Hyppää sisältöön

Herättäjäjuhlat Salossa 4.-6.7.2025

Salo kutsuu! Vuoden 2025 herättäjäjuhlien isäntäkaupunki toivottaa teidät kaikki lämpimästi tervetulleiksi monipuoliseen ja monimuotoiseen Saloon.

Meillä jokainen saa olla omanlaisensa – etsiä ja löytää juuri sellaisen Salon, jossa olo tuntuu kotoisalta ja hyvältä. Toivomme, että ensi kesänä annatte Salon yllättää ja löydätte täältä oman mansikkapaikkanne.

Tälle sivulle olemme koonneet otteita Salon kesäisistä menovinkeistä ja kiinnostavimmista vierailukohteista. Lisäksi löydät matkasi kannalta hyödyllisiä linkkejä eri palveluihin.

Salon Herättäjäjuhlien Juhlaviestin näköislehti

Vinkkejä viihtymiseen Salossa

Pyöräilijä retkipyörineen tauolla kallion päällä olevalla taukopaikalla katsellen edessä avautuvalle metsäjärvelle.

Lumoava luonto

Salossa on Teijon kansallispuiston lisäksi monia hienoja retkeilykohteita, joissa voi tutustua rikkaaseen kulttuurihistoriaamme ja monipuoliseen luontoon.

Salon iltatorilla lavan takaosasta rumpujen takaa näkymä bändin soittajien edessä olevasta monituhatpäisestä yleisöstä, joiden takana torikojujen kattoja.

Tapahtumien Salo

Salon tapahtumatarjonta ihastuttaa monipuolisuudellaan. Tarjolla on tapahtumia ja elämyksiä kaikenikäisille ja moneen makuun.

Alpakoita laitumella vanhan ruukkirakennuksen seinän vieressä. Aurinko pilkistää puiden lomasta läheltä taivaanrantaa.

Idylliset ruukkikylät

Ruukkikylät Teijon kansallispuiston kupeessa henkivät hyväntuulista kylätunnelmaa: punamultataloja, ruukkirakennuksia, historiaa, puoteja, uniikkeja makuelämyksiä, käsityöläistuotteita sekä upeaa luontoa.

Salon Taidemuseo Veturitallin julkisivu ja sen pihamaata aurikoisena kesäpäivänä. Veturitallin edustalla seisoo korkea veistos.

Kulttuuria ja kokemuksia

Salon monipuolisesta kulttuuritarjonnasta löydät nähtävää, kuultavaa ja koettavaa ympäri vuoden. Konsertit, teatteriesitykset, näyttelyt ja tapahtumat tempaavat kaikenikäiset mukaansa elämysten äärelle niin keskustassa kuin kylissä.

Salon Tori Horninpuiston suunnasta kesäaamuna. Edustalla laaja orvokki-istutus, taustalla torikahviloiden ja torin lavan katokset.

Vetovoimainen keskusta

Salon tori on kesäaikaan erittäin vilkas ja suosittu. Tori on kaikkien yhteinen olohuone ja torikahviloissa viihtyvät kaikenikäiset – niin salolaiset kuin vierailijat. Toripäivien lisäksi torilla on runsaasti erilaisia tapahtumia kuten Salon Iltatorit.

Salon keskustan persoonallisista kivijalkaliikkeistä, kauppakeskuksista sekä muilta kaupan alueilta löytyy hyvät valikoimat, ystävällinen palvelu sekä maksuton pysäköinti. Salon keskustan kupeessa sijaitseva Salon Urheilupuisto on keidas keskellä kaupunkia.

Kukkaset meren rannalla olevan terassin pöydällä. Takana vierasvenelaiturit veneineen ja auringon paisteessa kimalteleva meri.

Vesistöjen Salo

Saloon voi saapua myös veneellä – Salo sijaitsee aivan Saaristomeren portilla. Salon eteläisimmässä osassa Särkisalossa autenttinen saaristotunnelma, upea luonto ja meri antavat mahdollisuuden niin hiljentymiseen kuin myös monenlaiseen tekemiseen kuten kalastukseen. Särkisalo tunnetaankin erityisesti hyvistä kalavesistään. Merellisessä, lukuisten järvien ja jokien Salossa viihtyvät niin asukkaat, kesäsalolaiset kuin vieraatkin.

 

Syö ja nuku hyvin

Tervetuloa makumatkalle herkkujen Saloon

Salolaiset ravintolat kutsuvat sinut nauttimaan puhtaista mauista, perinteisestä kotiruuasta tai muun maailman keittiöiden ja kahviloiden anneista. Kahvilat tarjoavat kahvilakulttuuria ja pientä luksusta vastajauhetulla kahvilla ja paikallisesti valmistetuilla herkuilla. Kesän ehdoton ykköspaikka on Salon tori.

Ravintolat ja kahvilat

Majoitusvaihtoehtoja Salosta löytyy moneen makuun – valitse tasokas keskustahotelli, huvila, tunnelmallinen maatilamajoitus, oma mökki tai vaikka miljoonan tähden majoitus leirintäalueella taivasalla

Majoitus

 

Hyödyllisiä linkkejä

Salon joukkoliikenne - Paikku

Salon Urheilupuisto

SaloTaskussa.fi -mobiilisovellus

Salo - kirppistelijän paratiisi

Perhelomalle Saloon