Hyppää sisältöön

Osallistuminen ja hyvinvointi

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut 1.1.2023 alkaen. Salon asukkaille tarjottavat palvelut ja toimipisteet säilyvät ennallaan, mutta näiden sivujen sisältöä ei enää päivitetä. Ajankohtaisin tieto löytyy osoitteesta varha.fi.

Katso ajankohtaisin tieto täältä

Hyvinvointia edistävillä toiminnoilla voidaan lisätä tai ylläpitää toimintakykyä, terveyttä, hyvinvointia ja sosiaalisuutta ja niiden avulla tuetaan erityisesti ikääntyneitä, jotka eivät ole vielä muiden säännöllisten palveluiden piirissä.

Salossa on monipuoliset mahdollisuudet harrastamiseen.  Eri mahdollisuuksista löydät tietoa alla olevista linkeistä.

Salon kulttuuripalvelutSalon kaupungin liikuntapalvelut Salon kansalaisopisto

Ruokailu

Valtion ravitsemisneuvottelukunta on 13.1.2010 antanut ensimmäiset valtakunnalliset ravitsemissuositukset ikääntyneille, joiden pohjana ovat Valtion ravitsemisneuvottelukunnan vuonna 2005 julkaisemat “Suomalaiset ravitsemussuositukset” – ravinto ja liikunta tasapainoon. Nämä suositukset ovat Salon vanhusten ruokapalvelun laatuperuste.

Salon kokopäivähoitolaitosten ja vanhusten ruokaa valmistetaan monitoimikeittiö Kimarassa, Hintan hoivakodin keittiöllä, Alholan hoivakodin keittiöllä, Kukonkallion hoivakodin keittiöllä ja osittain Paukkulakodin ja Perniön palvelukeskuksen keittiöllä. Kuusjoen alueen kotipalveluateriat valmistetaan Kuusjoen koulun keittiöllä ja koululla toimii Kuusjoen vanhustenruokailupiste.

Ikäihmisten avoimet ruokailupaikatRuokailu hoitolaitoksissa

Salon kaupungintalolla toimii Kahvila-ravintola Kaneliomena, joka toimii kaikille avoimena ruoka- ja kahvipaikkana.

Kahvila-ravintola Kaneliomena

Ikäihmisten asiakasraati

Vanhuspalveluilla on oma asiakasraati. Raatilaiset ovat ikääntyneitä, omaisia tai ikääntyneiden asioista kiinnostuneita salolaisia. Asiakasraati kokoontuu noin kolme kertaa vuodessa pari tuntia kerrallaan. Raadissa voi olla aiheita laidasta laitaan: raati voi osallistua vanhuspalveluiden toimintojen kehittämiseen, tai se voi toivoa kokoontumisten teemaksi jotain ajankohtaista asiaa tms.

 

Tapahtumakalenteri