Lainojen palauttaminen

Voit palauttaa lainatun aineiston mihin tahansa Vaski-kirjaston toimipisteeseen riippumatta siitä, mistä olet lainannut sen. Kirjaston kuljetuspalvelu huolehtii aineiston kuljettamisesta oikeaan pisteeseen.

Pääkirjastossa lainat palautetaan palautusautomaattiin. Palauttamisessa et tarvitse kirjastokorttia.

Pääkirjastossa sekä Halikon, Muurlan, Perniön, Perttelin ja Särkisalon kirjastoissa on myös ulkopalautusluukku, joihin voit palauttaa lainat kirjastojen ollessa kiinni. Pääkirjaston palautusluukku aukeaa kirjastokortilla. Palautusluukkuihin jätetty aineisto käsitellään ja palautetaan vasta kirjaston seuraavana aukiolopäivänä. Laina-aika päättyy kirjaston mennessä kiinni eräpäivänä. Ulkona sijaitseviin palautusluukkuihin eräpäivänä kirjaston sulkemisen jälkeen palautetuista lainoista voi siten kertyä myöhästymismaksuja ennen kuin palautus on kirjattu. Lähikirjastojen palautusluukut ovat suljettuina k.o. kirjaston ollessa kiinni pitempään, esim. kesälomien aikana.

Salon omatoimikirjastojen määrä lisääntyi alkuvuodesta 2019. Vuodesta 2017 omatoimikirjastoina toimineiden Kiikalan ja Muurlan kirjaston lisäksi myös Kiskon, Kuusjoen, Suomusjärven ja Särkisalon kirjastot muuttuivat tuolloin omatoimikirjastoiksi. Näihin omatoimikirjastoihin voit palauttaa lainat joko virkailija-aikana virkailijalle tai omatoimiaikana kirjastossa olevaan automaattiin. Omatoimiaikana sisäänkäynti kirjastoon onnistuu kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Halutessasi voit saada muistutuksen sähköpostiisi 1-5 päivää ennen eräpäivää. Eräpäivämuistutus on maksuton palvelu. Lainakuitissa ja verkkokirjastossa ilmoitettu palautuspäivä on sitova, vaikka et olisi saanut ennakkovaroitusta laina-ajan päättymisestä. Asiakas on aina itse vastuussa kirjojen uusimisesta tai palauttamisesta ajoissa. Häiriöt tietoliikenneyhteyksissä eivät vähennä mahdollisia maksuja.

Myöhässä olevista lainoista alkaa kertyä myöhästymismaksua heti eräpäivää seuraavana päivänä. Kun lainaamasi aineisto on myöhässä viikon, kirjasto lähettää siitä muistutuksen. Varatusta aineistosta muistutus lähetetään heti eräpäivän jälkeen. Myöhästymismaksujen lisäksi peritään myös muistutusmaksu. Saat muistutuksen tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeellä sen mukaan, minkä ilmoitustavan olet valinnut. Kirjasto lähettää toisen muistutuksen kolmen viikon kuluttua eräpäivästä, mikäli lainaa ei ole palautettu siihen mennessä. Tämän jälkeen maksujen perintä siirtyy laskutukseen.

Maksut ja korvaukset 1.6.2017 alkaen