jossa kirjastojen yhteyteen perustettiin artoteekkejä eli taidelainaamoja. Taustalla oli toive siitä, että kuvataide löytäisi tiensä ihmisten koteihin siinä missä kirjallisuuskin. Suomen ensimmäinen taidelainaamo perustettiin Joensuun Taiteilijaseura Ry:n toimesta vuonna 1971 Joensuuhun, jossa se toimii edelleen.

Salon taiteilijaseuran ylläpitämä Salon taidelainaamo toimii Kehystämö Frizin kumppanina, osoitteessa Tehdaskatu 18, Salo. Lainaamo on avoinna ma-to klo 12-17, pe klo 12-15 ja la klo 10-14.

Taidelainaamo Salossa

Salon Taiteilijaseuran taidelainaamo esittelee, myy ja lainaa taiteilijaseuran jäsenten taideteoksia. Äskettäin 50 vuotta täyttänyt taiteilijaseura on toiminut aktiivisesti perustamisestaan lähtien. Nykyisin seurassa on lähes 80 jäsentä.

Taidelainaamon taideteokset uusiutuvat pari kertaa vuodessa. Lainaamotilaan on myös galleriatila, jossa voidaan järjestää seuralaisten ja vierastaiteilijoiden näyttelyitä.

Taina Kurtze, Meressä syntyneet, posliini dreijatut osat

Taidetta itselle taikka lahjaksi

Taideteokset kertovat tarinoita ja nostavat esiin erilaisia näkökulmia elämästä, maailmasta, ihmisyydestä. Omaan kotiin, työpaikalle tai muualle hankittu teos voi tarjota vaikkapa mahdollisuuden antaa ajatusten lentää ja levähtää, ammentaa voimaa ja ideoita, muistella ja muistaa mennyt, nykyisyys ja tuleva. Samalla taide tuo sisustukseen ja tilaan uniikkia omaleimaisuutta. Unohtumatta sitä, että taide on myös oiva sijoituskohde!

Salon taidelainaamossa esitellään paikallista taidetta laajasti, sillä seuran taiteilijoita asuu ja toimii hyvin laajalla alueella. Lainaamossa saa hyvän kokonaiskuvan seudun vireästä ammattitaiteilijoiden toiminnasta. Aiheet ovat usein paikallisia, mutta valtakunnallisia ja kansainvälisiä virtauksia seurataan myös tarkasti.

Helposti alkuun

Taidelainaamo on oivallinen tapa saada kotiin taidetta joko määräajaksi tai vähitellen kuukausilainan puitteissa lunastettavaksi. Lainataide mahdollistaa taiteesta nauttimisen ja vaihtamisen helposti erittäin kohtuullisin kustannuksin.

Teosten hinnat liikkuvat alle sadasta eurosta yli tuhanteen euroon. Taiteilijat määrittelevät itse hinnan, ja se riippuu teoksen koosta, tekniikasta, taiteellisesta merkittävyydestä yms. Lainahinnat suhteutetaan myyntihintaan ja ovat varsin kohtuullista kuukausimaksuja. Mikäli lainattu teos halutaan ostaa, lasketaan maksettu lainaushinta ostohinnan hyväksi.

 

 

Tutustu toimintaan

Salon taiteilijaseura on voittoa tuottamatonta yleishyödylliseen verrattavaa kulttuuritoimintaa. Kaupunki avustaa taidelainaamon peruskustannusten korvaamisessa. Taidelainaamolla on tärkeä rooli kaupungin varsin vireän kulttuuritoiminnan tuottajana, yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Kuvan teos: Seppo Lagom, “Impressio”, 1995