Hyppää sisältöön

Neuvonta ja ohjaus

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Pyydä apua

Painaako mieltäsi joku kysymys, joka liittyy omaan tilanteeseesi tai perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen avun tai tuen tarpeeseen? Pyydä apua ottamalla yhteyttä asiakasneuvontaan.

Ota yhteys asiakasneuvontaan

Kotikuntasi asiakasohjaaja käsittelee yhteydenottopyynnön viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Ikäihmiset saavat ohjausta ja neuvontaa palveluihin ja sosiaaliturvaan liittyvissä kysymyksissä puhelinpalvelun kautta.

Kotihoitoa hakevat asiakkaat ja omaishoidon tukea hakevat hoitajat hakeutuvat palveluihin ottamalla yhteyttä  puhelinpalveluun.

Yhteydenoton jälkeen palveluohjaaja tekee palvelutarpeen arvioimiseksi kotikäynnin asiakkaan luokse. Palveluohjaaja tarjoaa tietoa ikäihmisten palveluista ja  arvioi palveluiden tarpeen asiakkaan toimintakyvyn, kodin ja ympäristön olosuhteiden sekä omaisten hoitoon osallistumisen perusteella.

Tietoa kotihoidon palveluistaTietoa omaishoidon tuesta    

Vanhuspalveluiden asiakasmaksut 2022 (pdf) (324,87 Kt)

Huoli-ilmoitus

Jos olet huolissasi ihmisestä, joka ei mielestäsi pysty vastaamaan huolenpidostaan, terveydestään tai turvallisuudestaan, voit tehdä ilmoituksen asiasta. Huolta voi aiheuttaa esimerkiksi ikäihmisen kotona asuminen tai pärjääminen. Ilmoituksesi perusteella sosiaalipalvelujen ammattilaiset arvioivat avun tarpeen ja millaista apua henkilölle voidaan tarjota.

Sähköinen lomake

Siirry Varhan sivuille tekemään huoli-ilmoitus

 

Tuet ja edut

Erilaisissa elämäntilanteissa on mahdollista hakea erilaisia tukia ja etuuksia.  Tukien hakeminen ja myöntäjä vaihtelevat tukimuodon mukaan. Pääasiassa tukia ja etuuksia hoitaa Kela.

Verohallinnon sivuilta löytyy tietoa mm. kotitalousvähennyksestä ja eläkkeensaajan verotuksesta.

Ikäihmiset voivat saada eläkeläisalennuksia mm. matka-alennuksia, alennuksia kotikunnan liikuntapalveluista, teattereista, museoista ja  muista kulttuurilaitoksista. Myös yritykset saattavat antaa alennuksia eläkeläisalennuksia.

Eläkkeellä olon voi todistaa esittämällä henkilötodistuksen.