Hyppää sisältöön

Tuettu asuminen ja palveluasuminen

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Tuetun asumisen ja palveluasumisen tarkoituksena on auttaa asiakkaan kotona selviytymistä mahdollisimman pitkään. Tuettu asuminen ja palveluasuminen soveltuu henkilölle, joka ei tarvitse runsasta hoivaa ympärivuorokautisesti, mutta kuitenkin tarvitsee esteettömän tilan sekä hoitoa ja huolenpitoa. Tavoitteena on, että asuminen on turvallista ja mahdollisimman omatoimista. Tuettu asuminen voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palveluasuminen on pitkäaikaista.

Rauhalan tukiasuminen

Rauhala sijaitsee Kukonkallion hoivakodin tiloissa. Yksikössä on 11 asiakaspaikkaa, hoitaja on paikalla klo 8-21. Hoitojaksot voivat olla säännöllisiä tai esimerkiksi kodin remontista tai omaishoitajan vapaista johtuvia. Hoitojakson kesto on aina yksiköllinen yhdestä päivästä useampaan kuukauteen.

Asiakas maksaa vuorokausimaksun 22,80 euroa, joka sisältää hoivan, ateriat sekä terapeuttien vetämät ryhmät.

Koivulehdon tukiasuminen

Koivulehdon tuetut asunnot on tarkoitettu pitkäaikaiseen asumiseen. Asukashuoneita on viidelle henkilölle. Jokaisella asukkaalla on oma huone wc- ja pesutiloilla varustettuna sekä yhteiskäytössä olevat keittiö, olohuone ja pyykkitilat. Koivulehdon tukiasumisen tavoitteena on tarjota asiakkaille yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta sekä edesauttaa asiakkaan itsenäistä kotona pärjäämistä mahdollisimman pitkään. Asunto on esteetön. Tarvitsemansa palvelut asiakkaat saavat kotihoidon palveluina. Yksikössä on erikseen hoitajan työpanosta arjen aktiivisuuden ylläpitämiseen. Vuokrasopimus solmitaan Halikon Vanhustenkotiyhdistys ry:n  kanssa.

Perniökodin palveluasuminen

Palveluasumisen avulla voidaan tukea ikäihmisten kotona asumista ja omatoimista elämää sekä kannustetaan omien voimavarojen käyttöön. Palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat jatkuvaa lisätukea päiväaikaan arjen toimissa. Perniökodissa asutaan Perniön vanhustenkotiyhdistys ry:n omistamassa omassa vuokra-asunnossa. Perniökodissa saa tukea ja apua niihin arjen asioihin, joihin ikääntyneen omat voimavarat eivät riitä kuten hoiva- ja hoitopalveluja sekä ateriapalveluja. Palveluasumisessa säännöllistä avuntarvetta ei ole öisin, mutta asiakkaan tarpeen vaatiessa voidaan järjestää yöpartion käynti. Perniökodissa toimii kotihoitotiimi, joka työskentelee klo 7-21 välillä.